Gözünüz aydın demiryolcular

A -
A +

Perşembe gününü Sayın Başbakan'ın mitingi nedeniyle Mersin'de, cuma gününü de Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılışı için Eskişehir'de geçirdik.
Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası için gittiğimiz Mersin'de halkın aşırı sıcağa rağmen mitinge olan ilgisi yerel seçimlerden daha iyi seviyede idi. Akşam stadyumda düzenlenen iftar yemeği de muhteşemdi. Aşırı sıcağa rağmen Başbakan yüksek performansı ile Mersinlileri âdeta coşturdu. Başbakanın kampanya ekibi yüzde 57 oranında bir oy bekliyor. Kanaatimce Demirtaş aday olmasaydı bu oran yüzde 60'ları bulurdu. Ama her hâlükârda Sayın Başbakan birinci turda seçilecek gibi görünüyor.
Ankara'ya dönüş yolunda Başbakan ile sohbet etme imkânı bulduk. Bu mülakatı sizlerle aktardık. Mülakatın en ilginç başlığı dinlemelerle ilgiliydi.
Başbakan hangi gerekçe ile olursa olsun dinlemelerin tümüyle kaldırılmasından yana. TİB'in kaldırılmasının gereğine inanıyor. Terör ve devletin güvenliğini ilgilendiren çok önemli başlıklar hariç herhangi bir gerekçe ile insanların mahremlerine girip dinleme yapılmasına karşı çıkıyor. Suçluların takibi ve bulunması için başka yöntemlerin kullanılmasının gereğine işaret ediyor. Ben şahsen bu fikri destekliyorum. Bu özgürlükçü yaklaşım sayesinde bu alandaki istismarlar ortadan kalkar. Mahkemelerin oy birliği ile karar alma şartı da olsa bu işin önünü bir şekilde açtığınızda istismar kapısını aralamış oluyorsunuz. Bu nedenle bu işin tamamen kaldırılması en hayırlı yol olur.
Hem Mersin'de hem de Eskişehir'de Başbakan'ın gündemindeki en önemli başlıklardan biri de Paralel Yapı ile mücadele idi.
Başbakan Erdoğan; "Bu can bu bedende olduğu ve sorumluk mevkiinde olduğumuz sürece bu mücadele gevşemeden devam edecek" sözünü verdi halka. Paralel Yapı ile mücadelenin bir devlet tutumu hâline geldiğini, devletin ve demokrasinin bekasını tehdit eden bu yapı ile mücadelenin bir MGK kararı hâline geldiğini hatırlatan Başbakan, "Artık bu yolda geri dönüş yok" dedi.
Cuma günü de Hızlı Tren hattının açılışı için Eskişehir'e gittik. Sayın Erdoğan ve ekibi ülkemiz için hayal olan bir projeyi daha hayata geçirdi. Yıllardır sadece edebiyatını yapardık, artık gerçek oldu. Ankara-İstanbul arası; şimdilik 3.5 saatte daha sonra 3 saatte son derece konforlu bir yolculukla katedilecek.
Demiryolcular gözünüz aydın olsun. Elinize, yüreğinize sağlık. En alttaki işçiden şefine, daire başkanından müdürüne, genel müdürüne kadar bu hattı bir an önce hizmete açmak için aylardır yollardasınız. Geceniz, gündüzünüz birbirine karıştı. Çoğunuzun aylardır yatak yüzü görmediğini biliyorum. Ama herhalde cuma günü milletçe yaşadığımız gurur tablosu sizlere yorgunluğunuzu unutturmuştur. Özverili çalışmalarınız sayesinde milletimiz demiryolculuğunda konforlu seyahatin keyfini yaşayacak. Uçakları aratmayan bir hız ve konfor var. Şimdilik Pendik'te duruldu ama kısa sürede Marmaray ile birleşip Avrupa kıtasına geçilecek. Orta vadede İstanbul'dan Diyarbakır'a Van'a, Kars'a, Antalya ve İzmir'e, Sivas'a hızlı tren keyfi ile seyahat edeceğiz. Bir önceki Bakan Binali Bey, YHT'nin Yeni Türkiye'yi temsil ettiğini söylüyor. Başbakan da "Hızlı Tren, 'Eski Türkiye'den 'Yeni Türkiye'ye geçişi ifade ediyor" diyor.
Bütün sabotaj, engelleme ve yavaşlatma girişimlerine rağmen Ankara-İstanbul hattı bitti ve hizmete açıldı. Başta Genel Müdür Süleyman Karaman olmak üzere tüm demiryolcuları tebrik ediyoruz. Bize yaşattığınız bu keyifli ve konforlu yolculuk için minnettarız. Gözünüz aydın demiryolcular, siz artık Yeni Türkiye'yi temsil ediyorsunuz. Yeni Türkiye'ye geçişin sembolü hâline geldiniz. Kutluyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.