Erdoğan'ın Almanya seferi

A -
A +

Başbakan Erdoğan'ın Almanya gezisi beklenilenin tam aksine son derece başarılı ve sakin geçti. Alman Devleti, iddia edilenlerin aksine iyi bir ev sahipliği yaptı. Başbakan Erdoğan 18 bini salonda, dışarıdakilerle birlikte toplam 30 bin coşkulu gurbetçiyle buluştu. Çoğunluğunu gençlerin ve kadınların oluşturduğu kalabalık kitle Erdoğan'a müthiş sevgi gösterilerinde bulundu. Salonda Türk Bayrağının yanında Suriye-Mısır ve Bosna Bayrakları gördüm. İlginç pankartlar da vardı. "CIAMAAT+KK'ya yedirmeyiz", "Dik dur eğilme gurbetçiler seninle", "Usta neredeyse biz oradayız", "Beddua etmeyiz-sandığa gideriz"... gözüme takılan bazı pankartlardı.
Gurbetçiler Erdoğan'ın salona girmesi ile birlikte coşkulu bir tezahürata başladılar, yeri göğü inlettiler...    Soma'da kaybettiğimiz şehitler için Kur'an-ı kerim okundu, salevatlar getirildi, kasideler söylendi... Soma şehitlerine hep birlikte dua edildi. Başbakan Erdoğan, Soma'yı bahane ederek Okmeydanı'nda kan döken ve o saatlerde Almanya'da karşı gösteriler yapanlar için, "Onlar meydanları terörize ederek Soma'yı anıyorlar, biz hatimlerle ve Kur'an-ı kerim okuyarak şehitlerimizi anıyoruz" cümlesini kullandı.
Başbakan Erdoğan gurbetçilere yönelik güzel bir konuşma yaptı. Salonun nabzını tuttu. İki saat aralıksız 18 bin kişi heyecanını ve coşkusunu hiç kaybetmedi. Başbakan Erdoğan konuşmasında Alman Hükümeti'ne önemli mesajlar verdi. Türk-Alman dostluğuna ve iki ülkenin kader birliğine vurgu yaptı. Birlikte çalışmaktan ve ortak çıkarlardan söz etti. Soma'ya gösterdiği ilgi nedeniyle Merkel'e teşekkür etti. Soma için üç mesajı vardı; şehitlerimizin geride kalanlarının acılarını hafifletmek için ne gerekiyorsa eksiksiz yapacağız, ihmali-kusuru olan kim varsa tespit edip adalet yolu ile hesabını soracağız, bir daha böyle bir kaza yaşanmaması için iş güvenliği-iş sağlığı, denetim, tedbirler ve kömür çıkarma yöntemleri dahil her şeyi yeniden gözden geçireceğiz.
Başbakan gurbetçilere 'mavi kart' müjdesi de verdi, Meclis kapanmadan yasal düzenlemeyi yapacaklarını söyledi. Gurbetçilere "Almanca öğrenin, çocuklarınızı okutun ve yaşadığınız ülkeye entegre olun, uyum sağlayın. Ama asimile olmayın. Dininizi-dilinizi ve kültürünüzü yaşatın" önerilerinde bulundu... Bakalım Alman medyası bu tavsiyeleri nasıl yansıttı? Alman basını çoğu kez entegrasyon ile asimilasyonu birbirine karıştırıyor.
Başbakan Erdoğan, Türkiye ile Almanya'nın kader ortaklığına sık sık vurgu yaptı. Almanya'da yerleşik bölücü terör örgütü yandaşları ile 'Alisiz Alevilik' isteyen bazı mezhepçilerin bu ilişkiyi zehirlemeye çalıştığını söyledi. Ve  Alman makamlarını bu iki tehlikeye karşı uyardı.
Başbakan Erdoğan'la yaptığımız sohbetin özeti, Sayın Başbakanın Cumhurbaşkanlığı adaylığı kesin ve haziranın ikinci yarısında bunu açıklayacak. Başbakan DHKP-C terör örgütünün, Alevi vatandaşlarımızı terörize etmeye çalışmasından kaygı duyuyor. Alevi vatandaşlarımızdan bu provokasyonlara karşı çıkmalarını bekliyor.
Sohbetimizde Başbakan Erdoğan Merkez Bankası'nın yüksek faiz politikasını eleştiriyor ve enflasyonla mücadelesini başarısız bulduğunu da söylüyor. Diğer yandan Paralel Yapı ile mücadelelerinin devam edeceğinin sinyallerini veriyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.