Yerel Seçimler

A -
A +
Geçtiğimiz cuma günü Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Bey'le birlikte Tokat'a gittim. Bekir Bey'in ilk durağı benim de memleketim olan Tokat'ın Zile ilçesi idi. Zileliler coşkulu bir kalabalıkla karşıladılar Bekir Bey'i. Zile Ulu Cami'de cuma namazını kıldık, bilahare Bekir Bey AK Parti İlçe Teşkilatının düzenlediği seçim koordinasyon merkezinin açılışına katıldı. Orada düzenlenen mitingde Zilelilere hitap etti. Heyecanı, coşkusu yüksek olan bir miting izledik. Bekir Bey özellikle İç Anadolu'da çok sevilen bir isim. Bir Anadolu ilçesindeki yerel seçim mitinginde hatip ne derse desin eğer seçmen, "Dik dur eğilme, Zileliler seninle" diye slogan atıyorsa o seçim yerel seçim olmaktan çıkmıştır.

Hem Zile'de hem de Tokat'ın en büyük ilçelerinden biri olan Turhal'da seçmenin 17 Aralık siyasi operasyonuna çok tepkili olduğu izlenimini edindim. Anadolu insanı Başbakan Erdoğan'a yapılanlara müthiş tepkili. Görüştüğüm, konuştuğum birçok insan Başbakan Erdoğan'a haksızlık yapıldığını, tuzak kurulduğunu düşünüyor.
Başbakan'a karşı CHP, MHP ve Hizmet Hareketleri'nin iş birliği yapması hem sağ seçmeni, hem de Alevi vatandaşlarımızı çılgına çevirmiş. Daha düne kadar birbirine selam bile vermeyen beş benzemezlerin, bugün tüm ideolojilerini-prensiplerini ve siyasi değerlerini bir kenara atarak Erdoğan'a karşı birleşmeye kalkmaları tabanda hoş karşılanmamış. Siyasette her zaman iki artı ikinin dört etmeyeceğini hep birlikte göreceğiz. Göz boyamanın, seçmeni kandırmanın bir anlamı yok. Seçmen bu oyunlara gelmez, oyunu da kimseye satmaz.
Seçim atmosferinde Türkiye'nin demokratik tahammül kapasitesinin geliştiğini fark ettim. Çok şükür kavga yok, gürültü yok. Çok centilmence bir yarış var. İnşallah öyle devam eder ve demokrasi şöleniyle sonuçlanır.
Projelerden afişlere, seçim müziğinden sloganlara kadar seçim için en iyi hazırlığı yapan parti AK Parti. AK Parti'yi seçim sandığında yenmek âdeta imkânsız. Bunu fark eden iç ve dış AK Parti ve Erdoğan muhalifleri 17 ve 25 Aralık operasyonu ile millette; Erdoğan'la ve parti ile ilgili bir yolsuzluk ve kirlilik algısı oluşturmayı hedeflediler. Bu algıyı yaymak ve güçlendirmek için her gün montajlı bir ses kaydını yayınlıyorlar. Bu amaçla medyanın tüm imkânlarını sonuna kadar kullanıyorlar. Ama millet asla bu kayıtlara inanmıyor, itibar etmiyor. Ayrıca bu işi yapanlar o kadar acemice yapıyor ki artık AK Parti karşıtları bile inanmıyor. Her gün yayınlanan bu kasetleri artık insanlar merak bile etmiyor. İster inanın ister inanmayın bu proje tutmamış. Millet oynanan oyunu sezmiş, bu oyun ters tepmiş. Yüzde 36-38 bandında olması muhtemel AK Parti yerel seçim oyları yüzde 44-46 seviyelerine çıkmış.
Bu proje-bu oyun tutmadı. Şimdi sıra yeni oyunlarda-yeni projelerde. Gezi'de olduğu gibi bir sebep bulup gençleri sokağa çekmek ve iç çatışmalar çıkarmak, çözüm sürecini sabote edip şehit cenazelerinin gelmesini sağlamak ve siyasi istikrarı tehdit edip ekonomik istikrarı bozmak gibi hamleleri Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar bir bir deneyecekler. İnşallah Rabbim fırsat vermez. Çünkü kaybeden millet oluyor, kaybeden Türkiye oluyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.