Hak ederek kazandı

A -
A +

Başakşehir’in önceki gün yaşadığı ağır mağlubiyet Beşiktaş için bu maçı 6 puanlık maç kategorisine sokmuştu karşılaşma öncesinde. Şampiyonluk mücadelesi veren Başakşehir ve Fenerbahçe’ye çelme takan Gençlerbirliği’nde teknik direktör Ümit Özat Beşiktaş’ı da çok iyi analiz etmiş ve takımını maça oldukça iyi hazırlamış ki siyah-beyazlılar maçın ilk yarım saatlik bölümünde pozisyon üretmekte hayli zorlandı.
Topla oynama oranında rakibine büyük bir üstünlük kuran siyah-beyazlılar, Ankara temsilcisinin alanı çok iyi daraltması nedeniyle rakip kalede tehlike üretmekte zorlandığı ilk yarıda istenen futbolu ortaya koyamadı. İkinci yarıda ise sahada şampiyonluğu ne kadar istediğini ortaya koyan bir Beşiktaş vardı.
Sağlı sollu ataklarla Gençlerbirliği’ni bunaltan Beşiktaş, Tolgay’ın harika pasında Talisca ile aradığı golü bulunca rakibin direnci de kırıldı. Beşiktaş ne yapıp edip Brezilyalı yıldızın bonservisini almalı. Çünkü Talisca hem yeri çok zor doldurulacak bir oyuncu, hem de ilerleyen yıllarda satışıyla Beşiktaş’a büyük paralar kazandırma ihtimali hiç de az değil.
Maçın genelinde kanatları çok iyi kullanan Beşiktaş’ta Quaresma’nın yokluğunda forma giyen Lens istekli görüntüsüyle dikkat çekti. Oyundan alınana dek önceki haftalara nispeten iyi bir oyun sergileyen Hollandalı yıldız, Quaresma’nın cezası düşünüldüğünde öz güven kazanması adına 90 dakika sahada tutulabilirdi. Talisca’ya attırdığı golle kalitesini bir kez daha ortaya koyan Tolgay her maç bu çizgide kalmalı çünkü taraftarların ve Şenol Hoca’nın ondan beklentisi bundan daha aşağısı değil.
Bir parantez de maçı 90 dakika yaşayan Şenol Güneş için açmak lazım. Heyecanlı görüntüsüyle her dakika takımının yanında olan tecrübeli hoca hem sahadaki futbolcusuna hem tribündeki taraftara hem de televizyon başındaki izleyicileri bile maçın içine sokmayı başarıyor. Hocanın bu tutkusu hiç şüphesiz sahadaki yıldızlara da yansıyor ve Beşiktaş’ın etkili oyununa büyük bir katkı sağlıyor.
Beşiktaş bütün eksiklere rağmen oynadığı müthiş futbolla Türkiye’nin en iyi takımı olduğunu bir kez daha ispatladı. Vodafone Park’a gelen takımlar oynamaya değil oynatmamaya geliyor ama başaramıyor. Şampiyonluğa son dokuz adım...

MAÇIN ADAMI: Talisca

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.