Akıllı diplomasinin sonucu

A -
A +
Musul'da bir süre önce alıkonulan tır şoförlerimizin serbest bırakıldığı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı. Bu hayırlı haber hepimizi sevindirdi. Vatandaşlarımız dün akşam THY ile Türkiye'ye getirilip ailelerine kavuşmaları sağlandı. Geride alıkonan 49 vatandaşımız kaldı. İnşallah onlar da en kısa sürede alınıp getirilir. Sabırlı, vatandaşlarımızın can güvenliğini birinci planda tutan, duygularla değil akılla yürütülen diplomasinin sonucudur bu. Kürsülerden hamasi nutuklar atarak beleş kahramanlık yapanlar orada alıkonan vatandaşlarımızın hayatını hiçe saymaktadır. Bu işte başarı kırmak-dökmek değil, başarı tüm vatandaşlarımızın tırnağına zarar gelmeden oradan sağ salim getirebilmektir. Gerisi tribünlere oynanan bir oyundur. Ben hem hükümete hem de Sayın Davutoğlu'na sonuna kadar güveniyorum. Bu sorunu ilk defa yaşamıyorlar. Rahatlıkla üstesinden geleceklerdir. Onlara güvenmeye ve inanmaya devam edin. Kim ne derse desin, İsrail yanlıları ve Neo-Conlar ile onların kalemşorları dışında herkes Sayın Davutğlu'nun hakkını teslim ediyor.
 Ana Muhalefet Lideri ve bazı yazar çizer takımı AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ın hukuken şart olmasa da etik olarak başbakanlıktan istifa etmesi gerektiğini söylüyorlar. Bu haklı ve meşru bir talep değil. Yasal olarak zorunlu olmadığı halde Binali Yıldırım Bey, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunda siyasi etiğe uygun hareket edip bakanlık görevinden ayrıldı. Rakibi de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Bey'di. Sayın Kılıçdaroğlu siyasi etik konularını bu kadar yakından takip ediyorsa, Aziz Kocaoğlu'nu seçim kampanyası döneminde neden belediye başkanlığından istifa ettirmedi. Aynı şey Antalya ve Eskişehir Belediye Başkanları için de geçerli.
Sayın Kılıçdaroğlu şimdiden 10 Ağustos yenilgisine kılıf aramaya başladı. Birileri de çıkmış Erdoğan'ın kampanya imkânları ile Ekmeleddin Bey'in imkânlarını karşılaştırmış. Öyle acıklı bir tablo çizmiş ki insanın İhsanoğlu'na yardım edesi geliyor. Kardeşim neden milletin zekâsına hakaret ediyorsun? Sen de biliyorsun ki Ekmeleddin Bey'in arkasında ona sponsorluk yapacak Erdoğan düşmanı onlarca holding patronu, medya patronu var. Arkasında Türkiye'nin en zengin partisi CHP var. Hiç merak etme ve üzülme. Ekmeleddin Bey'in seçileceğine inansınlar sizin patronlar dahil iş dünyası son kuruşuna kadar İhsanoğlu'na yağdırır. Sen rahat ol, üzülme!
Başbakan Erdoğan'ın seçim kampanyasının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Başbakan 40 şehirde miting yapacak. İl ve ilçelerde seçim büroları kurulacak. Çalışmalar Ankara Kuleli Sokak'ta kiralanan seçim koordinasyon merkezinden yürütülecek.
5 partinin lideri, İhsanoğlu için 'büyük uzlaşma' deklarasyonu imzalamışlar. MHP ve CHP dışındaki üç partinin 30 Mart seçimlerinde aldıkları toplam oy 365 bin. Bu yapılan millete saygısızlıktır. 5 kafadar bir araya gelip tabanlarının görüşünü almadan bir isim üzerinde uzlaşmışlar. İyi de be kardeşim bakalım millet sizin uzlaştığınız bu isim üzerinde uzlaşacak mı? Siz beşiniz uzlaşıyorsanız millete ne kalıyor? Sandıkta yaptığınız kurnazlığın ne kadar küçük bir uzlaşma olduğunu göreceksiniz.
Adaylığı açıklanır açıklanmaz Sayın İhsanoğlu'na sahici davranmasını, rol yapmamasını tavsiye etmiştim. Uyarmıştım, millet oyunları fark eder diye. Sayın İhsanoğlu Alevi kardeşlerimizin zekâlarına hakaret edercesine onlarla ilgili konularda müthiş bir takiye yapıyor. Yemezler, sahici ol.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.