Demokrasi Şöleni

A -
A +
Bugün sandık başına gidip iradesini ortaya koyacak biz seçmenler için bayram günüdür. Kimsenin baskısı altında kalmadan özgür irademizle ikamet ettiğimiz şehri yönetecek meclis üyelerini ve belediye başkanlarını seçeceğiz. Bu imkan biz bireyler için büyük bir nimet, şehirleri yönetecek ve hizmet edecek kadrolara biz karar vereceğiz. Türkiye'nin içinden geçtiği süreçlerle ilgili tavrımızı ve tepkimizi ortaya koyacağız. Türkiye ile ilgili hesabı olan herkes bizim oylarımıza göre pozisyon alacak. Siyasi partiler, iş dünyası, marjinal yapılar, Türkiye ile ilgili olan küresel aktörler dahil herkes bizim oylarımızı, tercihlerimizi dikkate almak zorunda. İşte demokrasinin en büyük nimetidir bu. Demokraside en büyük güç millet iradesidir.
Herkes eleştirisini yapar projelerini ortaya koyar, millet herkesi dinler ve sandıkta iradesini ortaya koyar. Siyasi partiler hatta küresel aktörler dahil herkes sandıktan çıkan iradeye saygı duyar, duymak zorundadır. Milletle, milletin değerleri-kutsalları ile arası iyi olmayan bazı jakobenler 'Sandık sonuçları her şey değildir' deseler de demokrasilerde sandık sonuçları en önemli ve en belirleyici unsurdur.
Bugün sandık başına gideceğiz. Medeni insanlara yakışır tarzda, güven ve huzur içinde oyumuzu kullanacağız. Seçim sonuçlarına gölge düşmemesi için hepimiz titizlenmeliyiz. Türkiye güçlü bir hukuk devleti. Kimse kimseyle tartışmasın, sürtüşmesin, kavga etmesin. Varsa gördüğünüz, hissettiğiniz bir hile-hurda polisimiz-savcılarımız, hakimlerimiz görev başındalar. İletin hemen şikayetlerinizi. Türkiye bugüne kadar tüm seçimleri şeffaf, hilesiz-hurdasız ve güven içerisinde atlattı. Bu seçimde de demokrasimiz için, ülkemizin dış dünyadaki imajı için şaibesiz bir seçim süreci geçiririz inşallah. Bir iki puanlık oy için kimsenin Türkiye'nin ve demokrasimizin imajına zarar vermeye hakkı yok.
Herkes oyunu huzur içinde kullansın. Sandıklarda hiçbir alavere-dalavereye izin verilmesin. Sonra hiç kimse irademizi çalmadan-çırpmadan sonuçlar açıklansın. Türkiye bu gece bir demokrasi şöleni yaşasın.
Bazı küresel aktörler, uluslar arası medya kuruluşları bugünkü seçimlerde sandık başında olabilecek en ufak tartışmayı, en ufak patırtıyı -gürültüyü abartmak, büyütmek için tetikte bekliyorlar. 'Türkiye'de seçimlere hile bulaştı. Seçim sonuçları şaibeli' manşetlerini atmak için bugün aranacaklar. Bu ülkeyi seven hiç kimse bu güçlere, küresel medyaya malzeme vermemeli. Bu ülkeyi, demokrasimizi bunların ağzına sakız yapmayalım. Malzeme vermeyelim. Seçimi kazananlar sevinçlerini yaşarken kaybedenleri tahrik etmeden yaşasınlar. Seçimi kaybedenler hırçınlaşmasın, millet iradesine saygı göstersin. Sonuçları hazmetsinler.  Demokrat olmak böyle davranmayı gerektirir.
Seçim sandığına şaibe bulaşması hepimize kaybettirir. Üçüncü dünya ülkesi görüntüsü vermiş oluruz. Suni, zorlama yollarla şaibe algısı oluşturulmasına da hiçbirimiz izin vermeyelim. Unutmayın ki 6 ay sonra yine seçim var. Bugün çıkacak sonuçların ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.  
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.