Siyahla beyaz...

A -
A +

Bursa deplasmanından 2-2’lik beraberlikle ayrılan Beşiktaş için ilk yarı ve ikinci yarı adeta siyahla beyaz gibiydi. İlk 45 dakikada futbol ve üretkenlik anlamında sahaya hiçbir şey koyamayan Şenol Güneş’in takımı ikinci yarıda ise gol için son dakikaya kadar yüklendi ve en azından yenilmemeyi hak etti.
Siyah-beyazlılar özellikle ilk yarıda kendi futbolunu rakibine kabul ettirme anlamında sahaya hiçbir şey koyamadı. Buna rağmen Adriano’nun golü Şenol Güneş’in takımını öne geçirse de Bursaspor’un hiç beklenmedik bir anda kornerden bulduğu gol hesapların bozulmasına neden oldu. Beraberlik golünde her ne kadar topu kendi fileleriyle buluşturan isim Negredo olsa da Vida’nın da adamını kaçırması Hırvat futbolcu için büyük bir şanssızlıktı.
Bursaspor’un ilk yarının son bölümünde Oğuzhan ve Quaresma ikilisinin yememesi gereken bir çalımın ardından gelen ikinci golü ise maçın senaryosunu tamamen değiştirdi. Devreye mağlup girmenin verdiği moral bozukluğu Beşiktaş’ı oldukça bozarken, Bursaspor’un ve Bursasporlu taraftarların coşkusu da fazlasıyla arttı. Bursa’nın sol kanadını çok iyi kullanmasında dün gününde olmayan Gökhan Gönül’ün her zamanki performansının altında kalması da etkiliydi.
İkinci yarıda günün etkisiz isimlerinden Lens’in yerine giren Love, kısa sürede yaptıklarıyla ne kadar isabetli bir transfer olduğunun sinyallerini verdi. Brezilyalı oyuncu Negredo ile birlikte oynaması halinde Alanya’da attığı gollerine Beşiktaş’ta da devam eder. Öte yandan Beşiktaş’ın hücum anlamında istediklerini yapamamasında Talisca’nın son haftalardaki formda görüntüsünden çok uzak olması ve Babel’in aranması da etkiliydi ama zorlu deplasmandan puanı çıkartan isim klasını konuşturan Negredo oldu. İyi beslenmesi halinde çok sayıda gol atma potansiyeli olan tecrübeli golcü son dakikada yaptığı gol vuruşuyla kalitesini bir kez daha ortaya koydu.

MAÇIN ADAMI: Harun Tekin

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.