Sisi kötü "son"un eşiğinde!

A -
A +

 Mısır'da olup bitenler bizi insanlığımızdan utandırıyor. Mısır halkının iradesini yok sayıp silahla kodese tıkan diktatör Sisi ve onun İsrail yanlısı ağa babaları; iradesine sahip çıkarak bu duruma demokratik sınırlar içinde kalmak suretiyle tepki gösteren Mısır halkına kurşun yağdırıyorlar. Darbeye karşı çıkan Mısırlılar günlerdir meydanları terk etmediler. Ama haklarını, oylarını ararken asla şiddete başvurmadılar. İllegal yolları kullanmadılar. Demokratik tepkilerini, demokratik standartları ve hukuku çiğnemeden insanca dile getirdiler. Buna bile tahammül edemeyen darbe yönetimi, meydanlarda insanların üzerine hedef gözetmeden kurşun yağdırdı. Yüzlerce demokrasi şehidi, binlerce yaralı var. Gözü dönmüş darbeci diktatörler kan döküyor. Elleri-kolları kana bulananlar o koltuklarda huzurla oturamazlar. Alınlarında binlerce Mısırlının kanının lekesini taşıyan diktatörlerin sonunun diğer diktatörlerden farkı olmayacak. Özellikle darbe lideri Sisi'yi kötü bir sonun beklediğini söylemek için kahin olmaya gerek yok. Sivil halka silahla müdahale edenlerin sonu darağacında bitiyor. Adeviyye ve Nakda meydanlarında onurlarına sahip çıkmaya çalışan insanların üzerine ateş açarak 300 Mısırlının ölümüne, binlerce insanın yaralanmasına sebep olan darbeci katilleri ve bu katillerin cinayetlerine göz yuman, sesiz kalan BM, Arap Ligini, küresel aktörleri ve medeni dünyayı kınıyorum.

Uluslararası toplum; Arap Ligi ve BM derhal olaya el koymalı. Cumhurbaşkanı Mursi'nin serbest bırakılması sağlanmalıdır. Aksi takdirde Mısır kaosa sürüklenecek ve asla huzur bulmayacaktır. İsrail yanlısı bir yönetimin iş başına gelmesi için tüm bu oyun ve tezgahları planlayan aktörler ve onların Mısır içindeki maşaları çok iyi bilsinler ki, artık Mısır'da veya Suriye'de örtülü veya açıktan İsrail'e yakınlık gösteren bir anlayışın uzun vadede yönetimde kalabilmesi çok zor ve kanlı bir iş olur. Darbeye, "darbe" bile diyemeyen Avrupa bu olup bitenler karşısında acaba ne diyecek? Nerde kaldı insan hakları, özgürlükler? Nerde kaldı demokrasi-hukukun üstünlüğü ve adil seçimler?
İsrail ve İsrail'in güvenliği, çıkarları söz konusu olduğunda ölçüler değişiyor; herkes sus-pus oluyor,iİlkesizleşiyor, duyarsızlaşıyor ve 'insanlığını-vicdanını-ahlakını' torbaya koyup bir kenara asıyor. Yazık çok yazık!
Millet olarak Mısır'da olup bitenleri yakından takip etmeli ve ibret almalıyız. Türkiye'nin askeri vesayetten kurtulmak için ne bedeller ödediğini herkes iyi biliyor. Allah o günleri bir daha göstermesin. Mısır'da olup bitenler için herkes demokrasiden yana tavır almalı ve bu tavrını ortaya koymalı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.