Bayern ter attı

A -
A +

İki takımın ekonomik gücü ve kadrosu yan yana getirildiğinde Bayern’in Beşiktaş’ı elemesi son derece normal bir durumdu.

ŞŞampiyonlar Ligi’nde tarihinin en başarılı sezonunu yaşayan Beşiktaş, 5-0’ın rövanşında çıktığı 90 dakikayı sadece prestij için oynadı. Mücadeleye tam kadro çıkan Bayern, istediği zaman tempoyu yükseltti, istediği zaman kaleye geldi ve istediği zaman golleri bularak sahadan galibiyetle ayrıldı. Başakşehir maçı Beşiktaş için elbette ki büyük önem taşıyor ancak gönül isterdi ki Beşiktaş yıllar sonra bile hatırlanacak olan bu maça daha fazla önem verseydi ve daha iyi bir kadroyla daha fazla mücadele etseydi. Bundan 15-20 sene sonra bu maçtan konu açıldığında kimse hafta sonu oynanacak Başakşehir maçından bahsetmeyecek ama bu karşılaşmada oynanan kötü futbol her zaman akılda kalacak. 
Ligde sadece 18 dakika forma şansı bulan Mustafa Pektemek’in sahada olması onun adına sevindirici olsa da sergilediği kötü performans maalesef üzücüydü. Quaresma ilk yarıdaki istekli oyunuyla Beşiktaş’ta üretken olmaya çalışan tek isim olurken, Portekizli’nin bu çabası arkadaşlarından destek görmeyince fayda sağlamadı. 
İkinci yarının henüz başında Gökhan Gönül’ün kendi kalesine attığı gol moralleri iyice bozarken, eşleşme boyunca yokları oynayan Vagner Love’un golü teselli ikramiyesi oldu. Love belki ligde Beşiktaş’a katkı sağlayabilir ama Bayern eşleşmesinde Cenk’i arattığını belirtmek gerek. Beşiktaş maç boyunca pozisyona girmeye çalıştı ve rakibini zorladı ama Bayern’in dünyanın en iyilerinden biri olan savunması buna fazla izin vermedi. İki takımın ekonomik gücü ve kadrosu yan yana getirildiğinde Bayern’in Beşiktaş’ı elemesi son derece normal bir durumdu ve futbolun doğasına aykırı bir durum yaşanmadı.
Beşiktaşlı taraftarlar Şampiyonlar Ligi’nin ilk maçından bu yana büyük destek verdiklerini takımlarını yine yalnız bırakmadı ve siyah-beyazlılar Devler Ligi’ne başı dik bir şekilde veda etti.

Maçın adamı: Quaresma

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.