EFSANE YENİLENDİ

A -
A +

2016'da "Dünyada Yılın Otomobili" ve "Dünyada Yılın Tasarımı" ödüllerini aynı anda aldı.

Ali Çelik FETHİYE
En çok satan "roadstar" modeli unvanını elinde bulunduran Mazda MX-5, bir milyonuncu aracı banttan indirmeye hazırlanıyor. İlk jenerasyonu 1989 yılında üretilen MX-5, 2000 yılına kadar yaklaşık 532 bin adet satarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmişti. Dördüncü nesil MX-5, şimdi Türkiye’ye de geldi. Fethiye’de düzenlenen basın lansmanında konuşan Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, MX-5’in otomobil dünyasında önemli bir model olduğunu dile getirerek, "Türkiye’deki satış hedefimiz bu yıl için 80 adet. 35 adet ön satış teslimatını yapmaya hazırlanıyoruz. Önceki yıllar ortalama satışımız 25'ti... İlk defa siparişimizi bu rakamlara çıkarttık. MX-5, Mazda tasarım felsefesinin temelini yansıtıyor. Bütün modellerimiz, MX-5’ten izler barındırıyor. Satış adetleri için kaygılı değiliz. Bu özel bir araç. Mayıs başından itibaren Türkiye’deki bütün 'showroom'larda görücüye çıkacak. Türkiye’de en ucuz orijinal yedek parça tedariğini sağlayan Japon markasıyız. Aracından memnun müşteriler kazanmak için çalışıyoruz" diye konuştu.
EFSANE  YENİLENDİ

Agresif ve Dinamik
Önceki modeline göre ağırlığı düşürülen MX-5, yeni nesil 4 silindirli 1.5 litre motora sahip. 7 bin devirde 131 PS güç ve 4.800 devirde 150 Nm’lik tork üretiyor. 6 ileri manuel şanzımanla agresif hareketlere cevap veriyor. 0’dan 100 km’ye 8.3 saniyede ulaşan MX-5, 204 km maksimum hıza sahip. Ortalama yakıt tüketimi de 6 litre civarında. Yeni tasarımı meraklı gözleri hemen üzerinize çekiyor. Farklı donanım paketlerine sahip Mazda MX-5’in tüm modellerinde güvenlik ve teknolojik donanımlar üst seviyede. 102 ila 119 bin TL arasındaki fiyatlarla alıcılarını bekliyor. 

EFSANE  YENİLENDİ

Şimdiden 25 adet satıldı

Tofaş çatısı altında Ferrari ve Maserati markalarının ülkemizde distribütörlüğünü yürüten FerMas; İtalyan lüks otomobil üreticisi Maserati’nin lüks ve sportif SUV modeli Levante’yi ülkemizde satışa çıkardı. 190 bin avroluk başlangıç fiyatına sahip Maserati Levante, Türkiye’de ikisi benzinli olmak üzere üç motor seçeneğiyle müşterilerinin beğenisine sunuluyor. FerMas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, "Yeni SUV modelimizi, Türkiye’de birçok Avrupa ülkesinden önce satışa sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Maserati Levante, dünya genelinde henüz yollara çıkmadan yoğun ilgi görüyor. Bu sene Türkiye için ayrılan 50 adetlik Maserati Levante modeli kotamızın yarısını şimdiden sattık. Kalan 25 adet Masereti Levante için de yoğun talep alıyoruz" dedi. 275 HP’lik dizel motorlu Maserati Levante, 100 km'ye 6.9 saniyede tamamlarken, 230 km’lik son hıza erişiyor. Bu modelde, güçlü V6 turbodizel 3.0 litrelik motor bulunuyor.

EFSANE  YENİLENDİ

Pekin’de yeni SUV’u tanıttı

Infiniti, Pekin Otomobil Fuarı’nda markanın yakın dönemde satışına başlayacağı orta boy premium SUV modeli QX Sport Inspiration’ın dünya lansmanını gerçekleştirdi. Infiniti’nin marka imzası niteliğindeki tasarım detaylarını barındıran QX Sport Inspiration, seri üretime alındığında QX30 ve QX70 modelleri arasındaki boşluğu doldurmayı amaçlıyor. Sofistike tasarımında panoramik cam tavan, havada asılı duran A sütunları ve yan aynaların yerine kullanılan kameralar gibi detaylarıyla dikkat çeken QX Sport Inspiration, “yeni ay kesimli” C sütunu, “insan bakışlı” farları ve fonksiyonellik ile güzelliği birleştiren pek çok teknik unsur sayesinde özgün bir tasarım sunuyor.

10 bin kilometrelik Türkiye turuna çıktı 

Hyundai, en son satışa sunduğu iki yeni modeli Elantra ile Tucson’un satışlarına katkı sağlamak ve haziran ayında başlayacak UEFA Euro 2016 ana sponsorluğunu çok daha geniş kitlelere duyurmak amacıyla Türkiye çapında bir tur düzenliyor. 27 Nisan Çarşamba günü start alan turda, 2 adet Elantra 1.6 lt CRDI DCT, 1 adet Elantra 1.6 lt CRDI Manuel, 1 adet Tucson 1.6 lt T-GDI ve 1 adet Tucson 2.0 lt CRDI Executive araçlara yer veriliyor. 5 araç İstanbul’dan batı istikametine doğru yola çıkarken Hyundai’nin ana sponsoru olduğu Euro 2016 aktiviteleriyle de öncelikle Ege Bölgesi’ndeki Hyundai Yetkili Satıcıları’na coşku katacak. Test sürüşleri, tanıtımlar ve özel oyunların yer aldığı 10 bin kilometrelik aktivitenin heyecanı 6 Haziran’a kadar sürecek.

İnternetten oluştur bayiden satın al

Volkwagen Binek Araç’ın yenilenen internet sitesi, entegre ettiği “Araç Oluşturucu” ve “Volkswagenim” mobil uygulamalarıyla fark oluşturuyor. HTML5 altyapısı ile tamamen yenilenen internet sitesi artık çok daha hızlı ve kullanıcı dostu. Yeni internet sitesi, responsive ara yüzüyle de tüm mobil cihazlara uyumlu. Kolay kullanım sunan ve detaylı konfigürasyon öğeleri barındıran “Araç Oluşturucu” uygulaması sayesinde kullanıcılar, hayallerindeki Volkswagen’i kolayca oluşturabiliyor. Ardından yine bu uygulama üzerinden, oluşturulan araca özel olarak alınabilen bir konfigürasyon kodu ile Volkswagen Yetkili Satıcıları’na giden kullanıcılar, satış danışmanları ile birlikte konfigürasyonu geliştirip, aracı sipariş aşamasına getirebiliyor.

Yarışseverlere büyük müjde

Türkiye’de yayın hayatını sürdüren ve çeşitli kategorilerde birincilikleri bulunan turkiyeF1.com, Amerikan devi motorsport.com ile iş birliğine gitti. 13 farklı dilde yayın yapan motorsport.com; Formula 1, Dünya Ralli Şampiyonası, MotoGP başta olmak üzere tüm önemli yarış ve rallileri takipçilerine duyuruyor. Türk ekibi ile güçlendiklerini ifade eden motorsport.com Avrupa Başkanı Filippo Salza, "Dünyanın en çok okunan motor sporları web sitesiyiz. Çoğunluğu gençlerden oluşan 80 milyonluk nüfusa sahip Türkiye, bu noktada çok önemli. Yarışseverlere en üst seviyede içerik üretmeye çalışıyoruz" dedi. turkiyeF1.com CEO’su ve motorsport.com Türkiye'nin Direktörü Cihangir Perperik de, "motorsport.com'un global gücü ve zengin içeriği ile bizim Türkiye pazarındaki tecrübemiz bir araya gelince, hedeflerimize ulaşmak için çok daha hızlı yol olacağız. Ülkemizde bu sporlar yayıldıkça, nice şampiyonlar çıkartacağız" diye konuştu.

ÇİFTÇİYE YERİNDE DANIŞMANLIK

Lassa’nın 2013 yılından bu yana gerçekleştirdiği "Tarım Sağlamsa, Gelecek Sağlam" projesinin kapsamı genişliyor. İlk olarak çiftçilere yolda sürüş güvenliğiyle ilgili bilgilendirme şeklinde başlayan proje, 2015 yılında "İyi Tarım Uygulamaları"na yönelik danışmanlıkla zenginleşti. Bu yıl ise Lassa, 18 Mayıs tarihine kadar 11 ilde tarımsal alanları ziyaret edecek. Ziraat mühendisleri ile birlikte verimli araç kullanımı ve emniyetli sürüş alanında danışmanlık sunacak.

ÇOCUK KOLTUĞU HEDİYE EDİLECEK

SEAT, mobil uygulaması ZUBİZU üyelerine özel bir kampanya başlattı. Mayıs ayına özel kampanyada, SEAT’ın Alhambra modelini satın alan ZUBİZU üyelerine, araca entegre çocuk koltuğu hediye ediliyor. 7 koltuklu Alhambra; 2 bin 340 litrelik geniş iç hacmi, araca kolayca girilip çıkılmasını sağlayan otomatik kayar kapıları ile konforlu yolculuk sunuyor. Alhambra’da opsiyonel özellikler arasında Kör Nokta Tespit Sistemi ve Masaj Özellikli Sürücü Koltuğu bulunuyor.

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.