Kurucu Müdürlükler kaldırıldı mı?

A -
A +

 Bilindiği üzere, yeni kurulan okullara "Kurucu Müdür" görevlendirilmekte ve bu müdürler hiçbir şeyi olmayan (maddi-manevi, para, personel vs.) bu okulları, birkaç ayda, gecelerini gündüzlerine katarak, bin bir fedakarlıkla eğitime hazırlamaktadırlar.

Şahsen ben Kurucu Müdür olarak görevlendirildiğim ve çok şükür eğitime açtığım (eski) okul binasında 15 bin lira kadar boya-badana ve küçük tamiratlar yaptırdım. Bu giderin bir kısmını hayırseverlerden karşılarken, 5 bin lirasını kredi kartıma taksit yaptırarak, kendim karşılamak zorunda kaldım. Halen devletten hiç demirbaş gelmeyen okulumuza, çevrede bulunan okullardaki fazla demirbaşları (sıra, masa, bilgisayar vs.) toplayarak, okulumuzu hizmete açmayı başardık.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu güne kadarki hemen her yönetici atama yönetmeliklerinde, bu kadar fedakarlıkta bulunulan "Kurucu Müdürlük", Müdürlük müktesebi sayılmış; Kurucu Müdürlük yapanlara, sınav şartı aranmaksızın, isteğe bağlı müdür atamalarında, okullara müdür olarak atanma hakkı verilmişti. Zaten böyle bir hak verilmemiş olsaydı, hemen hemen hiç kimse Kurucu müdürlüğü kabul etmezdi.
Ancak, son çıkan 28.02 .2013 tarihli yönetici atama yönetmeliği, verilen bu hakları tamamen almıştır. Yönetmelikte her ne kadar "kurucu müdürlükte geçen süreler okul müdürlüğünde geçmiş sayılır" dense de, isteğe bağlı atama hakkı verilmediği için, bunun pratikte hiçbir anlamı ve getirisi bulunmamaktadır. Önceki yönetmeliklere güvenerek, bir yıldır Kurucu Müdürlük yapan ülke çapındaki binlerce Kurucu Müdür kandırılmış, mağdur edilmiştir.
ÖNERİ: Yönetmeliğe geçici bir madde eklenerek, halen Kurucu Müdürlük yapanlar, taslak yönetmelikte bulunan "norm kadro fazlası  müdürler gibi işlem görmeli", norm fazlası  ve isteğe bağlı atama hakkı verilmeli, bunca fedakarlık yapan Kurucu Müdürler mağdur edilmemelidir.
Ali İhsan (Kurucu Müdür)

Diyanet Öğretmenlerine verilen sözler tutulsun
Devlet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ'ın dikkatine;
Bazı programlara katılmak üzere Konya'ya gelen Başbakan Yardımcısı ve Diyanet'ten sorumlu Devlet Bakanı Bekir Bozdağ'a Diyanet-Sen Konya Şubesi'nden "Diyanet'in ve Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri" başlıklı bir dosya sunulmuştu. Dosyanın muhtevası ile ilgili bilgilendirmeler yapan Konya Şube Başkanı Ali Koç'a teşekkür eden Bakan Bozdağ, 20 maddeden oluşan teklif ve öneri dosyasının çok özverili bir şekilde hazırlandığını söylemiş ve bu maddelere atfen müjdeli açıklamalarda bulunmuştu.
Diyanet-Sen'in yıllardır gündemde tuttuğu ve her platformda ısrarla olmasını istediği, Kur'an-ı Kerim Kursu Öğreticilerinin Öğretmen statüsüne kavuşturulmasının kaçınılmaz olduğuna vurgu yapan Bakan Bekir Bozdağ, Kur'an Kursu Öğreticilerini kesinlikle Öğretmen yapacağız demişti. Bu sözün gereğinin yapılmasını bekliyoruz.
Diyanet öğretmenleri üvey evlat mı? 
Bütün Öğretmenlere verilen 75+75 iyileştirme Diyanet Kuran-ı Kerim Kursu Öğretmenlerine niye yok?
Devletle memur sendikaları arasındaki toplu görüşmelerde mutabakat sağlanan maddelerden birisi de yaklaşık 800 bin öğretmene 2014 yılı için  75+75 iyileştirme yapılması oldu.
Ancak, 800 bin Milli Eğitim Öğretmenine yapılan bu iyileştirmeden 30 bin Diyanet Öğretmeni  istisna tutuldu. Diyanet Öğretmenleri bir defa daha ayrımcılığa ve haksızlığa uğradılar.
Diyanet Kur'an-ı Kerim Kursu Öğretmenleri

Tapu Memurlarının durumu ne zaman düzeltilecek?
Sayın Tapu ve Kadastro Genel Müdürü, Türkiye Gazetesi'ne yaptıgı açıklamada, tapu memurlarının ağır sorumluluğu bulunan işlemler yaptığını, yapılan bir yanlışlıktan, aradan 50 yıl bile geçse, memurun sorumlu tutulduğunu ve kendisinden, hatta varislerinden tazminat talep edildiğini beyan etmiştir.
Tapu memurları, Sayın Genel Müdür'ün ifade ettiği gibi, çok sorumluluk isteyen bir görev yapmakta, iş yoğunluğundan geç saatlere kadar, hatta tatil günleri bile çalıştıkları bir gerçektir.
Ancak, aylıklara yapılan zam ve tazminatlarla, ne yazık ki Maliyenin, Emniyetin, Öğretmenlerin aldıkları ek zamlardan maalesef faydalanmaları mümkün olmamaktadır. Yaptıkları işin güçlüğü ve sorumluluğu bilindiği halde, sıradan bir memur gibi sayılmaktadırlar.
Bu konuyu Sayın Genel Müdür'ün dikkatlerine sunmayı bir vatandaş olarak borç biliyorum. Kendilerinin bu konu ile ilginmesini ve çalışanlara müjde vermesini bekliyorum...
G. Şahin

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.