Köşk turları

A -
A +

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Köşk adayının tespiti için tabandan tavana aylardır sürdürdüğü istişare turlarını Cumhurbaşkanı Gül ile noktalayıp artık kararını önümüzdeki hafta salı gün açıklayacak. GENAR'ın yaptığı son ankete göre Başbakan Erdoğan devlet başkanı adayı olursa ilk turda yüzde 55'in üzerinde oy alarak seçilebiliyor. AK Partili seçmenlerin yüzde 96'sı Sayın Erdoğan'ın Köşk adayı olmasını istiyor. Tayyip Bey'in devlet başkanı adaylığına ve ilk turda seçileceğine artık herkes kesin gözüyle bakıyor. Hele hele dün siyasi partileri ziyaret eden Sayın İhsanoğlu'nun performansı ile ilgili edindiğimiz ilk izlenimler Köşk seçiminin Sayın Erdoğan için sıkıntısız geçeceğini gösteriyor. Ekmeleddin Bey'i tanımıyorum. Ama CHP tabanına ve sol kesime şirin gözükmek için gereğinden fazla laiklik-Atatürk gibi vurgular yapmasını doğru bulmuyorum. Siyasette seçmene rol yapmak kaybettirir. Seçmen feraset sahibidir. Sahicilikle rol yapmayı ayırt eder. Ayrıca Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli artık kenara çekilmeli ve Ekmeleddin Bey'i övmeyi bırakmalıdırlar. Halk Ekmeleddin Bey'e oy verecekse bırakın artık o kendini anlatsın. CHP'de bazı vekiller Ekmeleddin Bey'in adaylığı için imza vermediler. CHP tabanının bir bölümü; solcular ve sosyalistler başka mahalleden birinin solun adayı olamayacağını söylüyor ve çatı aday seçeneğine karşı çıkıyorlar. Çok haksız da değiller. Bir taraftan Tayyip Erdoğan'ı yerden yere vuracaksın, bir taraftan da onun mahallesinden birini arayıp bulup solun adayı yapacaksın. Eğer amaç muhafazakârların oyunu almak ise muhafazakârlar aslı dururken taklidine neden oy versin? Ama Sayın Erdoğan'dan muhafazakârlıkta daha ileride bir aday belirleyip koysaydınız belki tercih eden olurdu. Kemal Bey, CHP seçmenine ve solculara ayıp etti. Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı için eğer siyasi iddiası var ise Kemal Bey ve Devlet Bey kendileri aday olmalıydı. Sayın İhsanoğlu Köşk seçimini kaybettiğinde bunun hesabını kim verecek? Kemal Bey mi, Devlet Bey mi yoksa Sayın İhsanoğlu mu?
Aslında Köşk seçimlerinin sonucu belli. Kamuoyu yeni başbakanı merak ediyor. Ama AK Parti ve Başbakan bu konunun 10 Ağustos sonrasına bırakılmasını, kimsenin bu konuda herhangi bir tartışmaya girmemesini istiyorlar.
6 maddelik çözüme devlet güvencesi getiren çözüm süreci çerçeve yasa tasarısı Meclis'e geldi. Bu yasa ile devlet kurumlarının çözüm sürecine katkı vermelerinin hukuki temini oluşturuluyor. Özetle süreçte aktif rol alanlara dokunulmazlık getiriliyor. Bu çok iyi bir haber. Bu çerçeve kanun çözüm sürecini hızlandıracaktır. Bütün bakanlıkların çözüm süreci konusunda atacakları adımların altyapısı oluşturuluyor.
Hükümetin çözüm sürecine olan inancı ve bu konudaki kararlılığı devam ediyor. Bütün provokasyonlar ve tahriklere rağmen bu sürecin devam etmesi en büyük kazancımız. Herhalde bundan sonraki adım eve dönüşle ilgili düzenlemeler olur. Ha gayret kan dökmeden, anneleri ağlatmadan çözün şu sorunları.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.