Her devlet kendisini korur

A -
A +
MGK'nın bu ayki gündeminin "paralel yapı"nın faaliyetleri olduğu açıklandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamalarda "Ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalar ve bunlara yönelik alınan tedbirler değerlendirilmiştir" denildi. "Paralel yapı" tehlikesi MGK'nın gündemine gelmiş ve bu yapının ülkenin bekası açısından bir tehdit olduğu tespiti yapılmış ise bu sorunun büyük bölümü çözülmüş demektir. Bundan sonrası devletin hukuk sınırları içerisinde kalarak bu yapı ile mücadele etmesine kalmıştır. Bu mücadele bugünden yarına aralıksız devam edecektir. Hizmet hareketi içerisinde yer alan masum insanların bu yapı ile arasına mesafe koyması gerekir. Samimi, sıradan, ihlaslı Müslümanların böyle bir yapı ile ilişkileri devam edemez.
Devletin bu yapı ile mücadele kararı aldığı gün savcılık da "örgüt ve darbe" soruşturması başlattı. Bir yandan da Ankara Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı TİB'de bulunan "önemli ve hassas" bilgilerin yabancı ülkelere aktarıldığı iddialarına ilişkin bir soruşturma başlattı. Kimse devlet denilen yapı ile baş edemez ve ona diz çöktüremez. Tüm devletlerin kendilerini koruma refleksleri vardır. Önemli olan bu reflekslerin hukuk kuralları çiğnenmeden, hak ve adalet duygusu zedelenmeden gösterilmesidir. Bu gelişmelerden herkesin çıkaracağı birçok ders var. Etme-bulma dünyası...
Dün 1 Mayıs İşçi Bayramını İstanbul dışındaki illerimizde çok şükür kazasız-belasız coşku ile kutladık. İstanbul'da işçiyle, emekle ilgisi olmayan, mevcut hükümete muhalif bazı kesimler günlük hayatı insanlara zehir ettiler. Havai fişekle, "molotof"la polise saldırmalar, yolları trafiğe kapatmalar, köşeye sıkıştırdıkları polisi ölesiye dövmeler bu grupların bayram etkinlikleriydi. Amerikan CNN televizyonu yine işbaşında provokasyona devam ediyor. Bu grupları "masum göstericiler" olarak dünyaya sunuyordu.
Dün İstanbul'da ülkenin huzuruna ve İstanbulluların vatandaşlık hukukuna saygısızlık edenler vardı. Şiddete, başkalarının hukukunu çiğnemeye başvurmadıkça her protestoya saygılıyız. Ama çizmeyi aşmadan, başkalarının haklarını çiğnemeden. 19'u polis 90 kişi yaralanıyorsa, 8 adet el yapımı bomba ele geçiriliyorsa bunların adı "masum göstericiler" olamaz.
Sevgili okuyucularım dün gece büyük bir sevinçle idrak ettiğimiz Regaip Kandilinizi ve mübarek üç aylarınızı tebrik ediyorum. Bizler için en güzel, en hayırlı olan bu ayların hepimize bereket getirmesini diliyorum. Kandil vesilesi ile Bağlum'u ve Hacı Bayram'ı ziyaret ettim. O mekanlar, çevreleri ile beraber pırıl pırıldı. Sebep olanlardan ve Melih Bey'den Allah razı olsun.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.