Havacılık eğitimi alın yarışa önde başlayın

A -
A +

Üniversitelerin havacılık programları merkezi öğrenci yerleştirme sonuçlarında yüksek doluluk oranları ile öğrencilerin öncelikli tercihleri arasında yer alıyor. Pilotluktan kabin memurluğuna kadar öğrencilerin hayallerini süsleyen kariyer hedefleri için yurt içi ve yurt dışı alternatiflerine velilerle birlikte karar veriliyor. Mezun olduklarında bulutlar üzerinde parlak bir geleceğin beklediği adaylar, eğitim sürecinde yabancı dil yeterliliklerini geliştiriyor ve çeşitli sertifika programlarına da katılım sağlıyor.
Havacılık mezunları öncelikli olacak
 Havalanları Yer Hizmetleri AŞ (HAVAŞ) Genel Müdürü Kürşat Koçak, hizmete girecek olan İstanbul Üçüncü Havalimanı başta olmak üzere gelişimini devam ettiren yurt genelindeki havalimanlarında istihdam önceliğinin havacılık bölümleri mezunlarına verileceğini belirtti. Bu alanda eğitim görmüş yeni mezun adaylarda tecrübe şartının da zorunlu olmadığını belirten Koçak, eğitim sürecinde kendilerini geliştirmiş ve stajlarını da havacılık kuruluşlarında yapmış kişilerin kariyer yolculuklarında büyük avantaj sahibi olduklarını vurguladı. Türkiye’de gelişen ulaştırma altyapısı ve havacılık sektörü sayesinde alanında eğitim almış yetkin havacılık çalışanlarına ihtiyacın süreklilik taşıdığı belirtildi.

Pilot veya havacılık yüksek mühendisi olabilirsiniz
Geçtiğimiz hafta Antalya Havalimanı’nda düzenlenen Eurasia Airshow 2018 Fuarı Türkiye için fırsatlar oluşturdu. Başkent Yıldızları Havacılık ve Eğitim AŞ, yoğun bir temas ve iş birliği trafiği yaşadı. Özellikle İranlı yatırımcılarla iş birliği kararı alındı. Firma yurt genelinde de lise mezunu gençlere fırsatlar sunuyor. Hem ticari hava yolu pilotluğu hem de havacılık yüksek mühendisi olma şansı tanıyan Başkent Yıldızları, adaylara hayal gibi bir gelecek vadediyor.
Adaylar 5 yıllık programı bitirdiğinde dünya genelinde geçerli ATPL düzeyinde ticari havayolu pilot lisansına hem de yüksek lisans diplomalarına sahip oluyorlar. Mezunlar bu süreçte çok iyi derecede İngilizce seviyesine ulaşıyorlar. Başkent Yıldızları Havacılık ve Eğitim AŞ Genel Müdürü Leyla Erol, 11-12 Mayıs 2018 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek fuarda havacılığa ilgi duyan adaylarla buluşup kariyer hedeflerini belirleyeceklerini ifade etti.

Kabin hizmetleri programına davet
İstanbul Esenyurt Üniversitesi, sivil havacılık kabin hizmetleri programıyla aday öğrencilere yepyeni bir kariyerin kapısını açıyor. Orijinaliyle bire bir uyumlu kabin simülatörüne sahip olan bu programda öğrenciler uygulamalı eğitim alıyor. Konuya ilgili yapılan açıklamada, üniversite yönetimince kabin hizmetleri programı adaylarının mesleki gelişimi ve başarılı kariyer yolculuğu için çeşitli imkânlar sunulduğu ve eğitim-öğretim kalitesinin üst seviyelere çıkarıldığı ifade edildi. Böylelikle mezunlar ilgi duydukları kabin memurluğu alanında uzmanlıklarını tescilleyen bir de üniversite diplomasına sahip oluyorlar.

Niğde Üniversitesinde ikinci eğitim
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ön lisans programında ikinci öğretime başlayacak. Böylelikle havacılık tutkunu gençler gündüz saatlerinde çalışıp akşam saatlerinde havacılık eğitimi alabilecekler. Açılan ikinci öğretim opsiyonu sayesinde 60 yeni öğrenci üniversite  eğitimi görebilecek.

***

Sivil havacılar bir araya geldi
Eurasia Airshow 2018 Fuarında yer alan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, katılımcılara yönelik sektörel bilgilendirme seminerleri düzenledi. Teknik Denetçiler Murat Topcu ve Ertuğrul Aköz başta olmak üzere kurumun alanında uzman yetkilerince verilen seminerlerde özellikle soru-cevap oturumlarıyla interaktif bir bilgilendirme zemini oluşturuldu. Fuar boyunca birçok konuda seminer verilirken, katılımcılar etkinlik alanından bir hayli memnun ayrıldılar.

***

Doktoralı ilk güvenlik memuru
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde Koruma ve Güvenlik Memuru olarak çalışan 43 yaşındaki Burhan Çapan, büyük bir başarı örneği sergileyerek doktora derecesine sahip ilk havalimanı güvenlik görevlisi oldu. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde bu yıl tamamladığı doktora eğitiminin yanı sıra, YÖK-Dil sınavından 74 puan alarak doçentlik müracaatı için istenen yabancı dil seviyesini de sağlamış oldu. 19 yıldır mesleğini icra eden Çapan’ın akademik ve bilimsel yayın çalışmalarını devam ettirdiği kaydedildi.

***

İhaleyi Terminal Yapı kazandı
Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilen Çeşme Alaçatı Havalimanı projesi ihalesini, yıllık net satışlarının yüzde 20,2 tutarına tekabül eden kira taahhüdüyle Mehmet Alp Delimollaoğlu yönetimindeki Terminal Yapı AŞ aldı. Terminal Yapı, daha öncesinde Ercan Havalimanı Terminali ve Güllük Limanı gibi projelere de imza atmıştı. Özel jetleri ağırlayabilecek, eğitim uçuşları yapılabilecek ve tarifesiz seferlere hizmet verecek havalimanı için 25 yıl işletme şartı ve 24 ay yapım süresi bulunuyor.

***

KAAN AIR’den lösemili çocuklara moral
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) aracılığıyla 16 lösemili çocuk Kaan Air’in Ayazağa’daki merkezinde ağırlandı. Çocuklar, sırayla gerçekleştirilen 4 uçuşla İstanbul’u kuşbakışı turladı. Genel Müdür Kemal Süler, helikopter uçuşu için Kaan Air Heliport’a gelen çocukları karşılayarak, onları ağırlamış olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Uçuş öncesi hangarındaki helikopterleri inceleyen çocuklar, bol bol fotoğraf çekti.

***

Yerli İHA motoru
TUŞAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TAI) tarafından geliştirilen İnsansız Hava Aracı ANKA’da yerli motor testleri başlayacak. Eskişehir merkezli TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEI) tarafından tasarlanan PD170 motoru ile ANKA’nın yaz aylarında ilk uçuşunu yapması planlanıyor. Geliştirilen PD170 motorunun hacmi 2,1 litre ve 170 beygir güç üretiyor. Hâlen ANKA’da kullanılan motor ise 0-11 bin feet arasında 155 beygir güç sağlıyor. Yerli motorun daha fazla güç üretmesi, ANKA’nın silah, yakıt veya taşıdığı özel teçhizat ağırlığının artırılmasına imkân sunacak.

***

Unutulan 45 bin eşya için 500 bin TL

Türk Hava Yolları (THY), yolcuların uçuş stresi ve telaşla uçak içerisinde unuttukları 45 bin eşyayı 500 bin TL’den satışa çıkardı. THY’nin Bagaj Hizmetleri Yönetim Müdürlüğü deposunda bulunan ve 1 yıllık bekleme süresini dolduran 2 bin 242 adet bagaj, 2 bin 740 adet bebek arabası, 265 adet tekerlekli sandalye, 38 bin 295 adet değersiz buluntu eşya ve 2 bin 233 adet elektronik eşya kapalı zarfla teklif alınmasının ardından e-İhale usulü ile satılacak. Satış için 14 Mayıs 2018 tarihine kadar teklifler alınacak.

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.