Neden Erdoğan?

A -
A +
İki gün sonra bu pazar günü Türkiye, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana yapılan en önemli devrimlerden birinin startını verecek. Hep birlikte sandığa gideceğiz ve ilk kez devlet başkanını biz kendi oylarımızla seçeceğiz. Merhum Özal ve Sayın Gül hariç bugüne kadar güya parlamentoda seçilen Cumhurbaşkanları aslında askerî ve bürokratik vesayet tarafından Meclis'e seçtirildi. Onlarda millete değil öncelikle kendilerini o makama seçtiren vesayet odaklarına hizmet ettiler. Artık yeni devlet başkanını biz seçeceğiz ve önce bize yani millete hizmet edecek.
Benim gönlümden geçen bu seçimde Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 55'nin üzerinde bir oy oranı ile devlet başkanı seçilmesidir. Ben oyumu Sayın Erdoğan'a vereceğim. Değişimden, Yeni Türkiye'den, güçlü ve istikrarlı Türkiye'den iç barışını sağlamış ve ekonomisini güçlendirmiş Türkiye hayali kuranların Tayyip Erdoğan'a oy vermelerini tavsiye ediyorum. Neden Erdoğan?
1999'da bir şiir okudu diye hapse atıldı. 2001'de kurduğu partide milletvekili seçilmesi yasaklandı. 2004 yılında Balyoz Darbe Planı ile indirilmek istendi. 2005 yılında AK Parti'yi bitirme planı deşifre edildi. 2006'da Ergenekon, 2007 yılında  e-muhtıra ve 367 saçmalığı, 2008'de kapatma davası, 2009-2010 'Ordu Göreve' diye pankart açılan Cumhuriyet Mitingleri, 2011 suikast planları, 2012 MİT üzerinden darbe indirme girişimleri, 2013 Gezi Olayları, yine 17 ve 25 Aralık darbe girişimleri... 13 yılda darbe girişimlerine, suikast girişimlerine, korkutmalara, sindirmelere, muhtıralara, tuzaklara karşı cesaretle-kararlılıkla dik durduğu, gözünü budaktan sakınmayan, kelle koltukta kefeni üzerinde kahramanca bir mücadele verdiği için onun devlet başkanlığını hak ettiğini düşünüyorum. Eğer onu devlet başkanlığı titri ile bulaştıramaz isek Siyonistler, vesayet kalıntıları ve jakobenler rahmetli Menderes'e, Özal'a ve Erbakan'a yaptıklarını buldukları ilk fırsatta ona da yaparlar.
Hayatımda iyiye giden şeylerin artarak devam etmesini, Türkiye'nin daha çok zenginleşmesini, refahın ve bolluğun artmasını, yaşam standartlarımızın daha da yükselmesini istiyorum. Yüksek faiz ve enflasyondan kurtulmuş, yüksek büyüme oranlarını yakalamış ve dünyanın en iyi 10 ekonomisi içine girmiş bir Türkiye hayal ediyorum. 
Bu alanda 13 yılda 90 yıldakinden daha fazla iş yapan ve mesafe alan Erdoğan'ın devlet başkanı olarak bu hayalleri gerçekleştirebilecek en iyi aday olduğundan eminim.
Ülkemin AB perspektifinin devam etmesini demokratik standartların daha da yükseltilmesini, özgürlükler ve insan haklarının geliştirilmesinin, demokratik yeni bir anayasa yapılmasının, Kürt ve Alevi sorunu gibi iç sorunlarımızın cesaretle çözülmesini, iç barışın sağlanmasının arzu ediyorum. İfade ve inanç-ibadet özgürlüklerinin daha da geliştirilmesini istiyorum. 13 yılda ülkemizi dünyaya açan, AB adaylık sürecini başlatan, her türlü vesayetle kararlılıkla mücadele eden, Kürt ve Ermeni sorunu, azınlık hakları gibi birçok alandaki tabuları yıkan, muhafazakârların inançlarını-ibadetlerini kolayca ve özgürce yaşamalarının önünü açan, Dersim için özür dileyebilen, çözüm sürecini kararlılıkla sürdüren Erdoğan ancak bu isteklerimi hayata geçirebilir.
Tazminat'tan bu yana itilen, kakılan, aşağılanan, zenci muamelesi gören, güce ortak edilmeyen, inancını ve ibadetini, dinini-diyanetini özgürce yaşamasını izin verilmeyen, bidon kafalı olarak nitelenen; zayıf, ezik, yoksul ve dindar Anadolu insanı, muhafazakârlar Erdoğan ve arkadaşlarını 13 yıllık kararlı mücadeleleri sayesinde yönetime ve güce ortak oldular. Özgürleştiler. Kendilerine güvenleri geldi. Şahsiyet kazandılar. Kimse artık onlara tepeden bakamıyor, onlar artık kendilerini bu ülkenin sahibi gibi hissediyorlar. Ben dahil hiçbir muhafazakâr Anadolu çocuğu bu kazanımları kaybetmek istemiyor. Bu nedenle Sayın Erdoğan'ın devlet başkanı olmasını istiyorum. Özgürce ibadet etmek, inancıma göre giyinmek-kuşanmak, dinimi öğrenmek ve öğretmek istiyorum. Kim ne derse desin Erdoğan benim bulunduğum mahallenin kahramanı. 90 yıldır gördüğümüz zulme ve aşağılanmaya 'dur' diyen  Erdoğan'a oy vermek istiyorum.
Tunus'ta, Fas'ta, Cezayir'de, Libya'da, Mısır'da demokrasi arayan halkların umudu, dünyanın en büyük açık hava hapishanesi olan Gazze'deki mazlum Filistinlilerin duası... Suriye'de bir diktatör tarafından katledilen çocuklan babası o. Kısacası Türk ve Müslüman olan her yere yardım elini uzattığı ve haksızlıklara karşı sesini cesurca yükselttiği için ona oy vermek istiyorum. Sahici olduğu için, bize benzediği için, yerli olduğu için, milli olduğu için, kararlı ve ahlaklı olduğu için, yeni Türkiye'yi-değişim ve dönüşümü temsil ettiği için onun devlet başkanı olmasını canı gönülden istiyorum...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.