Sihirli lambadan cin çıksa...

A -
A +
Adam ağzını şapırdatarak, "200 yıllık esaretten kurtulacağız yahu" diyor.
Soluklanma esnasında, "Bizim kombi de arızalandı" diyor. 
Kombi arızası, zihninde 200 yıllık esaretten daha çok yer işgal ediyor muhtemelen.
Esareti nasıl bir şey zannediyor olabilir? Kurtulunca ne olacağını zannediyor?
....
Siyasal İslamcılığa bulaşmış olup da sağlıklı düşünebilen bir adam görmedim. Masallardaki gibi sihirli lambadan bir cin çıksa, 'dile benden ne dilersen' dese, bunlar nasıl bir devlet veya düzen talep ederler? Bunların nasıl bir devlet tahayyülü vardır? 
Hayalini kurdukları devletin şu anda yeryüzünde bir benzeri, azıcık benzeri var mı? Kime öykünüyor olabilirler?
80'lerde İran'a, daha önce Kaddafi'nin Libya'sına, ondan önce Mısır'daki İhvancılara heveslenmişlerdi. Normalde Osmanlı'ya çok sıcak bakmazlar. Zaten Osmanlı'nın heybetli zamanlarındaki gibi bir düzen olsa, bunları 'bre zındıklar' diyerek toplardı ama ne yapardı bilemiyorum.
Bunların zihin yapıları İttihat Terakki ile neredeyse bire bir örtüşüyor. Muhafazakâr, mütedeyyin kitlenin ayarlarını da bozdular. At izi it izine karıştı. Kimin ne dediği belli değil, ne için dediği belli değil.
Artık hiç kimse, prensiplerim başlığı altında üç beş madde sayamaz. Kamuoyuna mal olmuş hangi ismi ele alsanız dün söylediği ile önceki gün söylediği ile bugün söylediği birbirini tutmuyor. Tanınıp bilinmeyenlerin derdi de aynı. Sabah kalktığı zaman rüzgâr hangi taraftan esiyorsa arkasını o tarafa dönüp saydırıyor. Bütün bunlar ne uğruna yapılıyor? 
 
 
           KENDİNİZİ İŞE ALIR MIYDINIZ?
 
Kariyer sitelerinden hoşlanmam. İş ararken, işe girerken, mülakata giderken şuna buna dikkat edin gibi nasihatler bana oldum olası lüzumsuz gelmiştir. Bir konuyu araştırırken kariyer sitelerinden birinde böyle bir başlığa rastladım. Bakış açısı ilginç geldi. Zaten cazip olan tarafı başlık: Kendinizi işe alır mıydınız?
Açıklama kısmı bile lüzumsuz.. Ama sorudan sonra göz atmaya değer.
Eğer işveren olsaydınız kendinizi işe alır mıydınız? Kendi nitelik ve tecrübenize sahip biriyle çalışmak ister miydiniz? 
Diyelim ki iş görüşmenizi yapan kişi sizin hakkınızda sizin kadar bilgiye sahip, sizinle ilgili her konuya hâkim. Mesela etrafta kimse yokken nasıl çalıştığınız, işinize karşı takındığınız tavır, şirket müşterilerine karşı tutumunuz, her gün işiniz dolayısıyla muhatap olduğunuz kişilerle ilişkiniz... 
Bütün bunları göz önüne alın ve şu soruyu cevaplandırın: Siz olsaydınız, kendinizi işe alır mıydınız?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.