Ben Bernanke’nin kitabı

A -
A +
Şu an yaşadığımız ekonomik krizin çok daha ağırlarını Amerika yaşadı. 2006-2014 arası ABD Merkez Bankası Başkanlığı yapan Ben Bernanke’nin “Karar Alma Cesareti-Yüzyılın En Büyük Finans Krizi ve Sonrası” kitabı 2008’de başlayan küresel finans krizini anlatan harika bir kitap.
Ben Bernanke’nin kitabı
İlk elden olayı yaşayan ve tedbir almaya çalışan Bernanke’nin siyasetçiler, bankacılar, Wall Street’teki kurtlarla yaşadıklarını anlatıyor. Bernanke’nin farklı bakış açılarını anlatan bu kitap bana göre alanında en iyisi.
Dünyanın en büyük finans kurumlarından Lehman Brothers’ın batışında yaşadıkları fikir uyuşmazlığı kitabın mihenk taşı. Çünkü Ben Bernanke, Lehman batmasın istiyor. Diğerleri batsın görelim diyor. Lehman batıp kriz diğer banka ve finans kurumlarına sıçrayınca Bernanke’nin haklılığı ortaya çıkıyor...
Su gibi akan bu kitabı bence herkes okumalı.
Meraklısı 2010 yapımı muhteşem “Inside Job” belgeselini de izleyebilir. İzlanda’nın nasıl batırıldığı ibretliktir!..
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN (Türkiye’nin çok fazla ekonomik çaresi var)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.