Alternatif yok

A -
A +

Seçimlere bir hafta kaldı. Meydanlar iyice ısındı. Siyasi parti liderleri artık son turlarını atıyor, son demeçlerini veriyorlar. Bütün çabalara, bütün engellemelere rağmen çok şükür Türkiye seçim atmosferinden uzaklaşmadı. Bir yandan 17 Aralık siyasi operasyonu diğer yandan 25 Aralık girişimlerinin, bir yandan da biri kazara diğeri kasten öldürülen iki gencin cenazesinin doğurduğu öfkeye rağmen çok şükür ki toplumumuz sağduyusunu kaybetmedi. Oyunlara gelmedi, kurulan tuzaklara düşmedi. 17 Aralık siyasi operasyonuna meydanlarda halk cevabını verdi ama herhalde en anlamlı ve kati cevap 30 Mart günü sandıkta verilecek. İnsanlar sandığa olan inancını, siyasete olan güvenini yitirmedi. Siyasetin yerine geçmek isteyen karanlık güçler amaçlarına ulaşamadılar. Şurada 6 gün kaldı; İzmir, Ankara, İstanbul, Hatay, Erzurum, Urfa mitinglerini kıyasladığımızda iktidar partisinin yine milletten gerekli desteği fazlasıyla aldığı görülüyor. Yapılan organizasyonlardan, meydanlardaki süslemelere, seçilen sloganlardan seçim şarkılarına, kullanılan billboardlardan liderlerin topluma verdiği mesajlara kadar AK Parti her seçimde olduğu gibi bu seçimde de açık ara önde. AK Parti seçim müziği ve televizyon reklamlarıyla insanları yüreğinden yakalıyor. Tüm bu artıların üzerine bir de Başbakan'ın mükemmel hitabet gücünü eklediğinizde puzzle tamamlanıyor.

Başbakan bu seçimde meydanlarda milletle mükemmel bir diyalog kurdu. Başbakan'ı yok etmek isteyen koalisyona karşı insanlar seçim meydanlarında Başbakan'ın etrafında etten duvar ördüler. Onun çevresinde kenetlenip "Yedirmeyiz" dediler. AK Parti Genel Merkezi'nin mükemmel hazırlığı ve Başbakan'ın müthiş performansına ilave olarak partinin başkan adayları da müthiş bir performans gösterdiler. İzmir'de Binali Bey, Hatay'da Sadullah Bey, Gaziantep'de Fatma Hanım, İstanbul'da Kadir Bey ve Ankara'da Melih Bey çok başarılı ve akıllı bir kampanya yürüttüler. İktidar ve iktidar başkan adayları umut verdiler, geleceğe ilişkin projelerini, yapacaklarını ve hedeflerini başarı ile anlattılar.
Muhalefet iktidara yüklenmekten ileri gidemedi. Yolsuzluk-hırsızlık iddiaları ile milletin gözünde iktidarı bitirmeyi hedefledi. Ama başarılı olamadılar, hem milleti inandıramadılar hem de o iktidarın yerine ne koyacaklarını, ne yapacaklarını anlatmadılar, anlatamadılar. Muhalefetin adayları derslerine iyi çalışmamışlar. Bazı muhalefet adayları toplumun inanmadığı uçuk kaçık vaatlerde bulundular. "O da bulaş bu da bulaş" diyerek inandırıcılıklarını kaybettiler. Gezdiğim, gördüğüm birçok şehirde muhalefet, iktidar partisi kadar iyi belediyecilik hizmeti vereceğine milleti inandıramamış. Öte yandan ithal
adaylar toplumu germiş, CHP'nin sağ oyları almak için MHP ve AK Parti kökenli adayları göstermesi, MHP ve AK Parti tabanının gözünü boyamaya çalışması amacına ulaşamamış. Kılıçdaroğlu gibi politikacının üç beş oy için bozkurt işareti yapabilecek noktaya kadar gelmesi sosyal demokratları kızdırmış. Umarım Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmaz.
Finiş noktasına 6 gün kala öyle görülüyor ki AK Parti'nin hâlâ alternatifi yok.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.