Amaç, soruşturmaları değil şantajları engellemek

A -
A +
Ana muhalefet partisi liderinin telefon dinlemelerini Meclis'te açıklaması talihsizlik. Kemal Bey, bu dinlemelerin hukuki olduğunu iddia ediyor. Bu doğru değil. Fezlekelerde yer alanlar dahil oradaki dinlemelerin çoğunun usulsüz yapıldığına ve eklemeler olduğuna dair ciddi iddialar var. Kemal Bey, soruşturmaların gizliliğini ihlal ediyor, adli yargılamayı etkileyerek suç işliyor.
Ana muhalefet partisinin yolsuzluk iddialarının üzerine gitmesi, onun aynı zamanda görevidir. Ama bunu yaparken suç işlemeden; masuniyet karinesini çiğnemeden yapmak gerekir. Hakkında iddialar olan insanların suçu ispatlanmadan onları suçlu ilan etmek yanlıştır.
Balyoz ve Ergenekon davaları sürecinde bu kuralların ihlal edilmesini eleştiren ve bu durumdan yakınan Kılıçdaroğlu'nun kendisinin bugün aynı hataları işlemesi hoş değildir. Yargısız infaz uygulamak vicdanların kabul edebileceği bir şey değildir. İllegal ve ilaveler yapılmış dinlemelerle insanları peşinen kimse suçlu ilan edemez.
Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Hep birlikte göreceğiz, yargıya intikal eden yolsuzluk iddiaları soruşturulup, araştırılıp gereği yapılır. Kimsenin bunların üstünü örtmeye gücü yetmez. Ayrıca emin olun, kimsenin de bunların üstünü örtmek gibi bir gayretleri yok. AK Parti'nin Başbakan dahil tüm mensupları, yolsuzluk iddialarının sonuna kadar soruşturulması ve gerçeğin ortaya çıkarılmasını can-ı gönülden istiyorlar. Ama düzmece delillerle, illegal yollardan elde edilen ve ilaveler yapılan dinlemeler ile kimsenin suçlu gösterilmesini ve partileri ile ilgili seçim öncesinde bir kirlilik algısı oluşturulmasını da asla kabul etmiyorlar.
Başbakan'ın ve Hükümet'in, hatta devletin yolsuzluk iddialarının araştırılması ve soruşturulması ile ilgili bir sıkıntısı yok. Onların sıkıntısı, devlet içine yerleşmiş ve talimatlarını devlet dışında bir iradeden alan paralel bir yapının, Cumhurbaşkanı'ndan Başbakan'a-Bakanlara hatta diğer siyasi partilere kadar herkesi dinleyip, izleyip şantaj kasetlerini-belgeleri-kayıtları oluşturması ve bu şantaj malzemelerini baskı unsuru olarak kullanmaya teşebbüs etmeleri, demokrasinin, rejimin ve devletin güvenliğini tehdit etmeleri. 22 maddelik yargı reformundan HSYK düzenlemesi ve internet kullanımı ile ilgili düzenlemelerin tamamının hedefi; yolsuzlukların üstünü örtmek değil, amaç paralel yapının şantajlarına engel olmak ve bu yapıyı tasfiye etmektir. 3. Havalimanı yapımını durdurmak için sarf edilen çabaların; MİT TIR'larını durdurup arama ısrarının, Türkiye Başbakanı'nı El-Kaide'ye yardım eden bir lider gibi gösterme çabalarının yolsuzlukla ne ilgisi var? 25 Aralık operasyonunda adı geçen herkesi savcılar çağırıp ifadelerini alıyor. Varsa bir suçları adalet gereğini yapar. Bakan çocukları ve eski Halk Bankası Genel Müdürü ile ilgili adli süreç işliyor. Varsa suçları cezalarını çekerler. Kimsenin yolsuzluk soruşturmalarını engellemek gibi bir derdi yok. Engellenmek istenen paralel yapının şantajlarıdır...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.