"Bakan Bacı" Antep'i silip süpürecek

A -
A +

Dün Türkiye'nin yükselen yıldızı Gaziantep'teydik. Anteplilerin "Bakan Bacı" diye hitap ettikleri Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin Hanımefendinin seçildiğinde Antep'te uygulayacağı projelerin lansmanına katılmak için geldik. Ev sahipliğimizi 10 yıldır Antep'te önemli işler başarmış olan mevcut Belediye Başkanı Asım Güzelbey yaptı. Asım Bey, çalışkan, entelektüel birikimi olan farklı bir insan. "Ben Anteplilere iki dönem için söz verdim. İki dönem bitti, bir daha aday olmayacağım" diyebilen ender bir siyasetçi. Bizim siyaset tarihimizde pek eşine rastlamadığımız, kendi isteği ile koltuğu bırakan bir siyasetçi. Asım Bey, bize şehri gezdirdi. Özellikle kentin tarihî dokusuna uygun yenilenmesi; tarihî ve kültürel miraslarının ortaya çıkarılması ve restorasyonu; AB fonlarının kent projelerinde kullanımı, sokak çocukları ve madde bağımlıları için yapılan çalışmalar, müzecilik, esnafa verilen destekler ve Suriye'den Antep'e sığınan komşulara verilen hizmetler konusunda harika işler yapılmış. Tema parklardan, kongre merkezlerine kadar Antep'e turist getirecek önemli işler yapılmış. Asım Bey, görevi Fatma Şahin gibi çalışkan, dürüst bir siyasetçiye teslim edeceği için rahat. Antep; Ankara'ya ihtiyaç duymadan kendi potansiyelini kullanarak hızla yükselen bir şehir. Hedefleri; ekolojik şehirleşme, küresel ısınmanın en alt düzeye indirilmesi, tarihî dokunun ortaya çıkarılması ve dünya ile ilişkilerin geliştirilmesi.
Fatma Hanım, Asım Bey'den sonra ondan bayrağı devralarak daha da başarılı işler yapacaktır. Fatma Hanım'ın yeni ismi Bakan Başkan. Bakan Başkan'ın projelerinden etkilendik. Ulaşımdan; kentsel dönüşüme, sosyal projelerden devasa kent meydanlarına kadar birçok proje planlamış. Başbakan Erdoğan, Fatma Hanım'ın adaylığını açıklarken, "Antep'e kadın eli değecek" demişti. Fatma Hanım; becerikli, çalışkan, dürüst bir siyasetçidir. Çok sevilen bir isimdir. Antepliler şanslı, Ankara'da Fatma Hanım'a kimse "hayır" demez, kesenin ağzını açarlar. AK Parti teşkilatını çok diri gördüm. Bu son olaylar teşkilatı ateşlemiş. Lansmanın yapıldığı salon ve salonun çevresinde binlerce insan büyük bir coşku içinde lansmanı dinledi. Bakan Başkan 2017'de hızlı tren müjdesi verdi. Gönlünün şehrini inşa edeceğini söyledi.
Hasan Celal Güzel Bey, Vehbi Dinçerler Bey ve Hüseyin Çelik Bey yani üç eski Milli Eğitim Bakanı lansmana katıldılar. Hüseyin Bey, "10 ilçenin 10'unu da istiyoruz" dedi. Antep Büyükşehirde AK Parti'nin kazanacağı kesin. Ancak Antepliler rekor kırmak istiyorlar. Hüseyin Bey, "Öyle bir oyla seçelim ki sesi Bağdat'tan ve CHP Genel Merkezi'nden duyulsun" dedi. Antepli seçmen bu seçime belediye seçimi gibi bakmıyor. 17 Aralık siyasi operasyonu seçmenin sandığa ilgisini artırmış. Hem Asım Bey'in 10 yıl içinde yaptığı işlere baktığımda, hem de Fatma Şahin gibi başarılı bir siyasetçinin neler yapabileceğini düşündüğümde Anteplilere "çok şanslısınız" diyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.