İhracat pastasında'çeyrek dilim' koşusu!

A -
A +

9 ayda parite kaynaklı 2.3 milyar dolar gelir kaybı yazan otomotiv sektörü, buna rağmen ülke ihracatındaki ağırlığını 2010 Mart ayından bu yana en yüksek orana taşıdı

Otomotiv endüstrisi, Türkiye ihracatının lokomotifi olmaya devam ediyor. Bölgesel problemler, parite gibi sıkıntılara rağmen otomotiv endüstrisi, daralma yaşayan Türkiye ihracatı içindeki payını eylül ayında artırdı. Sektör, eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 azalışla 1 milyar 875 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Ancak Türkiye'nin genel ihracatı içindeki payını yüzde 17.7 seviyesine taşıyarak, 2010 Mart'ından bu yana en yüksek orana ulaştı. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu, otomotiv endüstrisinin Türkiye ihracatından aldığı payın yüzde 15 seviyelerinden yüzde 17.7 oranına yükselmesini, 'sektörün başarısının göstergesi' olarak niteledi. 2015'in 9 aylık döneminde parite kaynaklı ihracat geliri kaybı 2.3 milyar dolara ulaşmasına rağmen; Birleşik Devletler'e yüzde 113, Slovenya'ya yüzde 30, İtalya'ya yüzde 20 oranındaki dış satış artışları, otomotiv endüstrisinin yükselmesinde etkili oldu. Orhan Sabuncu, "Türkiye genelinde pek çok sektörde ihracat kaybı çift haneli oranlarla gerçekleşirken, otomotiv endüstrimizde bu oran eylül ayında yüzde 4 seviyesinde kaldı" dedi.

Şimdi al nisanda öde!
Civic Sedan sahibi olmak isteyen Hondaseverler için 31 Ekim tarihine kadar geçerli bir kampanya başladı. Honda Civic Sedan almak isteyen otomobilseverlere, 30 bin TL için 18 ay vadede yüzde 0,92'lik faiz oranı uygulanıyor. Ödemelerine de hemen başlamak istemeyen Hondaseverler, ekim ayında alacakları Honda Civic Sedan otomobilleri için ilk taksiti Nisan 2016'da yatırabilecekler. Otomobilini yenilemek isteyen müşterilere bin 500 TL takas desteği de sunulurken, ayrıca "Executive" veya "Black Edition" versiyonlarında 2 bin 250 TL'lik navigasyona ilave ücret talep edilmiyor.
Peugeot 308 GTi vizyonda!
Satışa sunulduğu 2013 yılından bu yana Peugeot 308'in spor versiyonu herkes tarafından merakla bekleniyordu. Özellikle "titiz bir müşteri kesimine en radikal modeli sunmak" hedeflendi. Bu otomobil severlerin isteklerini tatmin etmek amacıyla; aynı dili konuşan, aynı performans tutkusuyla beslenen bir geliştirme ekibi gerekiyordu. Marka bu görevi, bütün dünya zeminlerinde edinilen bilgi birikimine sahip Peugeot Sport mühendislerinin ellerine teslim etti. 270 veya 250 HP güç üreten, 1.6L turbo motorlu, özel şasi ayarlarına sahip "308 GTi" en gelişmiş özellikleri bünyesinde barındırıyor. Üstelik 1.6L Turbo motor, 100 km'de 6 litre yakıt tüketimi ile sınıfının en verimlisi...

Yeni Toyota Hilux 78.750 liradan satışa sunuldu
Türkiye genelindeki tüm showroomlarda yerini alan Yeni Hilux'ın 4x2 versiyonları 78.750 TL'den, 4x4 versiyonları da 99.750 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Dünyada ilk defa 1968 yılında satışa sunulan Toyota Hilux, global pick-up pazarında 16 milyondan fazla satış adetlerine ulaşarak her geçen gün başarısını katlıyor. Avrupa pazarında da yüzde 23.5'lik pazar payı ile en çok satan pick-up ünvanını elinde bulunduruyor. İki motor seçeneği ile showroomlarda yerini alan Yeni Hilux'ın 2.4 dizel motoru 150 HP, 2.8 dizel motoru ise 177 HP güç üretiyor.
Volkswagen, teknik güncelleme yoluna gidecek
Alman otomobil devi Volkswagen, bazı dizel araçlarında emisyonun düşük gösterilmesiyle dünya gündemine otururken; bu araçlara sahip olan tüketiciler de süreci merakla takip ediyor. Volkswagen Grubu markalarının Türkiye distrübitörü olan Doğuş Otomotiv de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Volkswagen Grubu markaları tarafından yapılan açıklama uyarınca; etkilenen araçlar dahil olmak üzere Türkiye'de satışa sunulan bütün araçlarımızın, ülkemizin resmi mevzuatlarına, sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğunu belirtiriz. Üretici firmaların devam eden çalışmaları doğrultusunda teknik güncellemeler yapılabilecektir. Gelişmelerle ilgili müşterilerimizle iletişime geçilecektir" denildi.
SONBAHAR AVANTAJLARI
Nissan, binek araç yelpazesinin sevilen modelleri için birbirinden cazip kampanyalarına ekim ayında da devam ediyor. Qashqai ve X Trail modellerinde 70 bin TL krediye 20 ay vade ve yüzde 0,89 faiz fırsatı sunuluyor. Micra ve Juke modellerinde ise 20 bin TL kredi için yüzde 0,59 faiz ve 20 aya varan vade fırsatından yararlanılabiliyor. Crossover segmentinin öncüsü Qashqai 73 bin 590 TL, X-Trail 108 bin 990 TL, Juke 56 bin 590 TL ve Micra 44 bin 590TL'den başlayan fiyatlarla Nissan yetkili satıcılarında sahiplerini bekliyor.
SIFIR FAİZLİ KAMPANYA
Renault, binek otomobil alan müşterilerine 'sıfır faiz'li kredi imkânı sunuyor. Kampanya kapsamında sıfır faiz; 15.000TL kredi için 15 aya kadar, 36.000TL kredi için 12 aya kadar ya da 12.000TL için 36 aya kadar ödeme seçenekleri ile kullanılabiliyor. Bu vadeleri aşan ödeme taleplerinde ise müşteriler, 48.000TL 48 ay için yüzde 0.99 faiz oranıyla kredi kullanabiliyor. Symbol 42.400 TL, Clio HB 44.950 TL, Captur 57.600 TL ve Fluence 66.000 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.