Lider ve hizmet kazandı

A -
A +

Ülkemiz büyük bir demokrasi sınavı verdi. Çok şükür cehaletten, hazımsızlıktan kaynaklı bazı münferit olaylar dışında seçim kazasız, belasız ve şaibesiz sonuçlandı. Adil, şeffaf ve şaibesiz bir seçimi gerçekleştirdiğimize tüm medeni dünya şahitlik etti ve sonuçlar açıklandıktan sonra da takdirlerini bildirdiler.

Bu seçimin tartışmasız kazananı, en önemli galibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Başbakan 8'de 8 yaptı. Her seferinde de oylarını artırdı. Bu seçimde de oylarını 7 puan artırdı. En yakın rakibine 18 puan fark attı. Bu seçimin kaybedeni Sayın Erdoğan'ın deyimi ile "Siyasete siyaset dışı yöntemlerle rota çizmeye kalkanlar." Bu siyaset mühendisleri ile iş birliği yapan siyasi partiler de bu seçimin kaybedeni.
Milletin gönlünde taht kuran, gecesini gündüzüne katarak fedakârca milletine, ülkesine Türk-İslam dünyasına, mazlumlara hizmet eden bir lidere hiçbir kanıta-belgeye ve mahkeme kararına dayanmadan 'hırsız' deme cüretini gösterenler, "Kaçıp ülkeyi terk edeceksin" diyecek kadar gözü dönmüş olan siyasi kişilikler kaybetti.
Ülkemizi ses kayıtları ile ajanlık faaliyetleri ile parmağında oynatmaya kalkan uluslararası güçler ve onların yerli taşeronları kaybetti. Millet Başbakanına sahip çıktı. Yapılan araştırmalar AK Parti'ye oy verenlerin lidere, hizmet ve icraata oy verdiğini ortaya koyuyor.
Seçimin adil ve şeffaf gerçekleşmesi için gösterilen tüm gayretlere rağmen seçim sonuçlarını henüz hazmedemeyen, kendi başarısızlığına kılıf arayan bazı siyasetçiler ve adaylar sonuçlara gölge düşürmek, halkta şaibe şüphesi uyandırmak için tehlikeli yollara başvuruyorlar. Sosyal medyayı kullanarak kendi yandaşlarını sokağa dökmeye, Yüksek Seçim Kurulu'nun önüne barikat kurup caddeleri trafiğe kapatıp Kurul'a baskı yaparak sonucu etkilemeye çalışıyorlar. Biz bu filmi her seçimden sonra seyrediyoruz. "Oylarımızı çaldılar, torbaları kaçırdılar, ben gördüm-duydum-mesaj geldi" gibi şehir efsaneleri kaybeden adaylarca piyasaya sürülür. Şu anda Ankara'da seçimi kaybeden CHP aynı şeyleri yapıyor. CHP'nin Ankara'da günler öncesinden başlattığı "Seçim sandıklarında hile yapılacak" söylentisi herhalde bugünün altyapısını hazırlamaya yönelik bir ön girişimmiş. Seçimin sona erdiği saatten bu yana CHP adayı iki kez başkanlığını ilan etti. Algı yönetimi ile mağlubiyete kılıf oluşturulmaya çalışılıyor. Ankara'da CHP adayı ve teşkilatları sosyal medyadan attıkları twitlerle çok tehlikeli sonuçlar verebilecek provokasyonlar yapıyorlar. Sonra da 'günah çıkarır' gibi 'sükûnet' telkin ediyorlar. Hepimiz biliyoruz ki oyların işlendiği ve tüm parti temsilcilerince imzalanan sandık kurulu tutanakları ve birleştirme tutanakları her partide var. Her parti iki gündür defalarca bu tutanakları inceleyerek sonuçların ne olduğunu gördü. Bu tutanaklara göre, AK Parti adayı 32 bin oy farkı ile Ankara'yı kazandı. Birleştirme tutanaklarında maddi hatalar hariç ne olabilir ki? Onlara da itiraz edersiniz, seçim kurulları onları düzeltir. AK Parti İl Teşkilatı bu tarzdaki maddi hatalar nedeniyle oylarının 10 bin eksik olduğunu söylüyor. Ben CHP Ankara Teşkilatı'nın yerinde olsam bu işi daha fazla kaşımam. Eğer ben bu işi ve Ankara'yı birazcık biliyorsam her sayımda AK Parti'nin oyunun artacağını söyleyebilirim. Sandığın başında AK Parti'den, CHP'den, MHP'den ve paralel yapıdan olmak üzere müşahitler vardı. İnsanları sokağa dökmek, sandıkta milletten alamadığını sokakları terörize ederek almaya çalışmak Sol'un geleneklerinde olabilir ama Mansur Bey'e yakışmıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.