Hoşgeldin...

A -
A +
Doğdun yirmi Ocak'ta,
Sevilirsin kucaklarda,
Şenlendi tüm haneler,
Dua eder, hep diller...
...
Hoşgeldin sen gül goncası,
Hoşgeldin sen ay parçası...
...
Kardeşi oldu Ayşe Nazlı'mın
Minicik kara gözlümün,
Dili tatlı şen sözlümün,
Benim güzel, nur yüzlümün...
...
Hoşgeldin sen gül goncası,
Hoşgeldin sen ay parçası...
...
Gül hanenin gül goncası,
Babaannesinin paşası,
Sen ehl-i sünnetin vârisi,
Anne babasının bir tanesi...
...
Hoşgeldin sen gül goncası,
Hoşgeldin sen ay parçası...
...
Beşiğinde ilmek ilmek,
Verildi binbir emek,
Keşke müyesser olsaydı,
Dedene de seni görmek...
...
Hoşgeldin sen gül goncası,
Hoşgeldin sen ay parçası...

             (...Müberra Önder)




SOYKIRIM DEĞİL DE NE?
Suriye'de insanlık ölüyor


"-Hayvan haklarının bile daha önemli olduğu bu dünyada insanlığı aramak suç olsa gerek..."
(...@ecenazuslu1985)
...
"-Esad; katlettiği on binlerce çocuk için "muhalif terörist" diyenler olduğu sürece sırtı yere gelmeyecek bir katil... İnsanlıktan nasibini almamışlara ne diyebilirsiniz ki?..."
(...Erdal Canpolat)
...
"-Bu arada Esad'ın da gerçek bir insan kasabı olduğu cebimizdeki bir gerçek..."
(...@Eyperd 5 dk.)
...
"-Taraf olmayan bertaraf olur" anlayışına sahip olmayan bizler için eli kanlı bir devlet lideridir Esad. Çocuklar katledilirken yesinler birbirlerini diyecek değiliz..."
(...M. Ali Yener)
...
"-Esad'la anlaşmayı tercih eden emperyalist güçler bu vahşetin asli sorumlusudur. Utanın..."
(...@UfukUras)
...
"-Ben de bu 'sosyal medya mücahitliği'ne hastayım. Aktif olmak lazım, sadece Twitter'la Facebook'la kurtulmaz. Zaman gerçek bir kardeşlik zamanı..."
(...Şirin Kurtoğlu)
...
"-Bizim fotoğraflarını görmeye dayanamadıklarımızı Suriye'de insanlar yaşıyor. Sessiz kalma Suriye'de insanlık ölüyor..."
(...@elifnll)
...
"-Suriyede insanlık ölüyor. Ses ver dünya... Orada petrol ya da zengin kaynaklar olsa üşüşürdünüz değil mi aç kurtlar?...
(...Alper Gümüş)






Sosyologların beklentisi...


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan gerekli kadro desteğini göremeyen sosyologlar, kendileri için hayati önem taşıyan ASDEP-SHM'ler için yapılacak atamalarda daha fazla kontenjan bekliyor...
Sadece Adalet ve Aile Bakanlıklarında istihdam şansları olan sosyologların kadro beklentisi çok yüksek.
2003-2013 yılları arasında merkezî atamalarda Aile Bakanlığı'na toplam 200 civarında sosyolog atandı.
10 yılda atanan sosyolog sayısı acı bir tablo. Adalet Bakanlığı'nda çalışan sosyolog sayısı, Aile Bakanlığı'ndaki sosyolog sayısından fazla.
Aile Bakanlığı'nda yeteri kadar kadro bulamayan sosyologların son umudu ASDEP. Sosyal Hizmet Merkezlerine ASDEP kapsamında personel alımı yapılacağı aylardır konuşuluyor ancak alımlar sürekli erteleniyor.
2012 Faaliyet Raporu verilerine göre Bakanlıkta çalışan sosyolog sayısı 191.
2013 yılı içerisinde Bakanlık, sosyologlara sadece 24 kadro ayırmış. Bakanlığın 2023 vizyonunu yakalaması, sosyal politikalar üretmesi açısından sosyolog kadro ihdaslarının arttırılması sağlanmalı. Sosyologların  katkısıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı uygulamalı sosyoloji alanında büyük güç kazanmış olacak.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen Aile  ve Sosyal   Politikalar  Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde  Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik  Yapılmasına  Dair Kanun Tasarısına göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının taşra teşkilatına  500 sosyolog kadro ihdası yapılmış.
Ancak yapılan bu kadro ihdası atama bekleyen sosyolog adaylarının beklentisini karşılamıyor.
28 Ocak'ta TBMM Genel Kurulu'nda kanun  tasarısı görüşmelerinin başlayacağı tahmin ediliyor. Bu görüşmelerde sosyolog kadro ihdasının arttırılmasıyla ilgili değişiklik önergesi verilmesi yerinde olacaktır.
2012 puanıyla atama bekleyen binlerce sosyolog  adayının atama sorunu çözülmeli. Sosyologların kadro ve atama sorunlarının çözümü TBMM'dir. Sosyolog adayları,  Bakanlıktan ve bütün milletvekillerinden katkı bekliyor.
Sosyolog istihdamı ve atama sorunlarının çözümü için 512 sosyolog adayının imzasıyla TBMM Dilekçe Komisyonu'na da başvuran sosyolog adayları TBMM'den çözüm bekliyor.
Ayrıca sosyolog istihdamındaki sorunlar ve sıkıntılar için de Meclis Araştırma Önergesi verildi. Meclis Araştırma Önergesinin gündeme alınarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı, Maliye Bakanlığı, Plan Bütçe Komisyonu ve Dilekçe Komisyonu'nun da çalışmalarıyla sosyologların atama sorunu kesin olarak çözülmeli.

(...Zeki Kara / Eğitimci-Yazar)




Öğrendim ki;

"-Dünyada zararlı olan şeyden daha hızlı yayılan hiçbir şey yok..."




WhatZAP

STÜDYODAKİ KADIN: Yemek seçer misin?...
STÜDYODAKİ KADIN: Seçme şansım varsa seçerim?...

(...BEYAZ TV / Melike İle Yeni Baştan)




KRAMPON

MHK Başkanı Zekeriya Alp, kolay çalınan faullere karşı devre arasında önlem aldıklarını, düdüklerin ağzını kağıtla kapatacaklarını açıkladı...
...
BURAK Yılmaz, önümüzdeki sezon Avrupa'ya transfer olmak istediğini açıkladı; "Ben de yeni gol sevinçleri bulmak, ben de Arap spiker coşturmak istiyorum..."
...
KULÜP binasına haciz gelen Çatladıkapıspor çetin pazarlıklar sonucu, iki genç futbolcu+1000 Euro karşılığında haciz memurlarıyla anlaşmaya vardı.
...
ARA transferrin başında bond çanta ile görüşmelere giden Fikret Orman'ın, bugünlerde sadece cüzdanla dolaşması taraftarın umudunu kırdı...





NE ÇEKTİN BE!
 
Aynı yağmurda korunmak!..

Planet bu fotoğrafın özetine diyor ki;
"İyi bir arkadaştan iyi bir şey yok..."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.