Son viraj

A -
A +

CHP ve MHP'nin ortak cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylık başvurusu Meclis Başkanı'na verildi. CHP'nin MHP ile birlikte İhsanoğlu'nu aday göstermesine tepki koyan CHP'li muhalifler Emine Ülker Tarhan'ın adaylığı için imza vermeye başladılar. Adaylık için gerekli olan 20 imzanın bir kısmının toplandığı, muhaliflerin pazartesi bir araya gelerek tutumlarını netleştirecekleri konuşuluyor. Ankara milletvekili ve eski Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, ulusalcıların adayı olmak için 20 imzayı toplayabilirse Sayın Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı tartışmaya açılır. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinden sonra da CHP için olağanüstü kongre talepleri gündeme gelir. Diğer yandan HDP Parti Meclisi'nde Demirtaş'ın aday gösterilmesi kararı çıkmış. HDP kimi aday gösterirse göstersin Doğu ve Güneydoğu illerimizdeki seçmenlerin ekseriyeti Tayyip Bey'e oy vereceklerdir. Kanaatimce Kürtlerin oyunu en çok o hak etmiştir.
Geçtiğimiz perşembe günü MGK ve Mahir Ünal Bey'in düğün merasimi nedeniyle gerçekleşemeyen Gül-Erdoğan görüşmesi nihayet yapıldı. Bu görüşme Sayın Başbakan'ın Köşk adayının açıklanmasından önceki son istişaresiydi. İnşallah hayırlı bir görüşme olmuştur. Bu iki kadim dost ve kardeşin görüşmesinin sonuçları inşallah milletimize-ülkemize ve Müslümanlara hayırlar getirir. Tüm fitne ve fesat girişimlerine karşı kardeşlik hukuklarını korumayı beceren bu iki kadim dostun ilişkilerinin zedelenmemesi ve birbirlerine gönüllerinin kırılmaması, milletin ve bizim mahallenin en büyük dileğidir.
Yancılar, artçılar, fitneciler müdahalede başarılı olamadıkları sürece bu iki kardeşin görüşmelerinden biz muhafazakârlar için hayırlı sonuçlar çıkacaktır. İnşallah. Ben her ikisinin de davaları için her türlü gayreti ve fedakârlığı göstereceklerine inanıyorum, ikisi de geçmişte bunu ispatladılar. Gül çiftinin Köşk adayının Tayyip Erdoğan olduğunu en iyi bilenlerden biriyim. Herkes çok özenli ve dikkatli davranmalı. Böyle süreçlerde herkes çok alıngan olur. Bu iki kardeşin geleceğine ilişkin ikisinin dışında kimseye söz düşmez. Siz dedikodulara, algı operasyonlarına itibar etmeyin. Son kertede bu iki kardeş birbirlerini kırmaz. Onlar millet ne istiyorsa ona göre karar verirler. Erken öten horozlara tavsiyem, derhal susun. Kimse başınızı kesmez ama sizde bakacak yüz kalmaz.
Salı gününü herkes iple çekiyor. Bildiğimiz, tahmin ettiğimiz bir gerçeğin resmî olarak açıklanması heyecan verici. 8 seçimi üst üste kazanarak rekorlar kıran Sayın Erdoğan, şimdi de halkın oyları ile devlet başkanı seçilmeye aday. Demokrasimiz ve ülkemiz için çok önemli bir virajı geçeceğiz. Halkın oyları ile seçilen devlet başkanı Türkiye'nin yönetim şeklini yarı başkanlığa dönüştürecek. Yasalarımızı da buna göre yenileyeceğiz. Hayırlı ve bereketli bir haftaya giriyoruz. Salı günü ATO Kongre salonundaki tarihî ana tanıklık etmek için sabırsızlanıyorum ve heyecanlanıyorum. Umarım ülkemiz için hayırlı sonuçlara vesile olur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.