MİT’in verdiği "anlık istihbarat"ın önemi

A -
A +
DEVLET'imiz terörle mücadele konusunda müthiş bir sınav veriyor. TSK, Emniyet ve diğer kurumlarımız 24 saat PKK'yı yok etmek için var güçleriyle çalışıyorlar. Terörle mücadelede istihbaratın ne kadar önemli olduğu da malum. İstihbari bilgi terör hedeflerini yok etmek için elzemdir.
Türkiye son dönemlerde sınır içi ve dışında aldığı askerî ve istihbari önlemler sayesinde PKK’ya karşı çok önemli operatif çalışmalar yapıyor. Özellikle Türkiye’nin Afrin Harekâtı sonrası PKK, bozulan morallerin düzeltilmesi için eylem arayışlarını artırdı. Bu maksatla sınırdan geçiş yapma arayışındaki PKK‘lılar, istihbarat birimlerinin sürekli takibi altında.
Millî İstihbarat Teşkilatımız tarafından, eylem arayışında olan teröristlere lojistik destek sağlayan yan unsurlar da tek tek belirleniyor.
Özellikle Kuzey Irak Gara bölgesi, hem Türkiye’ye yakınlığı hem de arazi yapısı nedeniyle PKK’nın lojistik merkezlerinden biri olarak biliniyor. Son olarak TSK açıklamasında 11 teröristin etkisiz hâle getirildiği operasyonun MİT ve TSK’nın etkin bir koordinasyonu ile gerçekleştirildiği anlaşıldı. Gara, PKK'nın askerî kadrolarını yetiştirdiği, lojistik üs ve Türkiye’ye eleman sevk noktası olarak kullandığı en temel bölge. 11 PKK’lı, MİT’in elde ettiği kusursuz "anlık istihbarat"la Hava Kuvvetleri tarafından vuruldu ve öldürüldü. Bu tür terörle mücadele operasyonlarında MİT'in verdiği istihbaratın ne kadar önemli olduğunun altını çizmek lazım.   CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN22 Mart medya devrimi ve tuhaf bir olay    
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.