CHP'deki yaman çelişki

A -
A +
Hükümetin bir yandan Özel Yetkili Mahkemeler ve Terörle Mücadele Kanunu gibi düzenlemeleri kaldıran, diğer yandan birilerinin yargı-polis içindeki güçlerini kullanarak iktidarı paylaşmaya zorlamalarını engellemek için hazırladığı 22 maddelik tasarı bu hafta Meclis Adalet Komisyonu'nda görüşülecek. Muhtemelen ondan sonraki hafta da Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeleri tamamlanacak.
AK Parti millet iradesi dışında iktidar alanına müdahale etmek isteyen yapılarla bugüne kadar çok çetin mücadeleler verdi ve bu mücadelelerden hep galip çıktı.
Gezi'de 3 ağacı bahane göstererek içerideki ve dışarıdaki tüm AK Parti ve Erdoğan karşıtlarını bir cephede toplayıp hükümeti köşeye sıkıştırmak isteyen aktörlere karşı iktidar partisi, hem milleti yanına aldı hem de çok önemli demokratikleşme adımlarını attı. Bugün de rüşvet ve yolsuzluk iddialarını bahane göstererek yerel seçim ve ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde AK Parti ve Sayın Erdoğan'ı millet nezdinde itibarsızlaştırmak, onlara ilişkin toplumda bir kirlilik algısı oluşturmak için yine beş benzemez iç ve dış aktörler iş birliği yapıyorlar. Bazı iş adamları ve onların küresel ortakları, bazı medya patronları, ana muhalefet partisini de yanına alarak devlet içindeki paralel yapının da imkânlarını kullanarak hükümete siyasi operasyon düzenliyor. İktidar partisi de son derece haklı bir refleksle paralel yapının devlet içindeki varlığını etkisiz hale getirecek tedbirler alıyor. Diğer yandan AB sürecine daha fazla ağırlık veriyor ve daha fazla reform yapıyor.
Bu tercih doğru bir tercih. Yolsuzluk iddialarına karşı daha şeffaf bir yapı oluşturmak, özel olan her şeyi normale dönüştürmek doğru adımlardır. Eğer AK Parti ve Erdoğan karşıtı koalisyonun tek amacı yolsuzlukları ortaya çıkarmak olsaydı, Bakan çocuklarının gözaltına alınması ve soruşturmaların selameti için hakkında doğru veya yanlış iddialar olan Bakanların görevi bırakmalarından sonra paralel yapının durması gerekirdi. Ama hem koalisyon hem de ona lojistik destek sağlayan paralel yapı durmadı. Hukuk dışı yollardan elde ettikleri dinlemeleri-görüntüleri, üretilmiş bazı materyalleri internetten sızdırmaya, yeminli Erdoğan düşmanı bazı yayın organları aracılığıyla yayınlamaya devam ettiler.
Koalisyonun emrindeki paralel yapıya iktidar müdahale edince hukuk dışı yollardan elde ettikleri ve bir kısmı üretilmiş malzemeleri maalesef Ana Muhalefet Partisi Lideri Kılıçdaroğlu'na servis etmeye başladılar. Paralel yapıya bağlı polis ve savcılar rahat hareket edemeyince görevi Kemal Bey üstlendi. Kemal Bey, bir zamanlar yerden yere vurduğu, çok eleştirdiği yasal olmayan yollardan elde edilen, ilaveler yapılan bazı dinlemeleri TBMM çatısı altında kamuoyuna duyurdu. Bu ne yaman çelişkidir? CHP Lideri daha dün ahlaksızlık-vicdansızlık ve hukuksuzluk olarak nitelediği işlere bugün kendisi aracılık ediyor. Dün yerden yere vurduğu-'tanımıyorum sizi' dediği paralel yapıya tabi bazı savcıları bugün göğe çıkarıyor. Yazık, ilkesizce bir tutum bu.
Kemal Bey bugün bu uydurma, üretilmiş, kanunsuzca elde edilmiş bilgilere bel bağlayarak, bunlardan medet umarak siyaset yaparsa yarın bu bumerangın kendisine de dönebileceğini hesaba katmalıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.