Asırlık Detroit fuarına LÜKS damga vurdu

A -
A +

Avrupa’dan Uzak Doğu’ya kadar birçok lüks marka, ABD’nin en büyük fuarında yeni modellerini görücüye çıkardı

Detroit’te düzenlenen Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı geçtiğimiz hafta içi ziyarete açıldı. 103 senedir düzenlenen fuar, geçtiğimiz yıllarda otomotiv sektörünün yaşadığı krizin etkisinden kurtuldu. Avrupa ve Uzak Doğulu üreticilerin güçlü ve lüks modellerine ev sahipliği yapan Detroit otomobil fuarına Almanlar âdeta çıkarma yaptı. Amerika’nın 45. başkanı seçilen Donald Trump’un otomotiv devlerine yönelik tehdit içerikli söylemlerine kulak asmayan markalar, son model araçları ile fuarda boy gösteriyor.
JAPONLAR İDDİALI
Fuarda Infiniti, dünyanın en fazla büyüyen otomobil segmenti olan SUV pazarına yeni bir modelini daha sunuyor. Burada yüzünü gösteren QX50, özellikle otonom sürüş teknolojisindeki gelişmelerle dikkat çekerken; WRC’den hafızalara kazınan Subaru’nun Impreza modeli yeni yüzüyle ziyaretçilerin karşısına çıkıyor. Tüm hava koşullarında yüksek çekiş gücü sağlayan 4x4 özelliği ile WRX ve STİ modelleri, fuarda ilgi çeken modellereden... Öne çıkan Japon modellerden birisi de Lexus... Tamamen yenilenmiş 5. nesil LS sedan, Amerikalıların alışık olduğu lüks kavramına yeni bir bakış açısı getiriyor.
ALMANLAR GÖZDE
BMW X6 ve Mercedes GLE gibi “crossover” ve “coupe” modelleri, Amerikan pazarı için oldukça ilginç araçların başında geliyor. Audi ise konsept olarak tanıttığı Q8 E-Tron ile ilgiyi üzerine çekmiş durumda. 3.0 litrelik V6 motora sahip Q5 ise, Meksika’da üretilen ve yüzünü ilk defa Detroit fuarında gösteren modellerden birisi... Q5 de diğer kardeşleri gibi Donald Trump’un tehditleri arasında kalan araçlardan birisi. Öte yandan BMW, D segmentindeki yeni lüks sedanı 530e iPerformance modeliyle oldukça konuşulanlar arasında...

4x4’LERİN İSİM BABASI
Ülkemizde en çok tutulan arazi araçları arasında yer alan Jeep Grand Cherokee, eski bir Amerikalı olarak Detroit fuarında yer alıyor. Fiat Grubu ile birleşen marka artık İtalyan. Vazgeçmediği yedili ön ızgara ve LED gündüz farları ile ön yüzünde klasik çizgilerini taşıyan Grand Cherokee, Amerika’da en çok satanlar listesinde başlara oynuyor.

 

Asırlık Detroit fuarına LÜKS damga vurdu

MERCEDES-BENZ GLA

Mercedes-Benz GLA’nın yeni modelinin dünya lansmanı Detroit’te gerçekleştirildi. Crossover-SUV pazarına yeni yorum kazandıran araç, ülkemizde de tutulan modeller arasında...

Asırlık Detroit fuarına LÜKS damga vurdu

TOYOTA CAMRY

Uzun zamandır beklenen ve 8. defa yenilenen Toyota Camry, Amerika’da çok tercih ediliyor. Markanın bu araçtaki iddiası, bugüne kadar yapılan en iyi sürüş keyfini veriyor olması...

Asırlık Detroit fuarına LÜKS damga vurdu

VOLKSWAGEN

Volkswagen, emisyon skandalından bu yana elektrikli araçlara daha çok yöneldi. Fuarda I.D. Buzz Concept modelini tanıtan marka, ileriye dönük planları hakkında ipucu veriyor

 

Asırlık Detroit fuarına LÜKS damga vurdu

AUDI S5 CABRIOLET

Audi S5 Cabriolet, katlanır kumaş tavanı açıldığında, krem rengi deri koltuklarla kendine baktırıyor. S5, ileri seviye otonom sürüş özellikleri ile size daha fazla etrafı seyir imkânı sunuyor.

İtalyan ödül avcısı

Tanıtıldığı günden itibaren uluslararası 25 ödül kazanan Alfa Romeo Giulia’nın en güçlü versiyonu Quadrifoglio’ya otomobilseverlerin ilgisi bitmiyor. Son olarak İngiliz otomobil basını tarafından “Yılın Otomobili” seçilen araç, okuyucu oylarıyla da zirveyi kimseye kaptırmadı. Mühendislerin Ferrari altyapısıyla düzenlediği altı silindirli turbo benzinli motora sahip Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, 510 HP’lik gücü sayesinde 0-100 km hızlanmasını sadece 3,9 saniyede tamamlıyor...

Renault ‘binek’te liderliği bırakmadı

Renault, 2016 yılında gerçekleştirdiği 106 bin 616 adet satışla 17. defa binek otomobil pazarının lideri oldu. Renault ve Dacia gurubu toplamda 169 bin 236 adet satışla, pazardan yüzde 17,2’lik pay aldı. Yüksek yerlilik oranı ile Oyak fabrikalarında üretilen Clio ailesi ve Symbol modelleri, markaya yüzde 60 gibi yüksek bir oranla liderlik kazandırdı. Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, otomotiv pazarı için 2016’nın rekor yılı olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: 2017 yılında otomotiv sektörü açısından da en önemli unsur piyasa istikrarı. Taleplerin öne çekilmesiyle tahminlerin üzerinde gerçekleşen 2016’nın ardından, pazarın bu sene 900 bin adetlerde olacağını öngörüyoruz. Bu yıl, Oyak Renault Fabrikaları’nda üretilen Megane Sedan modelinin Türkiye pazarında ve segmentinde yüksek performans sergileyeceği bir sene olacak. Yeni Koleos ve makyajlı Captur ile SUV segmentinde de iddialıyız. Ayrıca SUV liginin lideri Dacia Duster’ın merakla beklenen otomatik vites versiyonu, mart ayında satışa girecek. Böylece pazar payımızdaki artışı sürdürmeyi hedefliyoruz.

Üretim ve ihracat rekoru TOFAŞ’tan

Son 10 yılda ülkemizdeki otomotiv sektörüne yapılan 10 milyar dolarlık yatırımın 3 milyar dolarını tek başına gerçekleştiren TOFAŞ, 2016’da üretim ve ihracat rakamlarıyla rekora imza attı. Geçtiğimiz yıl marka, 383 bin 495 adetlik üretim gerçekleştirirken, 279 bin 537 adet aracı dünyanın farklı ülkelerine ihraç etti. Bu rakamlarla Türk otomotiv ihracatının yaklaşık yüzde 25’ini, üretiminin ise yüzde 26’sını tek başına yapmış oldu. TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu, “Özellikle iki yıldan bu yana gerçekleştirdiği atılımlar, TOFAŞ’tan çok Türkiye’nin başarı hikâyesine dönüştü. Egea projesinin etkisiyle, özellikle 2016’da üretim ve ihracat rakamlarını yıl boyunca artırdık. Sektörün büyümesine katkı sağladık” dedi. 2016 yılında Fiat Chrysler Automobiles’ın, TOFAŞ’a duyduğu güven sayesinde arka arkaya önemli yatırımlar yaptığını söyleyen Cengiz Eroldu, “TOFAŞ artık küresel bir oyuncu olarak, yeni yatırım ve Ar-Ge projelerinde söz sahibi olduğunu ispat etti. Yine aynı dönem içinde 5 milyonuncu aracımızı da üretim bandından indirdik. Bu gelişmeler bizim için gurur kaynağı oldu” açıklamalarını yaptı.

Kış lastiği satışları 10 günde tavan yaptı

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı, kış lastiği satışlarını artırdı. Ocak ayı başından itibaren 10 günde 15 bin adet kış lastiği sattıklarını açıklayan Euromaster Türkiye Pazarlama Müdiresi Zeynep Durusu, sürücülerin giderek bilinçlendiğini ve kış aylarında alınacak önlemlerin lastikle sınırlı olmadığını belirtti. Durusu, araçları soğuk hava şartlarına hazırlamak üzere Euromaster servis noktalarında “11 Nokta Kontrolü” hizmetini tamamen ücretsiz verdiklerini ve bunun far, silecek, lastik, egzoz, fren sistemi, fren hidroliği, akü, sıvılar, klima, amortisör ve ön düzen kısımlarını kapsadığını belirtti. 52 ilde bulunan Euromaster, Michelin Türkiye çatısı altında hizmet veriyor.

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.