Ülkenin kötülüğünü istiyorlar

A -
A +

AK Parti tam 19 yıldır iktidarda. Dile kolay. Girilen bütün seçimleri kazanmış Başkan Erdoğan. Yüzde 39 aldığında az oy aldı denilmiş. Muhalefet henüz bu rakamın yanından geçemedi.

Kimse bir partiye körü körüne oy vermeyeceği için AK Parti iyi işler yaptığı için seçmenden teveccüh gördü.

Ancak bu 19 yıllık zamanda AK Parti ve Başkan Erdoğan çok zorluklar gördü... 2007’de e-Muhtıra oldu. Malum medya, iş dünyası, akademisyen vb. buna destek verdi. 367 garabet kararını savundular. O zaman da tek dertleri Başkan Erdoğan’ı indirmekti.

7 Şubat, 17-25 Aralık oldu, aynı takım bu defa FETÖ’yü destekledi. FETÖ’yü daha güçlü görüp Başkan Erdoğan’ı indiririz diye düşündüler. Sonuç gene hüsran. 15 Temmuz olduğunda bile kontrollü darbe dediler.

PKK hendek kazdı, ülkeyi bozmak istedi gene aynı tiplerden destek aldı. Yani AK Parti ve Erdoğan’ın başına son 19 senede ne geldiyse aynı gazeteciler, aynı iş insanları, aynı akademisyenler yıkıcı bir faaliyet yürüttüler. Bir kere bile öz eleştiri yapmadılar. Hiçbir dedikleri çıkmadı. Neticede AK Parti her badireyi atlattı ve yoluna yürüyor...

Şimdi de hem pandeminin getirdiği zorluklar hem de ekonomideki yapısal bazı sorunlardan kaynaklı problemler yaşıyoruz. Türkiye’de ihracat iyi.

Üretim var. Savunma sanayi iyi. İşsizlik azalıyor. Ama döviz yüksek ve bu da enflasyona yol açıyor.

Evvelsi akşam Başkan Erdoğan’ın aldığı "mevduata döviz ayarı"yla kurlar da düştü. Ama gelin görün ki, faizleri artırmadığı için hükûmete kızanlar dövizin düşmesine üzülmüş görünüyorlar.

Ekonomisti, gazetecisi, akademisyeni dolar ve avro düştü diye karalar bağladılar. Çünkü ülkenin kötülüğünü istiyorlar. Tek dertleri Başkan Erdoğan ve AK Parti gitsin. Ekonomi iflas etsin, ülke uçuruma gitsin derdindeler. Televizyonlarda zavallı tipleri gördük. Öyle acınacak hâldeler ki.

İşte o yüzden iktidar değiller. Eskilerin sözü vardır; "Kötü niyetle iyi murada varamazsın." Türkiye’de muhalefetin durumu tam da bu. Bir de erkenden sevindirik oldular. Döviz yüksek diye "Erdoğan kesin gider" hesabı yaptılar...

Daha seçim olmamış, ortada adayları yokken, kendilerine gelin güvey oluyorlar. Hâlbuki seçimlere 17 ay var ve her an her şey değişebilir. Bunun bile farkında değiller. Süleyman Demirel’in dediği gibi iyi niyetli olun beyler diyeceğim ama niyetleri de halis değil.

Bu gidişle daha çok üzülecekler. Bakın iki gündür döviz çıkmıyor diye ağlaşıyorlar. İnsan sadece üzülüyor. O kadar...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.