O sene, bu sene olacak gibi

A -
A +

Fenerbahçe kanatlardaki problemini çözer ve Samatta’yı iyi besleyebilirse 6 yıllık hasretini dindirecektir

Yıllar önce çok popüler bir reklam sloganı vardı “Önler iyi ama arkalar ı-ıh!” şeklinde. İşte Fenerbahçe’nin hâli bunun tam tersi.
Her ne kadar Lemos iki penaltı yaptırsa, kırmızı kartla oyun dışında kalsa bile Gökhan, Tisserand, Caner ve hemen önlerindeki Gustavo beşlisi gayet iyi görüntü sergiliyor.
Ancak ileri üçlüde görev yapanlardan Samatta’yı ayrı bir yere koyarsak, kanatlardaki Thiam ve Valencia ise TFF 1. Lig seviyesinin üzerine çıkamıyor.
Tabii bu durum özellikle akan oyunda Fenerbahçe’nin üretkenlik zafiyetine de sebep oluyor.
Maçı tribünden izleyen Arjantinli Perotti, gelecek maçlarda bu probleme ilaç olur mu bilemem ama hem adam eksiltebilen hem de rakip yarı alana hızla top taşıyabilen Ferdi Kadıoğlu varken Thiam’ın tercih edilmesi, hatta Sinan Gümüş’ün sonradan oyuna atılması çok doğru bir tercih gibi görünmüyor.
Nitekim, bu sezon akan oyunda atılan ilk gol, Sosa’nın sağ çizgiye doğru yaptığı koşu sonrası, Gökhan’dan aldığı topu ceza sahasına yollamasıyla geldi.
Fenerbahçe’nin savunmasının yanı sıra bir diğer iyi olduğu konu rakibi hataya zorlaması. Özellikle başta Ozan Tufan olmak üzere takım halinde yapılan rakibe ön alanda baskı dün de Karagümrüklü Zukanovic, Roco ve Biglia’ya zor anlar yaşattı.
Maça on bir yabancı oyuncusuyla çıkan Karagümrük çok iyi bir şekilde yaptığı saha içi yayılımıyla, Süper Lig’de çok can yakacaktır.
Geçen sezon sıkça eleştirdiğim ve acemi bir kaleci olarak nitelendirdiğim Altay, dün penaltı ve sonrasında yaptığı kurtarışlarla büyük takım kalecisi olma yolunda dev bir adım atmıştır.
6 yıldır şampiyon olamayan, 11 yıldır Şampiyonlar Ligi’nde boy gösteremeyen Fenerbahçe, iki hünerli kanat oyuncusu kadrosuna katar ve müthiş bir başlangıç yapan Samatta’yı iyi besleyebilir ise bu hasretlerine son verecektir.

MAÇIN ADAMI: Altay Bayındır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.