Provokasyonların dış desteği yok mu?

A -
A +
Sayın Cumhurbaşkanı, Danimarka gezisinde gazetecilere konuştu. Konuşmasında mutlaka dikkate alınması gereken mesajlar var. Cumhurbaşkanı Gül, "Herkese vermek istediğim mesaj şu; seçimlerin neticesi ne olursa olsun seçim sonrasında süratli bir şekilde reform günlerine dönmek gerekiyor" demiş. Türkiye'nin bugünkü siyasi atmosferinden rahatsız olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, "AB tarafı ne yaparsa yapsın, fasılları biz kendimiz açıp kapatabiliriz. Bu iradeyi gösterirsek, bugün şikayet ettiğimiz pek çok konu Türkiye'nin gündeminden otomatik olarak çıkar" diyor. Bu tespitlere şapka çıkarıyorum ancak konjonktürel gündemi acaba tek başımıza biz mi oluşturuyoruz? Suriye'ye yardım taşıyan MİT'e ait TIR'ları durduran irade yerel bir irade mi? Suriye politikamızdan; Mısır politikamızdan ve İran'la ilişkilerimizden rahatsızlık duyan aktörlerin sadece yerel aktörler olduğu söylenebilir mi? Kör bir gaz fişeğinin kaza ile kafasına isabet etmesi sonucu gencecik yaşta kaybettiğimiz bir çocuğumuzun cenazesini pimi çekilmiş bir el bombası haline getiren ve aynı anda 20-30 şehirde marjinal grupların öncülüğünde vatandaşlarımızın bir kısmını sokağa döken ve şiddet eylemleri ile sokakları savaş alanına çeviren  DHKP-C örgütü sadece yerel saiklerle mi bunları yapıyor? Yoksa Şii dünyasının-Esad rejiminin kuklalığına soyunup Alevi vatandaşlarımızı tahrik ederek sokağa mı döküyor?
Doğrudur, bizim Kürt kökenli vatandaşlarımızın sorunları var. Alevi vatandaşlarımızın sorunları var. Bu sorunlar var olduğu ve kesimler kendilerini dezavantajlı sosyal gruplar olarak hissettikleri için PKK'nın, DHKP-C'nin veya istihbarat örgütlerinin tahriklerine açıklar. Bunların tüm sorunlarını AB standartlarında çözdüğümüzde bu örgütlerin istismar edeceği alan ve grup azalacaktır. Ama Türkiye'nin hakkını da teslim edelim, son 13 yıldır bu alanda katettiğimiz mesafeyi kimse küçümsememelidir. Hâlâ eksikliklerimiz olsa da bu alanda epeyce yol katedildi.
Geçtiğimiz çarşamba günü Meclis toplandı. Seçim arifesinde muhalefetin Meclisi siyasi şov yapmak için topladığı ortaya çıktı. Ama hakkında Meclise fezleke gelen 4 bakanın Meclis Başkanlığına müracaat ederek kendilerine ilişkin iddiaların araştırılmasını talep etmeleri ve diğer yandan da AK Parti'nin hiçbir tereddüt göstermeden bu iddiaları incelemesi için komisyon kurulmasını talep etmesi muhalefetin oyununu bozdu. İktidar partisi muhalefete, "Biz kendimize güveniyoruz, varsa bir yolsuzluk iddiası sonuna kadar araştırılması için irademizi ortaya koyuyoruz. Yolsuzluğun üstünün örtülmesine asla müsaade etmeyiz. Hodri meydan" mesajı verdi. Millet bu mesajı algılar, bu çıkışın ne anlama geldiğini bilir. Bu iddiaları bir yandan yargı inceliyor, diğer yandan Meclis inceleyecek. Bu incelemeler bitene kadar herkes susacak, çıkan sonuçlara da herkes saygı gösterecek.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.