Karakter analizi

A -
A +

Fuat Uğur 24 Haziran’dan sonra Muharrem İnce’nin seçim gecesi nerede olduğuyla ilgili bir yazı yazdı. İnce öyle saçma bir tepki verdi ki, ağzını bozdu. Ülkeyi yönetmeye talip birinin ağzına yakışmayacak sözler çıktı.
Birkaç gün önce Uğur’a benzer tepkiyi Sinan Oğan verdi. Fuat Uğur’un son derece kibar bir dille yazılmış yazısına “Lan oğlum”, “FETÖ’yü yalıyordun” gibi son derece yakışıksız Tweetlerle tepki verdi Oğan. Oysa bu bilgiler doğru değil diyebilirdi.
Siyasetçi en basit eleştiride böyle cevap verirse o kişiden ülkeye fayda gelmez. Kaldı ki siyasetçi eleştiriyi hazmedecek. Eğer Sinan Oğan, Fuat Uğur’un yazdıklarının doğru olmadığını düşünüyorsa, mahkemeye gidebilir ve hakkını arayabilir.
Ama Sinan Oğan’ın öfke kontrolü olduğu anlaşılıyor. Nereden mi biliyoruz? 3 Mart 2017’de Habertürk TV’de yayınlanan bir programda kendisi hakkında edilen bazı sözler için cevap hakkı verilmedi diye kızdı ve şu Tweetleri attı:
“Sizin yandaşlığınıza, habercilik anlayışınıza tükürmek bile fazla. Sizi Allah’a havale ediyorum. Sizin yaptınız yargısız infazdır. Gücü özgürlüğünde demeyin, gücü yalakalığında deyin. Yazıklar olsun! Ciner Grubu olarak AKP'den ihale alıp bize karşı yargısız infaza susmanızı bu millet unutmayacak! Artık Türk milleti sizin sloganınızı HaberturkTV Gücü Yalakalığında olarak değiştirecektir. Biliyoruz patronunuz işini kaybetmesin diye talimat almışsınız konuk alamıyorsunuz. Hakaret ettirmek nedir?”
Bu sözleri sarf eden Sinan Oğan daha sonra Habertürk TV’ye sürekli çıkmaya başladı. Bu konuda Ogan’ın takındığı tavrı okuyucu ve izleyicilere bırakıyorum.
Ayrıca Suriyeliler konusunda Sinan Oğan’ı ben de ırkçı buluyorum. 3 Mart 2017’de attığı şu Tweet skandaldır: “Sahillerde Türk kadınlarını dikizleyen Suriyelileri burada beslemeye mecbur muyum?” Aynı Sinan Oğan’ın geçtiğimiz temmuz ayında Tarsus'ta Suriyelilerin bir eczaneye saldırdığını ileri sürdüğü yalanı başka bir skandaldır. Daha çok şey yazılabilir ama uzatmanın gereği yok.
Sinan Oğan’ın özeleştiri yapmasında fayda var. Yoksa attığı bu Tweetlerle ırkçılık üzerine yapışır kalır.

CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN AŞAĞIDAKİ BAŞLIĞA TIKLAYIN
28 Şubat zihniyetinin iki örneği

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.