11 Yıldır neredeydiniz!

A -
A +
Bu operasyonun gerçek amacı yolsuzluk ve rüşveti ortaya çıkarıp suçluyu yakalamak mı? Eğer gerçekten öyleyse, 11 yıldır iktidarda olan bir siyasi hareketin mensupları, onların yakınları bir kenara, onlara bağlı bürokratların usulsüzlük ve yolsuzluk suçlamaları her nedense hiç gündeme bile getirilmedi. 14 aydır takip ediyorsun, 6 ay önce işi bitiriyorsun ama düğmeye basmıyorsun, uygun zamanı bekliyorsun. Yerel seçimlere üç ay kala hem şu anda yürüyen konularla ilgili, hem de 23 ilde belediyelere yönelik geniş çaplı operasyon hazırlığı yapıyorsun. Elindeki kozlarla, biriktirdiğin kirli tezgahlarla iktidarı tehdit ediyorsun. Başbakan geri adım atmayınca operasyonu erkene alıyorsun? Yargı suç işleyen kim olursa olsun yakasına yapışsın ama yolsuzlukları bahane ederek kimse milli iradeyi vesayet altına almaya kalkmasın. Olup bitenler gelecek 3 seçime endeksli operasyondur. Birileri polis üniformasının veya savcı cübbesinin arkasına saklanarak demokratik siyasete balans ayarı yapmaya çalışıyor.
İşin en tehlikeli ve can alıcı tarafı; Başbakan'ın belirttiği devlet içinde devletin kontrolünde olmayan yapıların varlığı. Devletin içinde iktidarın egemenlik alanının dışına çıkabilen, hükümeti tehdit edebilen bir siyasi örgütlenmenin var olduğunu söylüyor Başbakan. Böyle bir yapılanmanın olduğu bir yerde hiç kimse güvende değildir.
Başbakan Erdoğan'a karşı Cumhuriyet mitinglerinden başlayarak Gezi olayları dahil değişik noktalardan yapılan vuruşlar sonuç vermedi. Başbakan hepsinden güçlenerek çıktı. 'Erdoğan'sız, bilahare de 'AK Parti'siz bir Türkiye planlayan dış aktörler ve onların yerli işbirlikçileri, en etkili vuruşun yolsuzluk üzerinden yapılabileceğini hesap etmişler. Tayyip Erdoğan'ı etkisizleştirip siyaset dışına itmeyi planlayanlar, yolsuzluğu hükümetin yumuşak karnı olarak görmüş ve o noktaya çalışmışlar. Bu operasyon o çalışmanın sonucu.
Millet nezdinde boğazına kadar yolsuzluğa batmış güvenilmez bir AK Parti algısı inşa etmek için düğmeye basıldı. Devlete musallat olmuş bu paralel yapı operasyonlarla, kasetlerle, haberlerle bu algının inşasına katkı veriyor. Bu etkili ve yıkım amaçlı hamleyi yapan paralel yapı, Hükümeti toptan hedef alan bir operasyona girişme cesaretini nereden almıştır? Herhalde bu cesareti onlara değişik iç ve dış güçlerin desteği vermiştir.
Bu operasyonu yapanlar, "Neler götürmüşler neler" deyimi ile "para sayma makinesi-para kasaları" fotoğrafları ile toplumun bir kesimini ikna edebilirler.
Operasyonculara şu soruyu sormak lazım; "Bu operasyonu temiz devlet, temiz toplum" hedefiyle mi yaptınız? O zaman neden devlet içinde gizlenerek çalışıyorsunuz. Gizlenen bir yapının amacı temiz olabilir mi?
Bu operasyon kimin işine yaradı? Bunu herkes iyi düşünsün. Yolsuzluk kamuflajı ile milli iradeye ipotek koymaya çalışanlar Allah'ın izniyle başarıya ulaşamayacaklar. İran gibi bir pazardan Alman ve Fransız firmaları ambargoyu delip köşeyi döndüler. Biz de ambargoyu altın formülü ile deldik ama operasyona uğradık.
İktidar partisi yolsuzluğa gerçekten bulaşan kim varsa kulağından tutup yargıya teslim eder, sahip çıkmaz, dışlarsa bu operasyon hayırla sonuçlanır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.