Mesut Özil sahada olmalı

A -
A +

Dünya Kupası’nın son şampiyonu ve favorisi Almanya, Meksika maçındaki kötü başlangıcının ardından İsveç karşısında da istediği futbolu oynayamadı. Teknik Direktör Joachim Löw ilk maçtaki yenilginin ardından Mesut, Hummels, Khedira ve Plattenhardt gibi o maçta ilk 11’de yer alan dört futbolcusunu keserek yenilginin faturasını âdeta bu isimlere çıkardı. İsveç karşısına farklı bir 11’le çıkan Almanlar, ilk yarı boyunca topa hâkim olan taraf olsa da önemli gol fırsatlarını yakalayan takım İsveç oldu. Önce Berg ile önemli bir pozisyona giren İsveç, Boateng’in hamlesi sebebiyle bu pozisyonda penaltı kazanabilirdi ama hakem tartışmalı bir karara imza attı. Maçı kendi yarı sahasında kabul etmesine rağmen tehlikeli ataklar gerçekleştiren İsveç, Kroos’un çok ender yaptığı pas hatalarından birini iyi değerlendirdi ve öne geçti.
İkinci yarıda ilk yarıda etkisiz kalan Werner’in yanına Gomez’i de alan Löw’ün bu hamlesi baskının iyice artmasını sağladı ve Reus skora denge getirdi. Bu dakikadan sonra İsveç oyunu tamamen kendi yarı sahasında kabul ederek, sadece pozisyon vermemek için oynadı. İkinci yarıda maç tamamen İsveç yarı sahasında oynanmışken Löw’ün Mesut Özil’i oyuna almaması çok yanlış bir tercihti. Löw’ün bu kararında Mesut’un Cumhurbaşkanı Erdoğan ile verdiği fotoğraf nedeniyle Almanya’da gördüğü tepkinin etkili olduğuna inanıyorum. Bu denli baskılı oynayan bir takım net gol pozisyonu üretemeden 90+5’te frikik golüyle kazanıyorsa, rakibin kilidini çözebilecek olan Mesut her zaman sahada olmalı. Almanya son dakikada kazanarak yeniden turnuvaya geri döndü. Hem futbolcular hem de Löw bundan sonrasında daha dikkatli olacaktır.

MAÇIN ADAMI: Toni Kroos

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.