Oyuna dikkat!

A -
A +

Yarın, Meclis Soruşturma Komisyonu'nda 4 eski bakan hakkında; Yüce Divan'a sevk edilip edilmemeleri hakkında oylama yapılacak. Komisyon'dan sevklerine dair bir sonuç çıkarsa, konu; Meclis Genel Kurulu'na gelecek ve nihai oylama orada yapılacak.

2015 yılı, siyasi hayatımız bakımından çok ama çok önemli. Genel seçimler bu yılın haziran ayında yapılacak ve bu seçimlere, tamı tamına beş ay gibi kısa bir süre var. Seçimler arifesini; yolsuzluk tartışmalarıyla sürdürmek ve üstelik bunu Yüce Divan gibi bir platformla desteklemek; her şeyden önce muhalefetin ekmeğine yağ sürer.

AK Partili milletvekilleri rehavete kapılıp, bu yönde bir karar verdikleri takdirde; kurşunu kendi ayaklarına sıkmış olurlar. Böylece, muhalefet de, gökte aradığını yerde bulmuş olur!

Ey AK Partili milletvekilleri! Siz zannediyor musunuz ki; sevk ettiğiniz arkadaşlarınız Yüce Divan'da aklanmış olsalar; bu muhalefet susacak ve hak (adalet) yerini buldu diyecekler?! Yüce Divan'ı siyasallaşmış olmakla niteleyerek, yolsuzluk suçlamalarına aynen devam edecekler.

Şu halde, sizin partinizi; her şekliyle yıpratacak bir süreçte, maceraya girmenin manası yoktur ve tez elden (Komisyon'da) bunu reddedin! Reddederken, yeterli dayanak elinizin altında mevcuttur; zira, ilgili kişiler hakkında, yerel mahkemenin 'takipsizlik' kararı vardır.

Sizlerin, kraldan fazla kralcı kesilmenizin manası var mı?

Üstelik; sizin liderinizin, sürekli dillendirdiği ve partinizin de politikası haline gelmiş olan; 'yolsuzluktan ziyade, iktidarı alaşağı etme operasyonları' söylemlerini boşa çıkarmış olursunuz ki, bu da, kendinizi inkârdan başka bir mana ifade etmez!

Yok eğer; yerel mahkemenin kararını siyasal buluyorlarsa; Anayasa Mahkemesi'nin (Yüce Divan) kararının siyasi bulunmayacağını kim ileri sürebilir?! Üstelik; yargının üzerinde bunca şaibenin dolandığı böylesi netameli bir dönemde!..

Muhalefetin tutumu konusunda, şunu hatırlamanız kafidir: 17-25 Aralık operasyonlarının hemen ertesinde, aynı muhalefet, mahut bakanlarla ilgili olarak; ' ...şerefli iseler, istifa ederler; soruşturmanın selameti bunu gerektirir...' demişti. Bakanlar istifa etti; muhalefet sustu mu? Bilakis, söylemlerin dozunu daha da arttırarak ve enva-i çeşit iftiralarla yargısız infazda bulunmadı mı?

Muhalefet, o gün bugündür, aynı infazlarına devam ediyor. Belli ki seçim propagandalarını da bunun üzerine bina edecekler!

Yine belli ki, soruşturmanın gizliliğinden dolayı, ilgili bakanlar çıkıp, kamuoyunun önünde konuşamıyor. Ama muhalefet, hiçbir ölçü tanımadan pervasızca sayıp döküyor! Hatta, öyle ki; On yıl süreyle gizli kalması gereken ve açıklanması suç olan; Meclis'in gizli oturum tutanaklarını açıklıyorlar!

Hem de; işledikleri suçu, bir maharetmiş gibi savunarak, bunları açıklıyorlar!

Daha dün; aranızdaki biri olarak, acizane hatırlatırım!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.