Seçmece bunlaaaarrr!

A -
A +

Millî irade tecelli etti ne demek abi?
Millet toplandı, sandığa gitti, oylar sayıldı, ekseriyet şu yönde karar verdi, demek.. Ben böyle anlıyorum.
Peki insanlar bu dünyada bir tek bu ülkede mi sandığa gidiyor? Hayır.. Diğer ülkelerde neden bizim gibi millî irade tecelli etti, edecek, denmiyor.
Merkel'in, Putin'in, Obama'nın kampanyalarında, "Ulusal irade tecelli edecek" muadili bir söz duydunuz mu?
Bu abartının bir sebebi olmalı.
....
Bağımsız Türk mahkemeleri.. Bunu da çok duyardık. Neden? Alman neden kullanmıyor, İngiliz, Amerikalı? Ya onlarda mahkemeler bağımsız değil ya da ne olabilir..
...
Biz milletimizin hizmetkârıyız. Bu ne demek?  Obama milletinin nesi? Merkel, Putin?
...
Türkiye'yi kimse yönlendiremez. O zaman Amerika'yı, Rusya'yı, Almanya'yı, İngiltere'yi yönlendirebilirler. Onlar, kimse bizi yönlendiremez, demiyor. Yönlendirelim abi.
....
Demokratik laik sosyal hukuk devleti.. İlginç. Bölünen Almanya'nın doğu tarafının adı Demokratik Almanya Cumhuriyeti idi. Batının öyle bir kompleksi olmadığı için Federal Almanya idi.
Önce bölünüp sonra birleşen Yemen'in biraz demokrasi bulaşığı olan tarafında "demokratik" kelimesi başlığa çıkarılmazdı. Öbür tarafının adı Demokratik Yemen Cumhuriyeti idi.
...
Eskiden Türk Silahlı Kuvvetleri söze, "Milletinin emrinde, milletin verdiği görevleri en iyi şekilde yapmak için..." diyerek başlardı. Millet toplanacak, onlara emir verecek.
Düşünün, zabıta müdürü veya emniyet müdürü törende konuşma yapıyor: Milletimizin emrindeyiz..
Milletin hizmetkârıyız.
Millete hizmetkâr olmak keyifli bir iş olmalı ki insanlar hizmetkârı için birbirini çiğniyor.
...
Bu nutukların en yalın hâli: Herkes işini yapacak!
İş yapmak için miladı taaaaa Çanakkalelerden başlatmaya gerek yok.
Gerçi Erbakan İstanbul'un fethinden başlatırdı, 1453'ten 1915'e gelmek de merhale sayılır.
...
İnsanların güle oynaya sandığa gittiği bir dönemi hatırlayanınız var mı? Hep düşmanları def etmek için sandığa çağırıyorlar. E tabii düşman aç karnına kovalanmaz.
Hep en kritik seçimdir.
...
Düşman kovalanan seçimler eskiden Mısır'da, Yemen'de, İran'da olurdu. Almanya'da, "Bize oy verin düşman üstüne gidelim" olmaz.
Rusya'da bile olmaz.
Adı üstüne seçim.
Diyorum ki, bu tarz sloganlar, söylemler, hep bir eksikten, gedikten, ibra edilemeyen bir hesaptan, kompleksten kaynaklanır.
Mahkeme bağımsızsa ayrıca zırt pırt bağımsız demez, millî isek yatıp kalkıp millîyiz, millîyiz, millîyiz denmez. Laiklik gerçekten varsa sabah akşam tekrarlanmaz. Meclis yüce ise yüce meclis denmez. Bu dünyada bu kadar parlamento var, bir tek bizimki yüce.. Belki Mısır'da da yücedir.
....
Kimden ne istiyor iseniz, bir an için gözünüzü kapatıp rolleri ters çevireceksiniz. Kemal Kılıçdaroğlu başkan ya da başbakan, iftira edilen Akşener değil de filanca, tutuklanan hakim sizin hakim, rol değişikliğine rağmen hâlâ aynı şeyleri istiyor ve savunuyorsanız.. ısrarla savunuyorsanız doğru yoldasınız demektir. Yolunuz açık olsun.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.