Karanlık bir gece

A -
A +

Kadıköy’de dün gece Türk futbolu adına gerçekten de son derece karanlık bir gece yaşandı. Yaşananların futbolla bağdaşan hiçbir yanı yoktu ama biz yine de en başta biraz da olsa futboldan konuşmaya çalışalım. Her iki takım da karşılaşmaya rotasyonu az bir kadroyla çıkarak lig kadar kupayı da istediğinin sinyalini verdi. Beşiktaş maçın başında oyun üstünlüğünü eline aldı ve Babel’le bir gol de bulsa da tartışmalı bir ofsayt kararı Babel’in şık vuruşunu gölgede bıraktı. İlerleyen dakikalarda Pepe’nin bana göre oldukça ağır olan kırmızı kartı mücadeleyi dengeye getirdi ve Fenerbahçe kalan bölümde biraz daha baskın göründü.
Quaresma’nın köşe vuruşlarını kullanmaya gitmesiyle başlayan gerginlik özellikle ikinci yarıda her geçen dakika biraz daha yükseldi. Fenerbahçeli taraftarların yaptığı davranışın akıl alır bir tarafı yok çünkü takımları zaten skor avantajına sahipti ve 10 kişi kalmış bir rakibe karşı maç onların istediği şekilde işliyor, zaman onların lehine akıyordu. Normal şartlarda böyle anlarda skorda dezavantajlı olan takım rakip tribünleri tahrik etmeye çalışır ama Fenerbahçeli taraftarlar, bu konuda Beşiktaşlı futbolcuların bir şey yapmasına gerek kalmadan takımlarına âdeta çelme takarak maçı bu noktaya getirdi. Yaşananlar Türk futbolu adına çok üzücüydü. 
Dünyanın her yerinden futbol sahalarındaki fair play ruhuna katkıda bulunan haberler okurken, dün gece Kadıköy’de yaşananlar futbolumuz adına oturup düşünmemiz gerektiğini bir kez daha ortaya koydu. Tribünden atılan cisimlerin ardından kafasına beş dikiş atılan Şenol hocaya geçmiş olsun, Türk futbolundaki bu gibi durumlar da artık bu maçla birlikte son bulsun.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.