Lanetlemekten sonraki adıma ne zaman geçeceğiz?

A -
A +
37 kişi ölmüş, 125 kişi yaralanmış. Bir taraftan yaralar sarılıyor bir taraftan ağıt yakıyoruz ve ağıt yakarken aynı sözleri aynı şekilde tekrarlayıp duruyoruz:
Kan içiciler.. Öfkeliyiz.. Lanetliyoruz.. Kınıyoruz.. Bizi yıldıramazsınız. 
Kanlı her terör eyleminden sonra aynı şeyleri tekrarlıyoruz. 
Kendi aramızda bile konuşamıyoruz. 
Bir de her eylemden sonra korku salanlar var. Birileri teröre destek olmakla suçlanıyor.. Destek olan kimse tutun götürün kolundan.. Niye bu işi medya üzerinden ima ile yapıyoruz?
Kurul üyesi bir hakim tweet atmış: İdam cezasını getirin, teröre destek olanları asalım memlekette bahar temizliği yapalım, diyor. 
İlk bakışta kestirme çözüm gibi görünüyor. Yüreklere su serpiyor. Ama önünü arkasını düşünen yok. Kahvehanede iki amca aralarında konuşurken, "Yahu asacaksın bunlardan ikisini üçünü" dese normal karşılanabilir de kurul üyesi bir hakim deyince korkutucu oluyor. Korkutan tarafı asmak-asılmak değil.. Araştırmadan, düşünmeden, tartışmadan, önüne arkasına, 30 yıllık geçmişine bakmadan kestirme çözüm yolu olarak sunulması..
Fasit daireye hapsolduk. Her olaydan, eylemden, felaketten sonra aynı sıra ile aynı açıklamaların yapılması, aynı tonda ağıt yakmak, aynı suçlamalar.. Bir adım sonrasını ne zaman konuşabilir hâle geleceğiz. Daha neler yapılabilir öngörülen vade nedir?
...
Geçen gün Diyarbakırlı futbolculara Sivas'ta hiçbir otel yer vermemiş. Herkes burnundan soluyor.. Oradaki otelciye, "Yahu kardeşim o iş ayrı bu iş ayrı yapmayın böyle şey" diyeni linç ederler. Sen de mi teröre destek veriyorsun, derler.
Biz konuşurken şöyle diyoruz: HDP de neticede bölücü örgütün siyasi uzantısı..
Böyle demeyen siyasi var mı?
Peki muhterem siyasiler HDP milletvekilleri ile aynı çatı altında toplanıyorsunuz.
Bazen o milletvekillerinden biri Başkanvekili sıfatı ile genel kurula başkanlık ediyor.
Kürsüye çıkınca, "Sayın Başkan" diyorsunuz.
Komisyonlarda yan yana geliyorsunuz.
Niye siyasi uzantılarla bu işi yapıyorsunuz?
Bahçeli'nin dünden hazır desteği ile isteseniz 24 değil 12 saat içinde hepsinin milletvekilliğini düşürebilirsiniz.
Bana göre çözüm yollarından biri değil ama en azından sizi çelişkiden kurtarır.
Ya hepsini meclisten çıkarın ya da iki de bir siyasi uzantı demekten vazgeçin.. onlarla da konuşun. Onların da fikrini alın.
Efendim onlarla konuşacak neyimiz var?
O zaman aynı çatı altında toplanmayın.
Hukuken her biri milletvekili ve aynı haklara sahip.
....
Bir iş adamını, gazeteciyi, öğretim üyesini teröre destek vermekle itham edeceğimize destek olan her kimse elde yeterli delil varsa mevzuat müsait, tutun götürün. Niye herkesi zan altında bırakıp psikolojik baskı uyguluyorsunuz. Hani aksi ispat edilene kadar herkes masumdu. Ortada bir suç varsa cezası da vardır. Bu uygulama kısa vadede herkesi susturur, konuşmaktan ve düşünmekten menedebilir.. Ama orta vadede netice vermez. İnsanlar acılarına rağmen vurdumduymaz hâle gelir. Bırakın herkes acısını da, öfkesini de sessizce yaşasın.
Acıları, öfkeyi manipüle etmekten kimseye hayır gelmez.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.