Golcü olmayınca

A -
A +

Beşiktaş, Sarpsborg’un ardından İsveç’te bir başka Kuzey ekibiyle karşılaşırken, alınacak 3 puanın temsilcimizi grupta bir hayli rahatlatacağı aşikârdı. Maça bu bilinçle oldukça istekli bir futbolla başlayan siyah-beyazlılar Malmö karşısında oldukça etkili bir futbol sergiledi.
Özellikle ilk 45 dakikada rakibine neredeyse hiç alan bırakmayan Beşiktaş, maçın kontrolünü tamamen elinde tuttu ve Malmö’yü sahadan sildi. Bu bölümde Beşiktaş adına sahanın en etkili ismi, son haftalardaki yükselen form grafiğini İsveç’te de sürdüren Lens’ti. Hollandalı yıldız aldığı hemen her topu olumlu kullanmayı başarırken, Beşiktaş’ın ataklarında da başrolü oynadı.
İkinci yarıda Malmö sahasında ve taraftarının önünde oynamasının da etkisiyle hücumda daha etkin oynamak istese de Beşiktaş yine de maçın kontrolünü uzun süre elinde tuttu. Malmö’nün bireysel anlamda yetenekli futbolcularına göz açtırmayan ekibimiz, buna rağmen büyük bir şanssızlıkla kalesinde golü gördü. Bu dakikadan sonra da ibre ev sahibi takıma döndü. Caner’e çarpan topun Karius’u çaresiz bırakması böylesine güzel futbol sergilediğimiz bir günde yaşanan büyük bir talihsizlikti.
Golden sonra beraberlik için rakip kaleye yüklenen Beşiktaş, Love ile önemli bir fırsat yakalasa da kalite eksikliği tabelanın dengelenmesine engel oldu. Maç boyunca önemli fırsatlar yakalayan Beşiktaş, golcü problemi sebebiyle bu pozisyonları değerlendiremedi. Teknik direktör Şenol Güneş her ne kadar Avrupa maçlarında rotasyon yapsa da oynaması gereken isim Love değil Larin’di. Çünkü Kanadalı oyuncu Love’a göre çok daha faydalı oynuyor. Beşiktaş’ın devre arasında yapacağı golcü takviyesi takımın hem Avrupa hem de şampiyonluk yarışında belirleyici rol oynayacak gibi görünüyor.

MAÇIN ADAMI: Rosenberg

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.