“Yılın En Güzel Süper Otomobili” seçildi

A -
A +

Adını; Enzo Ferrari’nin favorilerinden 330 GT ve 250 GT Berlinetta Lusso gibi ünlü seleflerinden alan Ferrari GTC4Lusso’ya 2017’nin ilk ödülü Avrupa’dan geldi. Dünyaca ünlü mimar Jean Michel Wilmotte'un başkanlığındaki “Uluslararası Otomobil Festivali” jürisi tarafından “Yılın En Güzel Süper Otomobili” büyük ödülünü alan GTC4Lusso, 4 koltuklu iç hacmiyle ön plana çıkıyor. Lusso, yüksek motor gücü, performansı, konfor ve güvenlik unsurlarının yanı sıra geniş bir bagaj alanı sunuyor.

“Yılın En Güzel Süper Otomobili” seçildi

Ülkemizde 2016’da satışa sunulan araç 4 tekerden çekiş sistemine sahip. Lusso, kendine “Fastback” tarzı silüet kazandıran aerodinamik “coupe” formuyla dikkatleri üzerine çekiyor. 

Skoda’nın prensi Octavia yenilendi

Ali Çelik Porto
İlk olarak 1996 yılında yollara çıkan ve bugüne kadar 5 milyon adetten fazla satılan Skoda Octavia, üçüncü neslinde kapsamlı bir şekilde yenilendi. Sınıfındaki rakiplerini kıskandıran geniş iç mekânı, üst sınıflarda rastlanan yüksek konfor ve güvenlik donanımlarıyla fenomen olan Octavia’da ilk göze çarpan yenilikler, geniş ön radyatör ızgarası ve çift parçalı farlar. Yeni geliştirilen Full LED aydınlatma sistemi “Style” donanım seviyesinde standart olarak yer alıyor. Yandan bakıldığında arkaya doğru uzanan belirgin çizgiler, yeni arka tampon ve LED arka stop lambaları dikkat çeken diğer unsurlardan. Sedan versiyon 11 cm, Combi (station wagon) ise 8 cm uzamış. Octavia bu sayede yolcular için oldukça geniş bir baş-diz mesafesi sunuyor. Ayrıca 568 litrelik bagaj, koltuklar yatırıldığında sedan versiyonda 1.558, Combi’de ise 1.718 litreye ulaşıyor. İç mekânda göstergeler ve klima kontrol üniteleri değişirken, kapı içlerine LED ambiyans ışıklandırmalar yerleştirilmiş. 9,2 inc ekranla gelen yüksek kapasiteli bilgi eğlence ekranı ise gerçekten sınıfındaki en iyilerden diyebilirim. Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink ve hatta SmartGate sistemlerine uyumlu “SmartLink+” platformu da isteğe bağlı olarak satın alınabiliyor. Uyarlanabilir Dinamik Şasi Kontrol (DCC) sistemi sayesinde amortisörlerin çalışması, elektrikli valflerle kontrol ediliyor. Sistem sayesinde amortisörlerin sertliği, “Konfor”, “Normal” ve “Spor” modlara ayarlanabiliyor ve sürüş modu olarak direksiyonun sertliğinden,  DSG şanzımanın vites geçiş zamanlarına kadar birçok şey ayarlanabiliyor. Normal, Eco, Sport ve Individual (Kişisel) modları olan bu sistem ekstra sunuluyor. Skoda Octavia modellerine ayrıca 5 yeni güvenlik donanımı daha eklenmiş. Türkiye’de ilk etapta 1,0 TSI 115 PS ve 1,4 TSI 150 PS benzinli ve mevcut modele göre beş beygir güçlenen 1,6 TDI 115 PS dizel motor seçenekleri ve aynı zamanda hem manuel hem de DSG otomatik şanzıman ile Mart ayında satışa sunulacak.

“Yılın En Güzel Süper Otomobili” seçildi

“2017’de pazarda güçleneceğiz”

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, Porto’da düzenlenen global lansmanda bir önceki yıla göre yüzde 33 büyüdüklerini, geçen yılki 29 binlik satışın 12 bin 853 adedinin Octavia olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: Başta Kodiaq ve yeni Octavia ile 2017 yılı içinde daha da güçlü olacağız. Ayrıca yılın ikinci yarısında satışa sunacağımız Yeni Rapid ailesiyle model gamımız gençleşecek ve daha geniş kitlelere hitap edeceğiz. Daha öncesinde bulunmadığımız Balıkesir, Afyon, Malatya gibi bölgelerde yetkili satıcılarımız hizmete başladı. 2017 yılına bu sayede güçlenerek girdik. Yeniden yapılanmanın sonucunda 40 yetkili satıcı rakamına ulaştık. Bu yıl 5 yeni nokta daha gelecek.

Filo müşterisi Skoda’yı sevdi

2014 yılında filoya ağırlık vermeye başladıkları ve geçtiğimiz yıl satışlarının yüzde 29’unu filo müşterilerinin oluşturduğunu söyleyen Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel “Skoda, Avrupa’da da filo satışlarında ilk 10 marka arasında, biz de bu standardı yakaladık” dedi. 

“Yılın En Güzel Süper Otomobili” seçildi

Cenevre fuarına 4x4 iki konsept

Citroën, Cenevre’de, 2017’de yollara çıkarmayı planladığı kompakt SUV’sinin konsept versiyonunu C-Aircross Concept ve VIP Binek Van modeli SpaceTourer’ın “Ë” Concept isimli 4x4 versiyonunu  sergilenecek.
B sütunu olmayan C-Aircross Concept, geriye doğru açılan arka kapılarının ardında, havada asılıymış izlenimi veren ve akıllı eşya saklama alanları sunan konforlu ve şık koltuklara sahip. 4,15 metre uzunluğunda ki C-Aircross Concept, ilk defa tanıtılacak bir sistem olan “Share with U” uygulamasıyla otomobil içindeki tüm yolcuların dâhilî wifi sunuyor. Konseptte ayrıca; direksiyon simidinde yer alan sezgisel kontrol butonları, yüksek teknolojili sürüş yardım kameraları gibi unsurlarda tanıtılacak. Geleneksel aynalar yerine yerleştirilmiş yan kameralar ve tavan spoiler’ına yerleşimli üçüncü bir kameradan oluşan “High-Tech Rear Vision” teknolojisi, görüntüleri iç mekândaki ekrana aktarıyor. Citroën’in diğer dünya prömiyeri; yakın zamanda Türkiye yollarıyla buluşacak VIP Binek Van SpaceTourer ile SUV tarzlarını birleştiren 4x4 “Ë” Concept’i. Gezmeyi seven aileler ve maceraperestlere uygun olan araç, 4 çeker sistemleri üreticisi ‘Dangel’ tarafından geliştirilen dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak.

Yarışa hazırlanıyor

Ürettiği lüks otomobiller kadar performanslı araçlarıyla da öne çıkan Lexus, coupe RC F modelini 2017 sezonunda GT3 kategorisinde yarıştıracak. Dünyanın en zorlu üç dayanıklılık yarışından biri olan 24 Saat Daytona ile ilk yarışına katılan RC F GT3, ABD’nin yanı sıra Japonya’daki serilere de katılacak. Standart modele göre daha alçak sürüş yüksekliğine sahip RC F, 5.0 litre V8 motoruyla 500 bg’nin üzerine çıkan güçler üretiyor. 476 bg’lik RC F binek versiyonu ise Türkiye’de 211 bin 640 avroya satılıyor.

“Yılın En Güzel Süper Otomobili” seçildi

Hibrit satışları 10 milyonu geçti 

Toyota, ilk seri üretim hibrit otomobilini sunduğu 1997 yılından bu yana geçen 20 yıllık sürede hibrit model satışlarında 10 milyon adedi aştı. 2016’nın Nisan ayında 9 milyon barajını aşan hibrit otomobil satışları, sadece 9 ay gibi kısa süre içerisinde 10 milyonu geçti. Hibrit teknolojisini yakın ve orta vadede çözüm olarak gören marka, bu teknolojiyi geliştirmeye de devam ediyor. 2020 yılında her Toyota modelinin birer hibrit versiyonu olması hedefleniyor. Hesaplamalara göre hibrit araçların kullanılmasıyla birlikte, eşdeğer fosil yakıtlı araçların kullanımına göre yaklaşık 77 milyon ton daha az CO₂ emisyonu salımı gerçekleştiği ve 29 milyon kilo litre yakıt tasarrufu sağlandığı ortaya çıktı.

“Yılın En Güzel Süper Otomobili” seçildi

i30 Wagon gün sayıyor 

Hyundai’nin 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya lansmanını yapacağı Yeni i30 Wagon’un ilk görüntüleri yayımlandı. Hyundai i30 ailesinin yeni üyesi Wagon’un tasarımını yorumlayan Hyundai Avrupa Tasarım Merkezi Baş Tasarımcısı Thomas Bürkle "Yeni Nesil i30 Wagon, tasarım açısından i30 ailesinin yeni modern dilini konuşuyor. Arkaya doğru incelen tavan çizgisi ve dinamik gövde yapısı, i30 Wagon'a neredeyse benzersiz bir silüet kazandırıyor. Avrupalı kullanıcıların istekleri doğrultusunda hazırlanan yeni model bizi de heyecanlandırıyor" açıklamasını yaptı.

“Yılın En Güzel Süper Otomobili” seçildi

3 ödül birden aldı

Bugüne kadar birçok ödül alan marka, tasarım ödüllerine bir yenisini daha ekledi. “Optima Sportswagon”, “Niro” ve yılın ilk çeyreğinde Avrupa’da satışa sunulacak olan yeni “Rio” olmak üzere üç model ile “iF Tasarım Ödülleri 2017”de üç ödül birden aldı. KIA almış olduğu son üç ödülle, iF Tasarım Ödüllleri sayısını 12’ye çıkardı. KIA Motors Corporation Başkanı ve baş tasarımcısı Peter Schreyer ise “Son aldığımız iF Ödülleri global tasarım ekibimizin başarısının kanıtı. Bu bizim için Kore, Almanya ve ABD tasarım merkezlerimizin uyumlu iş birliğinin göstergesi.” dedi.

SUV pazarında lider

∂ 2016 yılını bir önceki yıla göre toplam üretimde yüzde 10’luk artışla kapatan Honda’nın CR-V ve HR-V modelleri, sınıflarında dünyanın en çok satan SUV’leri oldular. CR-V 2016’yı toplamda 704 bin 786 adetlik satışla kapatırken, HR-V’nin dünya çapındaki satışları 2015’e göre yüzde 45,2 artarak 755 bin 503’e ulaştı. Honda’nın küresel rekabette kendisini ispat eden bir başka modeli Jazz ise, dünyada sınıfının en çok satanları listesinde üçüncü sırada yer aldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.