Ne kadar çok düşmanımız varmış Allah’ım!..

A -
A +

Çok üzüldüm inanın Ağabey, kendi derdimizi unuttuk ülkemizdeki bu patlamalarda can veren yiğitlerimize kahrolduk. Ne kadar çok düşmanımız varmış bilmiyorum ki?  Ne istiyorlar Türkiye’den. Bu kadar mı şerefsiz olur insanlara saldıran insan kılığındaki yaratıklar! Bu yaptıklarının karşılığında ne alacaklarını sanıyorlar? Elde ettiklerini alıp da nereye götürecekler mezara mı? Onlar da önünde sonunda bir kurşunla bir delikte gebermeyecek mi? Bu alçaklara kimler ne vadediyor da canları pahasına bu görevini yapmaktan başka bir amacı olmayan gencecik vatan evlatlarına tuzak kuruyorlar, bombalı araçlarla saldırıyorlar? Yüce Türk milletinin başı sağ olsun Ağabey. Allah’ım sen bize yardım et. Şu üç günlük hayatımızı huzur içinde yaşarken burnumuzdan getiren hainlere fırsat verme. Amin...
        Selda Soykan-Ankara


Uzman erbaşların Başbakanımızdan bir isteği var!

“Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı ile TSK'nın kara, deniz, hava ve Jandarma birliklerinde hâlen görevli olan sözleşmeleri bu yıl sonunda sona erecek olan biz uzman çavuşların Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'dan bir isteğimiz var.
Biz, TSK'da sayıları 3 bini bulan uzman erbaşlar, 45 yaşına gelince 'yaş haddi' nedeniyle ilişiklerimiz kesiliyor. İlişik kesme sebebi yaş haddi olduğu için başka bir devlet kurumunda da çalışamıyoruz. Emekli sandığı kanunlarına göre emekli olabilmek için prim günlerini doldurmuş olsa dahi 65 yaşını açıkta ve güvencesiz, maaşsız beklemek zorunda kalıyoruz. 
15 Temmuz darbe girişiminden sonra TSK'da bizlere çok ihtiyaç duyulmasına rağmen, genç yaşta emekli edilmemiz sonucu mağduriyetler yaşıyoruz.
Uzman erbaşların da yaş haddinin polis memurları gibi 55 yaşına yükseltilmesini Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yasal düzenleme yapılarak, 'torba yasa'ya dâhil edilmelerini Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'dan talep ediyoruz.
Sayın Başbakanımızın bu talebimizin gereğini yapacağına yürekten inanıyor, sabırsızlıkla bu konuda müjde vermesini bekliyoruz. Saygılarımızla.”
         TSK'da görevli bir grup Uzman Erbaş


Toplu taşıma araçlarında klimaya son

İstanbul’da yaz günleri toplu taşıma araçlarında klima çalıştırılıyor. Kimi araçlarda klima arızalı oluyor o hepten felaket ama klimalı araçlarda da yolcu sayısının çok olması sebebiyle klimalar yetersiz kalıyor. Ayrıca içerideki hava oksijen yetersizliğinden ve nefeslerin çoğunluğundan olsa gerek ter, kir, rutubet ve çok ağır kokuyor. Klima çalıştıracağız diyerek de kapı pencere açtırılmıyor. Onca yolu kokuşmuş havayı teneffüs ederek gitmek zorunda kalıyoruz. Ne olur yani sıcak hava olsa. Klimasız ortamda camlar açık hâlde püfür püfür temiz havada yolculuk etsek dahi iyi olmaz mı?
            Metin Özdemir-Bahariye/İstanbul


Kazanmış ama tercih yapmamış üniversiteliler

Feridun Ağabey, 15 Temmuz sonrası devletimizin atlattığı darbe girişimi sonrası cezalandırılan hainlerden sonra ülkemizin hemen her alanda yeni elemana, yeni öğretim görevlisine olduğu gibi yeni sağlam öğrencilere de ihtiyacı yok mu? Diyorum ki üniversite sınavlarına girip belirli bölümlere gidebileceği hâlde bazı sebeplerden dolayı tercih yapamamış kimselere de yeni bir yüksekokul ve kazanabildiği üniversiteleri tercih etme ve üniversiteye başlama hakkı verilemez mi? Memleketimizin sağlam ve güvenilir insana ihtiyacı varsa bu kesimdeki yüz binlere de bir hak verilse diyorum. Saygılarımla...”
           Ş. K.-Tekirdağ


Parkta kardeşine bakıcılık yapan çocuk

Çocuk parkında gördüğüm bir manzarayı sizinle paylaşmak istiyorum Feridun Ağabey... Annesi parkta rastladığı mahalleli arkadaşlarıyla kendine göre sohbet edeceğim derken, 1 yaşındaki bebeğinin bebek arabasını çok çok beş altı yaşındaki büyük kızına teslim etmiş, kardeşine baktırıyordu. O yaştaki çocuklar oyun oynarken o çocuk kardeşinin arabasına bakan dadı gibiydi. Elleri arabada gözü koşup oynayan çocuklardaydı. Bu durum o annenin bilmeden de olsa büyük kızına yaptığı haksızlıktı. O yaşta bir çocuğun kardeşine bakmak değil oyun oynamak için arkta olması gerekirdi. Lütfen anneler çocuklarına annelik yaparken onların çocukluğunu da hesap ederek yapsınlar...
           Figen Turunç-Bayrampaşa/İstanbul

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.