Hedef Çözüm Süreci

A -
A +
Gezi eylemleri, 17 ve 25 Aralık darbe girişimleri, Soma'nın istismarı, Ok Meydanı aklınıza gelen her olayı istismar edip iktidarı köşeye sıkıştırma girişimleri şimdi başka bir boyuta taşınıyor. Ülkemizin kaşınmaya müsait hangi yaraları varsa onları sonuna kadar kaşıyorlar. Son iki yıldır çözüm süreci sayesinde ülkede huzur ve güven ortamı sağlanınca birileri bundan rahatsız oldu ve DHKP-C terör örgütünü kullanarak Alevi vatandaşlarımızı sokağa dökmeye çalıştılar. Biraz da Esed rejiminin  desteği ile mezhepçilik meselesini kaşıdılar. Her ne hikmetse Gezi olaylarından başlayarak meydana gelen toplumsal olaylarda hayatını kaybedenler Alevi vatandaşlarımız oldu. Bu bir tesadüf olamaz. Hatta bir Alevi-Sünni mezhep çatışması çıkarmak için İstanbul'da yaşanan son iki olayda hayatını kaybeden iki vatandaşımızın hemen ardından Sünni iki vatandaşımız birilerince  öldürüldü. Bu tam bir provokasyondu. Dünkü internet sitelerinde gördüm, bir provokatör hem ülkücülerin gösterisinde yer almış hem de PKK yandaşlarının. Bu nedenle önleyici istihbarat çok önem kazanıyor. Bazı ülkelerin istihbarat servisleri yerli işbirlikçileri bularak bu yaralarımızı kaşıyorlar. Bize düşen bu provokasyonları teşhis etmek, provokasyona gelmemek, uyanık olmak. Devlete ve siyaset kurumuna düşense kaşınacak yara veya çıban bırakmamak. Yani istismar edilecek tüm sorunları cesurca çözmek. Alevi vatandaşlarımızı sokağa dökemeyen aktörler Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi çözüm sürecini hedef almaya başladılar. PKK ve yandaşları şimdi sahaya sürüldü. Karakol inşaatları bahane edilerek Diyarbakır-Bingöl-Muş karayolunu PKK trafiğe kapatıyor. PKK Lice dahil bölgede askerlere ve şantiyelere saldırarak çözüm sürecine provoke etmeye çalışıyor. 2013 yılında  bölgede 50 milyon kök hint keneviri ve 72 ton esrar ele geçirilmiş. Bölgede karakol sayısı azalmasına rağmen karakol inşaatlarını bahane ederek halkı güvenlik güçlerine karşı kışkırtan, halkın arasına teröristleri sokarak askere ateş ettiren, PKK'ya yol kapattıranların hedefi güvenlik güçlerini esrar-eroin trafiğinden uzak tutmak olmasın? Neden Lice sorusuna cevap karakol inşası olamaz.  Bunun sebeplerini bölgeyi bilen herkes gayet iyi biliyor. Güvenlik güçleri bölgede esrar-eroin trafiğine göz yumsa, tarlalara baskın yapmasa olaylar hemen kesilir. Birilerinin değirmenine gelen su azaldı ki ortalığı velveleye veriyorlar. Terör örgütünün en büyük gelir kaynağının uyuşturucu ticareti olduğunu  bilmeyen var mı?
Ankara'da tüm bu provokasyonlara rağmen çözüm sürecine olan inanç ve destek devam ediyor. Muhalefetin çatı aday arayışından sonuç  çıkmayacak gibi görünüyor. Her parti kendi adayını çıkarıp kendi seçmenini bloke etmeyi planlıyor. Sayın Başbakan'ın adaylığını Haziran sonunda açıklaması bekleniyor. Ana muhalefetin adayı açıklandıktan sonra AK Parti'nin adayı açıklanır sanıyorum. Artık Başbakan'ın adaylığı kesin gibi. Peki yeni Başbakan kim olacak? AK Parti kongreyi ne zaman toplar? Genel başkan kim olur? Pazar günü konuşalım bunları.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.