Kara Kartal domine etti

A -
A +

Şampiyonluk yolunda hiçbir puan kaybına tahammülü olmayan Beşiktaş, nispeten kolay geçmesi beklenen bir maçı kolay kazanmayı bildi. Maça oldukça atak bir futbolla başlayan siyah-beyazıllar, karşılaşmanın ilk 20-25 dakikasını topa sahip olarak domine etti. Bu bölümde aradığı golü de bulmayı başardı.
Şenol Güneş’in gole kadar olan bölümde rakibini yarı sahasından çıkarmaması ve baskıyla bunaltması Beşiktaş taraftarını keyiflendirecek taktik anlayıştı. Golden sonra oyunun rolantiye alınması Malatyaspor’a gol fırsatları olarak geri döndü. Bu bölümde iki pozisyon bulan Erol Bulut’un takımı ilkini değerlendiremese bile ikincisinde eşitliği sağladı. Savunmanın ters yakalandığı pozisyonda Fabri kurtarabileceği bir topta gole engel olamadı.
Maçın ikinci yarısında da Beşiktaş oyunu domine etti. İlk yarıda gibi topu iyi kullanan ve önemli fırsatlar yakalayan ev sahibi rakibine de önemli kontrataklar fırsatı tanıdı. Bu pozisyonlardan birinde öne geçme fırsatı bulamayan Malatya, futbolun yazılı olmayan kurallarından birine takıldı ve atamayan takım golü kalesinde gördü. Maç boyunca golü en çok arayan oyuncuların başında gelen Talisca, harika bir son vuruşla takımını yeniden öne geçirdi.
Hafta içinde oynanan kupa maçının mental ve fiziksel yorgunluğuna rağmen bunu hissettirmeyen Beşiktaş, son bölümde maçın yıldızı olan Quaresma ile 3. golü buldu ve 3 puanı hanesine yazdırdı.
Dün gece futboluyla takımın liderlerinden biri olduğunu ispatmayan Quaresma maça ağırlığını koyan Talisca, Caner’in yerine giren Gökhan ve Vida takımın en iyilerindendi.
Bu arada 23 Nisan dolayısıyla gol anonsunu yaparak taraftarı coşturan Elif Naz da en çok ihtiyaç duyduğumuz ve tribünlerde görmek istediğimiz görüntüleri ortaya koydu.

MAÇIN ADAMI: Quaresma

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.