Millet kararını verdi

A -
A +

Bundan tam 4 yıl önceden itibaren "Erdoğan'sız bir AK Parti" ve yerel seçimlerde  "oyları % 35'in altına düşmüş bir AK Parti" hayal eden kim varsa bir araya gelip Erdoğan'a karşı çok güçlü bir ittifak kurdular. Bu ittifakta Hizmet Hareketi'nin üst kadrosunu da yanlarına alarak hedeflerine ulaşmak için 17 Aralık'ta düğmeye bastılar. CHP, İP, MHP, Hizmet Hareketi, İstanbul Sermayesi, muhalif medya ve bazı küresel aktörler, bazı dış istihbarat örgütleri ve DHKP-C'den tutun da Halk Evleri'ne kadar her türlü marjinal gruplar Tayyip Erdoğan'a karşı ittifak yaptılar. Dört aydır hükümete karşı her türlü karalama kampanyalarının, yolsuzluk iddialarının, 17 ve 25 Aralık siyasi operasyonlarının, montajlı ses kasetlerinin ve en son casusluk skandalının gölgesinde yürütülen seçim kampanyasında dün millet son sözü söyledi ve son kararını verdi. 4 aydır sabırla tüm iddiaları-tüm karalamaları dinleyen halk, ithal aday göz boyaması ve kirli ittifakları izledi, sustu ve dün konuştu. Kararını verdi. Gezi Parkı eylemleri, dershane tartışmaları ve MİT TIR'larına baskın dahil millet etki altına alınmaya çalışıldı. Yetim hakkı maskeli 17 Aralık operasyonu ile millette suni bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Ama gördüğümüz gibi halkın feraseti, milletin sağduyusu her türlü kumpasa, ayak oyununa kirli ittifaklara galip geldi. Millet ülkesine ve Başbakan'ına sahip çıktı. Halk, Başbakan Erdoğan'ı kirli ittifaka yedirmedi. Millet doğru olanı; dürüst olanı, çalışkanı, gönül tahtına girmeyi başaranı ödüllendirdi. Kumpas kurana, iftira atana, suni ittifak yapana, ithal adayla göz boyayana, oy için ajanlığı bile mübah görene, MİT TIR'larına operasyon yapana ve onun küresel patronlarına, İstanbul'un tuzu kuru zenginlerine de silleyi indirdi. Umarım anlarlar, umarım ders alırlar. Bu milletten yedikleri kaçıncı tokat? Ya akıllanın milletin mesajını doğru okuyun veya kendinize başka bir halk bulun.

Ülkenin bugünden sonraki istikametini de millet oyları ile tayin etti. Neo-Conlar; Yahudi lobisi, Esad yanlıları ve bunların yerli iş birlikçileri kaybetti. Millete yapacaklarını ve projelerini anlatmak, millete kendini beğendirip onun gönlüne girmek dururken 4 ay boyunca paralel yapının kendisine servis ettiği montaj kasetlere, iftiralara bel bağlayan ve kampanyasını bunun üzerine kuran CHP kaybetti. Millet Türkiye'nin Türkiye'den yönetilmesine karar verdi. Kısacası millet eğilmedi, Türkiye yenilmedi.
Sandık paralel maralel dinlemedi. Bence bu seçim sonuçları tam bir Milli İrade Manifestosu olarak yorumlanmalıdır. 17 Aralık kirli operasyonu ile millî iradeye uzanan kirli ittifaka millet sandıkta cevabını verdi. Siyasi ve ekonomik istikrarın devamı için seçim referandum anlamına geldi.
Seçim bitti. Millet kararını verdi. Cumhurbaşkanı Sayın Gül, "Herkes kendi gündemine dönmeli" demiş. Doğru söze ne denir? Tüm aktörler milletin verdiği mesajları değerlendirip kendi yol haritalarını ona göre revize etmek durumundalar. Artık herkes sussun ve milletin verdiği kararın gereğini yapsın. Bu ülkeyi seven herkes gündemi değiştirmeli, bu gerilimli ortamdan el ele vererek çıkmalıyız. Yaralarımızı birlikte sarmalıyız. Sonuçlar ülkemiz, milletimiz ve Türk-İslam dünyası için hayırlı olsun.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.