Şaşırtan kaymakam...

A -
A +
Filanca FETÖ'cülükten gözaltına alındı. Artık haber değeri bile yok. Kimse şaşırmıyor. O girdi, bu çıktı, şunda biraz bulaşık var, bunun kardeşi şeymiş, falancanın kayınbabası, feşmekanın damadı..
Hepsini kanıksadık da kaymakama şaşırdık.
Ben şaşırmadım, kahramanım, yiğidim, asil vatan evladım diyenler şaşırdı.
Ben niye şaşırmadım: Ben o tavırları zaten yadırgıyordum. Elde makineli tüfekle Rambo pozları.. Vekillere hakaret.. eyyamcılık, yadırganacak hâllerdi.
Bu yadırganacak hâllere alkış tutanlar o günlerde attıkları tweetleri apar topar silmişler ama birileri de zamanında kayda aldığı için görülüyor. Şimdi herkesten çok söverler.
Birileri abartılı düşmanlık, abartılı dostluk, kraldan fazla kralcılık yapıyorsa altında bir bit yeniği vardır. Mutlaka vardır diyemeyiz, büyük ihtimalle vardır.
....
Ben devlet kadrolarının, iyidir azimlidir, dava adamıdır ve benzeri vasıflarla anılmasını da anlayabilmiş değilim. Bürokrat niye dava adamı olsun. İşini yapsın. İşini meriyetteki mevzuata uygun yapsın. Mevzuattaki kriterlere göre başarısına veya başarısızlığına karar verilsin.
Partide niye dava adamı olsun. Particilik bir dava mıdır ki, dava adamları olsun.
Şöyle denilebilir: Olağanüstü dönemden geçiyoruz. Savaş hâlindeyiz. İnsanları motive etmek için, moral vermek için böyle sıfatlar ve iltifatlar da lazım.
İyi de bu sıfatlar bizde hep kullanılırdı.
Kamu görevlisi için sadakat ve ihanet ne demek?. 
İşini iyi yapan yapmayan olmalı.
İşini iyi yapmayanları ayıklayacak mekanizma olmalı.
İşini suistimal edenlerden hesap soracak mekanizma olmalı.
Bir suç varsa zaten cezasını verecek düzen var.
Hain veya sadık deyince neyle nasıl ölçeceğiz. Kim ölçecek, kim neye göre hesap soracak. Bir ömür tek derdimiz FETÖ'cülük olmayacak ki, ByLock'una bakalım, telefon kaydına bakalım.
... 
Özel hayatınızda çok özel hâller dışında mal ve hizmet satın alırken hangi kriterleri arıyorsanız kamudan hizmet talep ederken doğru olanı odur.
Jeneratör alırken bana vatanını çok seven, sadık, kahraman bir sanayicinin jeneratörünü getirin demiyorsunuz. Hangisi iyi ise -ki siz çok iyi bilirsiniz- hangisinin fiyatı makulsa, hangisi işinizi daha iyi görecekse onu talep ediyorsunuz. Otomobil alırken yaptığınız gibi. Mağazaya gittiğiniz zaman yaptığınız gibi. Evinizi boyatırken yaptığınız gibi.
 
 
            % 100 BAŞARI İÇİN
 
Elin oğlu bir bulmaca hazırlamış.
29 harfi sıralamış.
A'ya 1,
B'ye 2,
...
...
Z'ye 29 demiş.
Sonra yüzde 100 başarı için ne lazım, diye sormuş.
AZİM  derseniz yüzdesini bulmak kolay: A(1)+Z(29)+İ(12)+M(16)=58
Yani azimle çalışırsanız başarılı olma ihtimaliniz yüzde 58.
Azim yetmez hırs lazım derseniz toplama usulü aynı:
H(10)+I(11)+R(21)+S(22)=64
Sonuç olarak hırsla başarılı olma ihtimali sadece yüzde 64.
Aynı hesapla para ile başarılı olma ihtimali yüzde 43..
Şansla yüzde 63..
Bilgi ile yüzde 49..
Yüzde 100 başarıyı yakalamanın yolu başka harfleri yan yana getirince çıkıyor.
Canınız sıkılıyorsa deneyin.
Yapacağınız tek şey önünüzdeki boş kâğıda 29 harfi sıralamak.. İlkinden başlayarak yanlarına sıra numarası koymak.. sonra toplamı yüz olan başarı yolunu bulmak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.