Gazze ve basının namusu

A -
A +
Orta Doğu'da, Filistin'de Uzak Doğu'da Doğu Türkistan'da Müslümanlar kan ağlıyor. Uzak Doğu'nun İsrail'i de Çin. Her iki ülke de devlet terörü ile insanlık suçu işliyor. Şimdi bu katliamlara bir de IŞİD'in Irak'ta Türkmenlere yönelik saldırıları eklendi. Türkiye tüm imkânları ile hem Uygur Türklerine hem Filistinli kardeşlerimize hem de Irak'taki soydaşlarımıza yardım etmeye ve buralardaki vahşeti engellemeye çalışıyor. AFAD, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, TİKA, Türk Kızılayı ve Diyanet İşleri Başkanlığı yardımlar konusunda seferber olmuş durumdalar.
Amerika'nın ve Batı Dünyasının İsrail vahşetine karşı gösterdikleri duyarsızlık, İsrail'in medeni dünyanın gözü önünde iki bine yakın sivili katletmesine BM'nin, ABD'nin Almanya ve İngiltere gibi aktörlerin sessiz kalması, hatta âdeta bu insanlık dışı katliama destek olmaları küresel aktörlerin ve Batının ikiyüzlülüğünü bir kez daha ortaya koydu.
Gezi olaylarında Taksim'de camı, çerçeveyi kıran, kamu araçlarını yakan, insanları yaralayan, esnafın dükkânlarını tahrip edip onlara saldıran vandallara Türk polisi tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ettiğinde dünyayı ayağa kaldıran CNN, Reuters, Fox gibi yayın kuruluşları Gazze'de yüzlerce bebek İsrail tarafından öldürülürken neredesiniz? Taksim'de 24 saat canlı yayın yapan CNN, BBC neredesiniz? Gazze'de kameralarınızı neden kapattınız? Bu mudur sizin gazetecilik ve yayıncılık namusunuz? Neredesiniz bağımsız ve özgür olduğunu iddia eden Amerikan, İngiliz, Alman ve Fransız basın kuruluşları? Aktör İsrail olunca tüm değerlerinizi ve kutsallarınızı bir torbaya koyup duvara astınız değil mi? Yazıklar olsun. Gezi olaylarında gün aşırı açıklama yapan Beyaz Saray Sözcüsü; Gazze'de işlenen insanlık dışı cinayetlere neden sessiz kalıyorsunuz? İsrail'in katliam yapma, insan haklarını çiğneme ve kan dökme özgürlüğü mü var? Sakın bir daha kimseye insan hakları, demokrasi ve hukuk dersi vermeye, bu konularda ahkam kesmeye kalkmayın. Çünkü Gazze'de sınıfta kaldınız. İsrail'in suçlarına ortak oldunuz. Küresel terör gelip kapınıza dayandığında 'bunlar nereden çıktı' demeyin sonra. Çünkü terörün beslenip büyüyeceği bataklığı siz oluşturuyorsunuz. Adaletiniz, vicdanınız ve demokrasi ahlakınız maalesef yok. Bu kafa ile devam ederseniz dünyanın barışı yakalaması mümkün olamaz. Bu vicdansızlığa, ilkesizliğe ortak olmuyor diye, İsrail vahşetine karşı çıkıyor diye Tayyip Erdoğan'a tuzak üstüne tuzak kuruyorsunuz. Eski Türkiye'den kalma yerli işbirlikçilerinizle ona ve partisine birçok kumpaslar kurdunuz. Onunla ilgili 'diktatör' algısı oluşturmaya çalıştınız. Hepsini milletimiz elinin tersiyle itip devirdi.
10 Ağustos'ta size karşı dik duran, eğilmeyen, haksız uygulamalarınıza karşı çıkan Tayyip Erdoğan'ı bu millet Devlet Başkanı olarak seçecek. Eski Türkiye'yi, vesayeti temsil eden çatı aday eski Türkiye kadar ilgi görecek. Değişimi, dönüşümü, yeni Türkiye'yi temsil eden Erdoğan ise değişim, reform ve yeni Türkiye yanlılarından oy alacak. Türkiye, Türk ve İslam Dünyası ile ilgili güzel rüyaları olanlar Erdoğan'a dua etsin. Emperyalistler ise kaygı duymaya devam etsin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.