Bakanlıklara sorular?

A -
A +
Atanamayan sosyologlar sorunlarını ve sorularını gündeme taşımak istiyor. Talep ve beklentilerin mantıklı ve makul olduğunu ifade ediyorlar, 2003-2013 yılları arasında çok az sosyolog ataması yapıldığını, açık öğretim sosyoloji programlarının her sene abartılı kontenjanlarının olduğunu dile getiriyorlar. Onların mağduriyetleri;

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI

-Bakanlığınız bünyesinde ne kadar sosyolog istihdam etmektedir? Her yıl sosyologlara kaç kadro ayırıyorsunuz?
-2013-1 Merkezi atamada sosyologlara 20 kadro verildi, Sosyal çalışmacılara 200'den fazla kadro ayrıldı. Sosyologlara haksızlık yapıldığını düşünüyor musunuz? SHM yönetmeliği de dikkate alındığında sosyologlar için yeni kadro ihdası yapılacak mı? 2013-2 Kasım atamasına kadar sosyologları sevindirecek adımlar atacak mısınız?
-Türkiye genelinde Sosyal Hizmet Merkezleri faaliyete geçecek. Bu merkezlerde sosyolog olacak mı? SHM'ler için ne kadar sosyolog kadro ihdası yapılacak? SHM'lere kadrolu alım, sözleşmeli alım, Ek ders karşılığı alımlardan hangisi yapılacak?
-Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV), personel alımları için bir düzenleme yapacak mısınız? Sosyologların vakıflarda istihdamına yönelik bir çalışma olacak mı?

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI        

-13/05/2013 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan kararnameye göre Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait  2 yıldır bekletilen 180 sosyolog kadro ihdası  niçin iptal edilmiştir?
-Spor Genel Müdürlüğü'ne 2013 bütçesine göre 1500 adet atama izni verilmiştir. 900 adet kadroya 2013-1 memur yerleştirmesinde atamalar yapılmıştır. 2013 yılında Spor Genel Müdürlüğü'nün atama yetkisi varken 2013-2 Memur atamalarında 180 sosyolog ataması neden yapılmamaktadır?

ADALET BAKANLIĞI    

-Denetimli Serbestlik kapsamında 2012 yılında mülakatla 370 sosyolog alımı gerçekleşmişti. Mülakatlı alım yapılmasının sebebi nedir?  Genelde düşük puanlılar atandı. Yüksek puanlı sosyolog adaylarının hakkının yendiğini düşünüyor musunuz?
-2013 yılı için Denetimli Serbestlik kapsamında şimdiye kadar sosyolog alım ilanı verilmedi. Kasım ve Aralık ayında yani 2013 yılı içerisinde sosyolog ataması planlıyor musunuz? 2014 yılı için planlamanız ne şekildedir?
-Mevcut yönetmeliğe göre cezaevlerinde sosyolog yok. Cezaevlerine sosyolog alımı yapacak mısınız? Bununla ilgili bir çalışma yapılıyor mu?

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

-2012 yılında 154 adet Felsefe Öğretmeni atanmıştı. 2013 öğretmen atamalarında 183  Felsefe Öğretmeni atandı? Felsefe ve Sosyoloji mezunlarına yönelik bir çalışmanız var mı?
-Ortaöğretimdeki Felsefe Grubu derslerinin zorunlu olması, Felsefe ve Sosyoloji mezunlarının atanma alanlarıyla ilgili stratejiniz nelerdir?
-Rehberlik Araştırma Merkezlerinde (RAM) sosyolog bulunmamaktadır. Bununla ilgili bir çalışmanız var mı?

SAĞLIK BAKANLIĞI

-Sağlık Bakanlığı'nın bazı kurumlarına 330 sosyolog kadro ihdası bulunmaktadır. Bu kadroya yıllardır atama yapılmıyor.  330 sosyolog kadrosuna ne zaman atama yapılacak?  330 sosyolog için planlamanız ne şekildedir?

(...Zeki Kara / Eğitimci-Yazar)                                                                                                                              




Kadın & Erkek deyince!

Bir kadının en tatlı anı;
Ağzında tokası varken saçlarını toparlamaya çalıştığı andır...
Konuşmuyor, daha ne olsun?...
...
43 numara kadın ayağı mı olur ülen?...
Çocuğuna terlik vurmaya kalksa, çocuk beyin kanamasından ölür...
...
Erkekler; evlenmeden hesabı ödemeyi centilmenlik sayar...
Evlenince eşini yemeğe götürmeyi müsriflik...


Kendini ulusalcı zanneden bazı tiplerin, Ertuğrul Özkök'e yön çizerken, zamanında Turgut Özal'ın bir numaralı destekçisi olduğunu, lakabının "Ertuğrul Özköşk" olduğunu bilmesini isterim...
(...Neşe Karataş)

Alman Milli Takımı bizim metroyu kullanırsa, ilk durakta binip oturdukları sürece sıkıntı olmayacaktır... Tabii bizde yaşlı teyzelere yer verme geleneği olduğunu unutmasınlar...
(...Emre Kayacık)


Yunanistan'ı Dünya Kupası'na götüren teknik direktör Santos'un maaşı 500 bin Euro, götüremeyen Terim'in 3,5 milyon Euro iyi mi?...
?@varyemezamca

Genç Bakış programında birçok defa öğrenci gruplarının protestoları olmuştur... "Ölürüm Türkiyem"in söylenmesinden neden rahatsız olundu ki?...
?@furkntrkoglu


INSTAGRAM

-Kızlı-erkekli tartışmaya Coşkun müdahil olursa!..




Öğrendim ki;

"-Erkekler kadınların söylediği şeylere kafayı takıyorlar... Kadınlar erkeklerin söylemediği şeylere..."




WhatZAP

ERMAN TOROĞLU: Galatasaray'ı bıraksalar Türk futbolu gelişir...
GÖKMEN ÖZDENAK: Galatasaray'ın 400 milyon borcu var hocam...
KAYA ÇİLİNGİROĞLU: Olsun, borç yiğidin kamçısıdır...
ERMAN TOROĞLU: Öyle ne kamçılar var Amsterdam'da satılan...

(...TV 8 / Telegol)




KRAMPON

MESSİ, Almeida transferi için konuştu: "Bu takıma ikimiz fazlayız, Almeida gelirse ben giderim..."
...
BÜYÜK takımların U-20'deki yetenekleri transfer edip, oyuncuların kariyerini bitirme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor...
...
PASCAL Nouma; "Baroni'yi takdir ettim ama daha çok yolu var... El de şortun içinde olmalıydı..."




Kapak konusu!

TAYYİP ERDOĞAN: Herkes 3 çocuk yapsın, devlet bakar...
DEVLET BAHÇELİ: Ben niye bakıyor muşum, Kemal baksın...
KEMAL KILIÇDAROĞLU: Ben kendime bakamıyorum, 3 çocuğa nasıl bakayım...

(...Türkiye İçin El Ele grubundan)




NE ÇEKTİN BE!
 
Özür!..

Daha araba "Beni yıka" demeden, sahibinin özrünü görüyorsunuz... Serdar Karateke Zeytinburnu'nda çekti...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.