Tatile giderken yolda kalmayın

A -
A +

Okullar kapandı, Ramazan Bayramı yaklaştı ve seyahat planları başladı. Güvenli ve keyifli bir yolculuk için küçük tavsiyelerimize kulak verin

ALİ ÇELİK

Bayram tatili yaklaşıyor. Milyonlarca araç bayram ve yaz tatili için yollara dökülecek. Hem yolda kalmamak hem de istenmeyen kazalardan korunmak için aracınızın uzun yolculuklara hazır olup olmadığı kritik önem taşıyor. Peryodik bakımların dışında, mevsim geçişlerinde ve uzun yolculuklar öncesinde yapılacak birkaç küçük dokunuş, muhtemel kötü senaryoların önüne geçebilir. Öncelikle fren sistemi ve hidrolik seviyesi, balatalar gözden geçirilmeli, antifiriz mutlaka kontrol edilmelidir. Bilinenin aksine, antifirizler motoru sadece donmalara karşı değil, yüksek ısıya karşı da korur. Organik antifirizler 250 dereceye kadar dayanan kaynama değerleri sayesinde, uzun yol ve yoğun trafikte motorunuza rahat çalışma imkanı verir. Yağ ve filtreler genel bakımlarda değiştirildiği için, uzun yol öncesi seviye kontrolü yeterlidir. Klima performansı için de gaz basıncının yeterli olması gerekir. Yakıt sarfiyatını da etkileyen bu durumun önüne basit ve ucuz bir kontrolle geçilebilir. Havandırma ve polen filtrelerini de ihmal etmemelidir. Uzun yolda ön cama yapışan sinek gibi organik atıklardan kolayca kurtulmak konusunda, cam suyu kimyasalları ile destek ve yeni silecek lastikleri önemli katkı sağlar. İlk yardım ve trafik seti, yangın tüpleri, yönetmeliğe uygun şekilde olmalı ve son tarihleri dikkate alınmalıdır.
Lastik basıncını yolculuk öncesi mutlaka kontrol edin. Diş derinliği ölçüleri yasal olarak 1.6 mm olarak belirlense de, güvenliğiniz için 3 mm altına inen lastiklerinizi değiştirin. Uzun zaman kullanılmayan stepne, kriko ve bijon anahtarına bir göz atın. Torpidoya hasar tespit tutanağı ve kalem koymayı unutmayın. Yolcularınız için küçük bir yastık, sizin için güneş gözlüğü oldukça konfor artıracaktır. Yolculukta dikkatli, dinç ve enerjik olmaya özen gösterin.

Tatile giderken yolda kalmayın

Fiat Fullback bayilerde 

Adını Amerikan futbolunda hem defans hem de hücum özelliği bulunan, güç ile yüksek dayanıklılık gerektiren kilit oyuncu konumundan alan Fiat Fullback, çift kabinli gövde tipiyle ülkemizde satışa çıktı. Fiat Fullback ’in manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri ile tercih edilebilen, 150 HP ve 180 HP’lik 2.4 litre hacimli turbo dizel motorlar ile donatılan, 4x2 Rock ve 4x4 Hardrock versiyonları 81.900 TL’lik başlangıç fiyatı ile bayilerde yerini aldı. Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, “Zorlu yol şartlarına meydan okuyan Fullback; tasarım, fonksiyonellik, kullanışlılık, performans ve fiyat fayda dengesi ile bize büyük güç katacak” dedi. Fiat Fullback, 6.3 litrelik yakıt tüketimiyle sınıfının en ekonomik aracı olarak öne çıkıyor. Araçta 6.8 inç dokunmatik ekranlı multimedya sistemi, elektrik ayarlı, ısıtmalı deri koltuklar, yağmur ve karanlık sensörü, 7 hava yastığı ve Treyler Denge Kontrol Sistemi gibi ekipmanlar da dikkat çekiyor.

Tatile giderken yolda kalmayın

Türkiye’de 6 adet satılacak

Ferrari’nin katlanabilir metal tavanıyla dikkatleri üzerine çeken en yeni üstü açık spor modeli 488 Spider, ülkemizde satışa sunuldu. Ferrari 488 Spider’ın 6 adetlik 2016 Türkiye kotası kapsamında ilk 4 model, müşterilerine teslim edildi. Yıl sonuna kadar yeni modelden sipariş veren 2 Ferrari müşterisine daha araçlarını teslim edeceklerini belirten FerMas Müdürü Sinan Saip Bel, 488 Spider’a olan yoğun talep sebebiyle birçok ülkede 24 aya varan bekleme süreleri olduğunu ve 2017 yılı siparişlerinin alınmaya başlandığını söyledi. 670 HP’lik V8 motorlu Ferrari 488 Spider, 0-100 km hızlanmasını sadece 3 saniyede gerçekleştiriyor. Araçta 14 saniyede açılıp kapanabilen katlanabilir metal tavan da dikkat çekiyor.

Yeni Corolla’nın fiyatı 57.500 TL

Toyota, yenilenen Corolla’nın benzinli versiyonlarını 57.500 TL’den, dizel versiyonlarını 77.250 TL’den başlayan fiyatlar ile haziran ayının son haftasından itibaren satışa çıkaracak. 50’nci yılını kutlayan ve dünyada en çok tercih edilen otomobil olan Corolla, yenilenmesinin ardından daha prestijli bir görünüme kavuştu. Ön tasarımı tamamen değiştirilen Corolla’nın kabininde müşterilere daha geliştirilmiş araç içi teknolojileri sunulurken, "premium" algısını artıran kapsamlı yeniliklere imza atıldı. Yeni Corolla’nın motor seçenekleri arasında "1.4 litre turbo dizel" ve iki benzinli motor (1.33 ve 1.6 litre) bulunuyor. 1.4 dizel motor, Toyota’nın MultiMode otomatikleştirilmiş şanzımanıyla sunulurken, 1.6 litre benzinli motorlar, düz vitesin yanı sıra Multidrive S otomatik şanzıman seçeneği ile tercih edilebiliyor.

 

Peugeot'ya sınıf atlatacak model

Peugeot, SUV modeli 3008’i lanse ettikten birkaç hafta sonra serinin özel versiyonu olan 'GT’yi de gün yüzüne çıkardı. Araç, ürün gamının en güçlü motor alternatifi olan "2.0L BlueHDi" ve altı vitesli otomatik şanzıman "EAT6" ile sürüş keyfini beraberinde getiriyor. Peugeot 3008 GT'de; geniş çamurluk ağızları, 19 inçlik çift renkli "boston" jantlar, full LED farlar, farklı iç mekan tasarım detayları ile dikkat çekiyor. Buna ek olarak "GT Line" versiyonu, daha uygun fiyatlı motor alternatiflerini, sportif ve üst versiyon görünümüyle bir arada sunuyor. Markanın sınıf atlama stratejisinin bir parçası olan yeni Peugeot 3008 GT ve GT Line, Ekim 2016 itibariyle satışa sunulacak.

Motosiklet pazarı yüzde 7 daraldı

Türkiye İstatistik Kurumu, 2016 yılının ilk 4 ayına ait motosiklet pazarı istatistikleri açıklandı. Rapora göre söz konusu dönemde motosiklet pazarı, 2015 yılının aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 7 daraldı. Bajaj, bu dönemde vitesli motosiklet grubunda pazar payını en fazla artıran marka oldu. Bajaj, yüzde 6 olan pazar payını yüzde 14’e çıkarmayı başardı. Markanın en çok tercih edilen modeli, "Pulsar NS 200" olarak dikkat çekti. TÜİK raporuna göre Çinli markalara olan talep de azalıyor. Bu noktada motosiklet kullanıcılarının fiyattan ziyade kaliteye yönelmesi önemli bir rol oynuyor.

 

YAZ BAKIMINDA YÜZDE 20 İNDİRİM

Renault, 2 Temmuz'a kadar geçerli servis kampanyası başlattı. Buna göre Renault ve Dacia araç sahipleri, Renault Yetkili Servislerinde tüm bakım ve mekanik onarımlarda yüzde 20 indirim fırsatı yakalayacak. Ayrıca müşteriler Axcess, Maximum, Paraf ve World Card ile ödemelerini 9 taksitte yapabilecek.

 

ECOTORQ AİLESİNE TEKNOLOJİ ÖDÜLÜ

Ford Otosan’ın yeni nesil E6 uyumlu Ecotorq ailesi; TÜBİTAK ve TÜSİAD iş birliğiyle düzenlenen 12. Teknoloji Ödülleri'nde, 170 başvuru ve 36 finalist arasından büyük ödülü kazandı. Türkiye’nin tek yerli kamyon motoru olan ve tamamen Ford Otosan mühendisleri tarafından geliştirilip üretilen Ecotorq'un yeni nesli ile Ford Otosan, ağır ticari sınıfında dünyaya açıldı. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, "Dünya için teknoloji geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

 

YOL TUTUŞUNU ARTIRAN LASTİK

Goodyear, en yeni üyesi 'Eagle F1 Asymmetric 3'ü Türkiye pazarına sundu. Islak ve kuru zeminde sağladığı daha kısa fren mesafesiyle sürücülere daha güvenli ve konforlu sürüş fırsatı sunan yeni yaz lastiği Eagle F1 Asymmetric 3, özellikle lüks araç üreticileri tarafından tercih ediliyor. Yol tutuşunu artıran lastik, güçlendirilmiş yapısı sayesinde kontrollü sürüş sağlıyor, aşınmayı ve yakıt tüketimini en aza indiriyor.

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.