SKODA, SUV'da yeni sayfa açıyor

A -
A +

Skoda, yeni SUV modeli Kodiaq ile otomobil dünyasında yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Çek firma, üretim versiyonu tamamen gösterilmeden önce, 'Kodiaq'ın yakın plan detaylarını paylaştı. Yakın plan fotoğraflarda yüksek kalitede işçilik dikkat çekiyor. Akıcı çizgiler, Kodiaq'ın yan tarafında da devam ederken, arka bölümde markanın tipik "C" şekilli stop lambaları yer alıyor. Skoda, iç hacim iddiasını da Kodiaq ile bir adım ileriye taşıyor. Beş koltuklu Kodiaq, 720 litre ile sınıfının en büyük bagaj hacmini sağlarken, arka koltuklar katlandığında bu hacim 2065 litreye çıkıyor. Aynı zamanda Skoda, ilk defa Kodiaq ile 7 kişilik model opsiyonu da sunmuş olacak. Pratiklik konusunda da fark oluşturan Kodiaq, katlanabilir ön koltuk seçeneği ile 2.90 metre uzunlukta taşıma kapasitesine ulaşabiliyor.

SKODA, SUV'da yeni sayfa açıyor

Yorgun ve kızgın şoförü uyaracak

Scania, 2020 yılında sonuçlanması planlanan otonom sürüş sistemi ile ilgili yeni projeler için AR-GE çalışmalarına devam ediyor. Scania, Avrupa Birliği tarafından desteklenen, 30 partneri ve 11 ülkeyi kapsayan bu projede, araç ile sürücü arasındaki etkileşimi geliştirmeyi hedefliyor. Buna göre otonom sürüş sistemi teknolojileri, sürücülerin göz bebeklerini okuyabilecek ve vücut sıcaklığındaki değişimleri algılayabilecek. Yorgunluk, hastalık veya sürüş kalitesini etkileyen kızgınlık gibi güçlü duyguların etkisi tespit edilip, sistem tarafından sürücüye müdahale edilebilecek. Projenin tanıtımı, 2020’de İspanya’daki Idiada test pistinde yapılacak.

SKODA, SUV'da yeni sayfa açıyor

En çok Sportage modeli tercih edildi

Satış bazında dünyanın en büyük dokuzuncu otomobil üreticisi olan KIA, ağırlığını artırmaya devam ediyor. Temmuz 2016 küresel satış rakamlarını açıklayan KIA, toplam 242.758 araç satışı ile geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 5.4’lük artış kaydetti. En büyük artış, Çin pazarında yaşandı. KIA, Çin’de 41.705 satışla yüzde 34 büyüme kaydetti. KIA’nın Temmuz 2016’da en çok satılan aracı ise, 44 bin 800 adet ile "Sportage" oldu. Rio, 35 bin 300 satışla ikinci sırada yer alırken, hemen arkasında 31 bin 500 adetle Cerato yer aldı.

SKODA, SUV'da yeni sayfa açıyor

Yeni i30'dan ilk görüntü

Hyundai, C segmentindeki başarılı modeli i30’un tamamen yenilenmiş halini gösterdi. Daha modern, kaliteli ve iddialı bir yapıya sahip yeni i30'un, ekimde Paris Otomobil Fuarı’nda dünya lansmanı yapılacak. Yeni i30, Avrupa’daki müşterilerinin beklentilerine göre, Avrupa’da geliştirilerek üretiliyor. Üstün güvenlik, mobil çözümler ve konfor anlamında, bu model ile marka adına yeni bir dönemin başlayacağı belirtiliyor.

SKODA, SUV'da yeni sayfa açıyor

Yarısı şimdi yarısı seneye

Alfa Romeo, Giulietta için düzenlediği kampanya ile, fatura bedelinin yarısını 2016 Ağustos ayında, kalan yarısını ise Ağustos 2017’de ödeme imkânı veriyor. 50 bin TL’ye 24 ay vade ve yüzde 1.19 faizli kredi seçeneği de sunuluyor. 1.6 motor 120 HP dizel Giulietta, 88 bin TL’den başlayan anahtar teslim fiyatına sahip...

SKODA, SUV'da yeni sayfa açıyor

7 milyon dolarlık LEXUS

2010-2012 arasında az sayıda, limitli olarak üretilen Lexus LFA; o yıllarda 375 bin dolara satılıyordu. 2012’de dünyada sadece 50 adet üretilen LFA’nın bir de yarış pisti versiyonu olan "Nürburgring Edition" modeli bulunuyordu. Bu 50 araçtan sadece 1 tanesi, markanın başkanı Akio Toyoda tarafından imzalandı. 275 şasi numaralı, eşi benzeri olmayan bu özel "LFA Nürburgring Edition" modeli, kullanıcısı tarafından Almanya’da 7 milyon dolara satışa çıkarıldı. 571 HP güç üreten 4.8 litre V10 motora sahip olan LFA, 100 km hıza sadece 3.6 saniyede ulaşıyor. Aracın azami hızı da 325 km'yi buluyor. Lexus’un yüksek performans sunan "F" modellerinin ikincisi olarak 500 adet üretilen ve kısa zamanda otomobil dünyasında bir ikon hâline gelen LFA; tasarımı, teknolojisi, sürüş özellikleri ve performansıyla dikkat çeken bir model oldu...

 

SKODA, SUV'da yeni sayfa açıyor

SKODA, SUV'da yeni sayfa açıyor

SKODA, SUV'da yeni sayfa açıyor

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.