Çok farklı bir cumhurbaşkanı olacak

A -
A +

Ankara Söğütözü'ndeki ATO Kongre Salonu'nda tarihî ana tanıklık ettik. AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayını aylardır heyecanla bekliyorduk. Adaylığın kimin hakkı olduğunu, adayın kim olması gerektiğini az çok biliyorduk, yazıp çiziyorduk. Ama Başbakan Erdoğan son ana kadar tam olarak emin olmamızı hep engelledi. Nihayet dün o büyük gün geldi, çattı ve biz de o tarihî anda yerimizi aldık. 4 bin kişinin katıldığı salonda heyecan ve duygusallık zirvedeydi. Çok iyi bir hazırlık yapılmıştı. Medyanın ilgisinden tutun da yapılan hazırlıklara kadar AK Parti'nin Köşk seçiminde âdeta rakipsiz olduğunun kanıtı gibiydi.
Salonda gençlerin ve kadınların oranı yüksekti. Başbakan'ın özgeçmişinin anlatıldığı klip izlenirken birçok katılımcı gözyaşlarını tutamadı. Partinin ikinci adamı sayılan siyasi işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Bey, partisinin Köşk adayının Erdoğan olduğunu ilan ettiğinde salon âdeta inledi. Katılımcılar göklere uçuyordu âdeta. Konuşması için Başbakan Erdoğan kürsüye davet edildi. Başbakan 1 saat süren harika, kapsayıcı ve kucaklayıcı aynı zamanda duygu yüklü güzel bir konuşma yaptı. Müthiş bir hatip olduğunu yine gösterdi.
Konuşmasına, bugüne kadar bahşettiği her türlü nimet için Rabbine şükrederek-hamdederek başladı. Yapacaklarından tutun da nasıl bir cumhurbaşkanı olacağına kadar merak edilen tüm soruları cevapladı.
10 Ağustos'ta cumhurbaşkanı seçilmesi hâlinde çözüm sürecine sahip çıkacağını ve bu sürecin devam edeceğini belirtti. Öte yandan bir güvenlik sorunu hâline gelen Paralel Yapı ile mücadelenin artarak devam edeceğine, Paralel Yapı'yı tamamen tasfiye edeceklerini belirtti.
Cumhurbaşkanını halkın seçmesi ile birlikte vesayet tarihinin kapanacağına işaret etti. "3 dönem kuralının AK Parti'de taviz verilmeden muhafaza edileceğini biliyor, buna yürekten inanıyorum'' diyerek âdeta vasiyette bulundu. Kendisinin Köşk'e çıkmasından sonra partinin zayıflayacağı iddiaları için, "Bizim büyük davamız fani şahsiyetler üzerine değil, baki hakikatler üzerine inşa edilmiştir'' sözleriyle bu iddialara karşı çıktı.
Dış politika konusunda önemli mesajlar verdi. Türkiye'nin çıkarlarının ön planda olduğu, dengelerin değil ilkelerin esas alındığı bağımsız bir dış politika mesajı verdi. Bugüne kadar dış politikada yaptıklarıyla bu milletin çocuklarına özgüven aşıladıklarını belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçimi için tünelin ucundaki ışığı simgeleyen güzel bir logo hazırlanmış.
Başbakan'ın verdiği mesajlara, AK Parti'nin yaptığı hazırlıklara bakılırsa Başbakan Erdoğan ilk turda seçilecek gibi. "Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı ve halkın seçtiği Başbakan Allah'ın izniyle Türkiye'yi uçuracak'' sözü Başbakan'ın nasıl bir cumhurbaşkanlığı yapacağının önemli işaretlerinden biri. Çok farklı bir cumhurbaşkanı olacağı kesin.
Herkeste hayranlık uyandıran bir başarı hikâyesinin devlet başkanlığı ile taçlandırılması hepimizin kazancı olacak. Başbakan Erdoğan, "Ya Rabbim senin iznin olmadığı sürece hiçbir şey kıpırdamaz. Hayır işlerimizi kolaylaştır. Bizi kibirden, hasetten, adaletsizlikten muhafaza eyle'' duasıyla konuşmasını sürdürdü ve Fatiha ile noktaladı. İtilen, kakılan, horlanan, şiir okudu diye hapse atılan, 'Başbakan olamaz, muhtar bile olamaz' denilen, partisi kapatılmaya çalışılan, onlarca suikast düzenlenen Recep Tayyip Erdoğan milletin ve Allah'ın yardımı ile önce başbakan oldu şimdi de devlet başkanı olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.