Gerçek gündem

A -
A +

Mübarek ramazan ayıyla rahatladık. Ramazan Bayramı için geri sayım başladı. Çok şükür rahat ve keyifli bir ramazan geçiriyoruz. İsrail'in Gazze'de dünyanın gözü önünde işlediği vahşet, Suriye'de işlenmeye devam eden cinayetler ve komşumuz Irak'ta IŞİD denilen örgütün güya İslam adına yaptığı katliamlar keyfimizi kaçırsa da, bizi insanlığımızdan utandırsa da ramazan ayının maddi ve manevi bereketiyle teselli buluyoruz...
Sigarayı bırakınca meğer oruç tutmak ne kadar kolay ve keyifliymiş. Tüm sevdiklerime ve dostlarıma sesleniyorum. İçenler derhal terk edin o illeti. İddia ediyorum ben bıraktıysam herkes sigarayı bırakabilir. Günlük 3 bazen 4 paket sigara içiyordum. Bırakamayacağıma inandığım için bırakmaya teşebbüs etmiyordum. Sigarayı severek keyif alarak içiyordum. Ama küçük torunum sayesinde o beladan kurtuldum. Meğer bağımlıymışım ben. Aynı evi ve iş yerini paylaştığım, aynı asansöre bindiğim herkese meğer ne kadar eziyet etmişim, başta eşim olmak üzere hepsinden helallik diliyorum...
Bu haftaki gündemimizde Cumhurbaşkanlığı seçimleri; Meclis Genel Kurulu'na gelecek olan Torba Yasa, IŞİD'in alıkoyduğu diplomatlarımızın durumu, Suriye ve Irak'taki gelişmelerle İsrail'in Gazze'ye saldırılarının yankıları var. Öyle görülüyor ki TBMM bayrama kadar çalışacak. Torba Yasada hayatımızı kolaylaştıracak birçok önemli düzenleme var. Her bakanlık 1-2 maddelik düzenleme için kanun taslağı hazırlayamıyor. İşte Torba Yasa bu anlamda birçok sorun ve sıkıntıya çözüm getiriyor. Devletin yanlış ve haksız uygulamaları düzeltiliyor, mağduriyetler gideriliyor.
Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyalarında AK Parti adayı büyük bir farkla önde gözüküyor. AK Parti tüm teşkilatları ile hummalı bir şekilde seçime hazırlanıyor. Başbakan Erdoğan vizyon belgesini açıkladı. Mitinglerine hızlanarak devam edecek. Muhalefetin "Çatı Aday"ı pek bir varlık gösteremiyor. Müthiş bir medya desteğine rağmen kampanyanın arkasında parti örgütleri yer almadığı için cılız kalıyor. Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerine inşa edilmiş ve statükoyu muhafazayı hedefleyen bir kampanyada çıkacak oy oranı yüzde 35'i zor geçer.  
Görünen gündem her ne kadar bu başlıklardan ibaret olsa da perde arkasındaki gerçek gündem 11 Ağustos ve 28 Ağustos arasında yaşanacak gelişmelerle ilgili. Yeni Başbakan kim olacak? Yeni Kabine'de kimler yer alacak? Eylül ayında yapılması planlanan olağanüstü kongrede Sayın Abdullah Gül, AK Parti Genel Başkanlığı için aday olacak mı? Tayyip Bey'in yeni Başbakan'da aradığı; Paralel Yapı ile mücadele kararlılığı, faiz lobisine direnme gücü ve icracı cumhurbaşkanı ile uyumlu çalışabilme yeteneği gibi özellikleri kimler taşıyor? Şu anda Ankara'da tartışılan, konuşulan konular bunlar. Herkes Cumhurbaşkanlığı seçiminde milletin ilk turda Tayyip Bey'i seçeceğine inanıyor. İnsanlar o başlığı geçmiş ve Tayyip Bey Devlet Başkanı seçildikten sonra olacak muhtemel gelişmeleri tartışıyor, konuşuyor. AK Parti, tüm teşkilat üyelerinden  Cumhurbaşkanlığı seçimi dışında hiçbir şey düşünmemesini ve konuşmamasını istese de herkes sessiz-sessiz bu konuları tartışıyor. Sonucu hayırlı olur inşallah. Bu soruların cevapları AK Parti kültüründe var olan geniş istişarelerle bulunursa bir sorun çıkmayacaktır Allah'ın izniyle.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.